Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (373)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prúd niekedy nádherných a inokedy gýčových obrazov, rozumej tých najprvoplánovejších v tom smere, ako si ľudstvo predstavuje nebo a peklo. Niekedy je ale tá gýčovitosť zmotivovaná, ako napríklad krajina v štýle manželkiných impresionistických obrazov, inokedy je otravná, ako trebárs rýchly prechod do "reálneho neba". Scenár sa snaží vybudovať zaujímavú mytológiu a osvetľovať nám pravidlá nového sveta, ale robí to dosť zmätočne a je to veľká škoda, mohlo ísť totiž o mindfuck fantasy, ku ktorému by ste sa radi pravidelne vracali. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď som bol malý, stretol som pri jazere krásne dievča. Pre mňa nepochopiteľne nedocenený revolučný film AKO PRICHÁDZAJÚ SNY je vizionársky a odvážny projekt (v úvodnej štvrťhodinke zomrie titulný hrdina, jeho manželka spácha samovraždu a ich deti sú mŕtve dávno pred titulkami). Výborné herecké výkony, originálny scenár a réžia, aká sa vidí tak raz za desať rokov. Vizuálnu stránku sa nebudem snažiť opísať slovami. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechapem, ze som tuto pecku doteraz videl iba raz. Asi za to mohol ten blbo obsadeny CZ dabing, ktory sa mi vôbec nepacil. V originalnom zneni to je lahoda. Silny dojimavy pribeh o laske dvoch ludi, ktory su spriaznenimi dusami, ale musia si prejst nepeknymi udalostami. A cele je to okorenene pohladom na to ako to môze vyzerat po smrti. Pacilo sa mi, ze nebo je podane ako nieco, co si vytvori podla seba kazdy sam, ale peklo je znova pochmurne a plne plamenov. Co je uz dost otrepane. Prilis sa sice neztotoznujem so znazornenim osmrtneho zivota v tomto filme, ale je to zaujimave a kazdy clovek sa aspon na chvilu zamysli nad tym jak si to predstavuje on. To jak je to znazornene v tomto filme nepôsobi ako nejaka bozska odmena/trest za spôsob zivota na zemi, ale skôr ako dalsi stupen ludskej existencie. Ale to cele tvori len prostredie v ktorom sa odohrava ustredny silny pribeh, ktoremu dominuju famozne herecke vykony Robina Williamsa a Annabelly Sciorry. Vdaka nim to je strhujuce a plne emocii od zaciatku az do sladkeho gicoviteho konca. Ale stastny koniec nie je vzdy na skodu. 10/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný, místy bolestně krutý a působivý film plný fantaskních obrazů o umírání a následném ocitnutí se na druhé straně. Robin Williams hraje lékaře, který přišel po autonehodě o své dvě děti a který při jiné autonehodě umírá a ocitá se v říši mrtvých.Tam se setkává se svými blízkými, ale musí také vysvobodit svoji milovanou ženu, která po sebevraždě skončila v pekle. Film je plný špičkových speciálních efektů, má skvělé nápady, přijde s děsivým zobrazením Pekla a rozhodně nepůsobí optimisticky, ale docela nepříjemně mrazivě. Hlavní je, že dokáže strhnout dobrým rozložením invence, skvělými režijními nápady a perfektním Robinem Williamsem v hlavní roli. Mírně depresivní a tak nějak neradostný film. Aby taky ne, když je o smrti a umírání. 100% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce ten pátos a preromantizovaná vizuálna stránka je už na hranici s over the top, nemožno filmu uprieť tak po obsahovej ako aj formálnej stránke originalitu na hranici s dokonalosťou. Navyše umiernený Robin Williams podáva jeden z najlepších výkonov kariéry. Ideálny trip pre všetkých bolestínov a melancholikov. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Annie Nielsenová (Annabella Sciorra) má nad postelí pověšený Robin Williams) prochází kolem rytiny „Dante a papež Hadrián V.“ od francouzského grafika Gustava Dorého. (ČSFD)
  • Jeden z mála filmů natočených na filmový materiál Fuji Velvia (RVM). Velvia je typ filmu, který se kvůli své velmi vysoké sytosti barev nejčastěji používá k fotografování krajin a jiných objektů. Pro kinematografii se používá jen zřídka, obvykle když jsou vyžadovány speciální efekty. (sator)
  • Společnost 20th Century Fox oznámila film již v roce 1984, tehdy měl film režírovat Wolfgang Petersen. (ČSFD)

Reklama

Reklama