Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

rigby 

všechny recenze uživatele

I když se nejedná o originální dílo, předlohu jsem neviděl, a tak jsem si českou předělávku hodně užíval. Možná se chvílemi hraje hodně na city, spousta věcí je zjednodušena, ale poselství zůstává. Ano, každý díl mě vzal za srdce a na každý jsem se hodně těšil. Natočeno je to výborně, režisér i kameraman se chvílemi až překonávají. Navíc podobná témata už tady moc nevznikají, takže oceňuji s malým váháním plným počtem. 5- ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Seriál zpracovává velmi těžké a závažné téma. Velmi dobře je zde také ukázán kontrast mezi dosavadním životem mladého a úspěšného kluka a pak změna, kterou projde díky rakovině. Jiří Bartoška mi vyrazil dech. Jeho mentor byl až neskutečný a velmi moudrý. Tenhle seriál se české televizi opravdu povedl. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá vteřina, minuta, hodina, den, noc…je dar. Je důležité si život prožívat tak abychom nikdy nelitovali prožité vteřiny, minuty, hodiny, dne, noci…Bohužel většina z nás si hodnotu toho, že tady vůbec můžeme být, že jsme byli z lásky dvou jedinců stvořeni, uvědomí až tehdy, když se dostaví zákeřná nemoc. Věřím, že potom je vše jinak a najednou člověk vidí vše jinýma očima…”Když vám je 25 a někdo vám přeje hodně zdraví, říkáte si, že nejspíš zapomněl koupit dárek. Asi víte, co bych teď popřál vám…” krásná, moudrá a pravdivá slova hlavního hrdiny v závěru tohoto výborného seriálu o vítězství nad zákeřnou nemocí a nalezení sebe sama. Za mě jeden z nejlepších TV seriálů z produkce ČT z poslední doby. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... Nakonec jsem to celé dal a jsem z toho rozpačitý. Ten útok na emoce je příliš prvoplánový a okatý. Namísto snahy podívat se, co se odehrává v blízkých nemocného, nám byla předložena Hanka mající zcela jasno "stát při nemocnému" či rodiče s manželskou krizí zapříčíněnou nikoli synovou nemoci, ale životní neukotveností matky. Stejně tak Filipovo rozpoložení plavalo po povrchu a neřeklo více, než co každého stejně napadne. A proto kde kdo zmiňuje závěrečné promluvy skutečných pacientů jako výraznou část seriálu - oni totiž v pár vteřinách sdělí to, co měla sdělit hraná část seriálu. A co ve srovnání s tímto seriálem byl Jiří Hubač schopen sdělit během necelé hodiny předposledního dílu Sanitky. ()

shade000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa jeden nádherný seriál. Originál som teda zatiaľ nevidel, no táto česká verzia sa podarila a to som voči SVK a CZ tvorbe kritický, tu nemám čo vytknúť. Česká televize natočila jeden skvost, prosím viac takýchto seriálov. Každý jeden diel bol vynikajúci a jediné, čo ma mrzelo, bolo čakať týždeň na ďalší diel... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Filip (Filip Březina) na rugbyovém hřišti provede zákrok zvaný koniotomie. Tento zákrok však v daném případě nebyl indikován, protože postižený hráč neměl důvod pro neprůchodnost dýchacích cest (ta by přicházela v úvahu například po bodnutí včelou). Pokud by v ilustrované situaci i přes záklon hlavy hráč nezačal dýchat, na řadu by přišla bezodkladná kardiopulmonální resuscitace, tedy nepřímá srdeční masáž v ideální případě střídaná dýcháním z úst do úst v poměru 30:2, a to až do příjezdu RZP. (Thanoris)
  • Natáčení všech osmi dílů Smyslu pro tumor zabralo celkem 81 dní a kromě Česka vyjel štáb režisérky Terezy Kopáčové i do zahraničí, konkrétně do italského regionu Apulie. (Česká televize)
  • Pavel Řezníček (Mirek), který v seriálu hraje otce hlavního hrdiny a majitele rodinné firmy na dlaždice a obklady, absolvoval před natáčením několik konzultací ve specializovaných prodejnách dlaždic. (Česká televize)

Reklama

Reklama