Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Habanera 

všechny recenze uživatele

Zcela uvěřitelný příběh mladého člověka, který má jeden den vše a druhy všechno ztrácí. Pochopitelně všechno co bylo před nemocí - sen stát se neurochirurgem, věnovat se naplno sportu,  žít nikdy nekončící večírek a honit sukně. Zpočátku nemůže uvěřit, poté zuří, pak se opouští a nakonec musí najít sílu, jak jít dal… ()

Thanoris 

všechny recenze uživatele

Tahle chuťovka mě dostává hlavně prostředím mého milovaného Hradce a mé alma mater. Možná i proto mě děj po celou dobu držel a odpustím mu i místy drobné, místy závažnější odborné nedostatky, svému smyslu, myslím, dostál (tedy smyslu pro tumor). Velmi kladně vnímám výkony jak mladých, tak zkušených herců, zkrátka jsem si to užil. Víc takových hradeckých počinů! ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Seriál má velice atraktivní prostředí (čeští diváci milují tématiku nemocnice), velice aktuální a zajímavé téma a v neposlední řadě také skvělé obsazení. Herecky vyčníval samozřejmě Jiří Bartoška a pro mě velice překvapivě Pavel Řezníček (vůbec ale vůbec ho nemusím), hlavní duo Březina Malá zvládlo svoji část taky velice dobře, nicméně zkušenější obsazení je troufám si říct přehrávalo o parník. Ale co, jsou mladí, oni se otrkají :) Příběh plynul poměrně rychle, člověk by až věřil, že se s rakovinou dá skoncovat za pár dnů. Tomu napomáhal i fakt, že bylo venku stále jaro/léto, nikde žádný sníh a zima, všichni pořád chodili v šatech, kraťasech, maximálně v mikině: ) Můj celkový pozitivní dojem kazil ovšem fakt, že seriál je plný klišovitých a šablonovitých charakterů - trošku rozmazlený floutek s rakovinou (místy mi hodně lezl na nervy), obětující se přítelkyně, nespokojená starší matka toužící po změně v letitém manželství, otec zpočátku trošku nedovtipný trouba, dcera ala matka roku, mentor v podobě sympaťáka spolubydlícího v nemocnici a předvídatelné charaktery doktorů a sestřiček. Jako celek se jedná o velice zdařilé, i když okopírované, dílo, které se po dlouhé době ČT opravdu povedlo a stojí za naše poplatky :) Jen tak dál. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi, ne asi, ale zcela určitě nejlepší český seriál, který není jen komediální... A poslední epizoda, když šel Filip za Hankou, fakt téměř mi slza ukápla, a to se mi stává málokdy.. A to jsem se na to původně začal dívat jen kvůli tomu, že v tom hraje Filip Filipa - tak se jeden další Filip koukal.. A v neposlední řadě fakt skvělí herci, smekám...100% ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Přirozený herecký výkony, netlačení na pilu. To je základ úspěchu. Tady se povedlo na 100%. Čtvrtý a poslední díl jsem ukápl nejednu slzu. Alžbětu jsem viděl jen v seriálu Pět let a tam byla na zabití. Tady jsem názor musel změnit pochopitelně. Po všech možných sračkách co televize nabízí je tohle dar z nebes. Po X letech top seriál. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Pro záběry z nemocničního prostředí si štáb vybral Fakultní nemocnici Hradec Králové, natáčení za běžného provozu tam zabralo 23 dní. Filmaři měli k dispozici sály neurochirurgické kliniky, prostory gastroenterologického oddělení, pracoviště hematologické a radiologické kliniky i prostory urgentní medicíny i laboratoře. (Česká televize)
  • Filip Březina málem svoji první hlavní roli nezískal, protože na casting do Smyslu pro tumor přišel s knírkem. Režisérku Terezu Kopáčovou tehdy jeho image sňatkového podvodníka totiž nezaujala. Roli Filipa Kaliny nakonec získal a byl ochotný si oholit nejen vousy pod nosem, ale i vlasy na hlavě. (Česká televize)

Reklama

Reklama