Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je velmi poučné a zajímavé, že drtivá většina místní komentátorů, píšou věty typu "Nejvíc šokující" "Kdybych to viděl jako dítě měl bych trauma", "Nechutné a brutální" či "To by člověk blil" a "Dítěti by to způsobilo psychickou újmu". Fascinující jak dokážou být některé názory tak pokrytecké. Ve filmech pro dospělé můžu být sexu, nechutností, a nahotin kolik si jen filmaři zamanou, ukazují se detailní záběry, občas se i ušmikávají genitálie, a běžně se říkají a ukazují nejrůznější prasárny. A tihle lidé, kteří tyhle filmy běžně sledují, a dokonce považující za umění nebo romantiku, jsou pak neskonale pohoršení když v Krtkovi porodí zaječice. Propána! Děti přece neshledávají na porodech nic traumatizujícího! Naopak, dle mé zkušenosti to děti sledují rády, baví je to, a naopak se nemusejí dětem vykládat lži o čápech a dalších věcech. Všichni se tváří jako neskutečně moderní lidé, ale celkem taktní porod kreslené zaječice je naprosto složí. Myslím že by bylo vhodné udělat si pořádek ve vlastních hlavách... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Dětska naivita krtka mi nesedí k tomu tunelu paní Zajícové.Tenhle krtek je jemný přešlap, na jednu stranu je fajn že se nebojí takových témat, protože Krtek je světák, ale mohli ten porod udělat jinak. Každopádně děkuji známým že mi řekli o tomto díle, dokuď jsem ho neviděl tak jsem tomu nevěřil .Nemyslím jak se rodí děti, samozřejmně! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Známější spíš pod názvem "Krtek a vagína". Při prvním shlédnutí jsem měl pocit, že mě šálí zrak. Pak jsem se ale ujistil, že vidím správně... Že nejsem obětí přeludu, jak jsem si původně namlouval. A začal jsem vážně přemýšlet na tím, zda se pan Miler definitivně nepomátl na rozumu. Tenhle díl se ihned po odvysílání na televizních obrazovkách stal přímo legendou. A kdo tehdá neviděl, jak se krtek rýpe paní králíkové v *tentononc*, ten jakoby nežil. Nu, rozdýchal jsem to, rozdýchal. Ale celoživotní jizva ve mě zůstala. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama