Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Jordan 

všechny recenze uživatele

výborný a napínavý "mysteriózny" krimithriller, veľmi vydarené európske "hranie" sa na ameriku, takto nejako by to malo vyzerať, i napriek pokojnému tempu nenudí, zaujme cez herecké výkony až po príjemný severský vizuál, pekná julia a záhadný sympaťák byrne sú ako ústredná dvojica silný ťahači a film i napriek dvom hodinám zbehne oveľa rýchlejšie ako niektoré hodinu a pol trvajúce hollywoodske thrillery; ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale podle toho, jak vypadá adaptace, bych ji tipnul na něco ve stylu (nelangdonovských) záležitostí od Dana Browna. Což není minus. Na film se dívá dobře, překvapilo mě sympatické herecké obsazení v čele s velmi dobře chladnou Julií Ormond, ovšem ve chvíli, kdy hrdinka nastoupí na loď a vydává se do Grónska, se ze zajímavého thrillérku se solidní atmosférou stane podivně tupá přehlídka zvláštních situací, jež vyvrcholí závěrečným výbuchem a (neukázaným) útěkem před lavinou, který by působil neuvěřitelně snad i v bondovce. Bohužel. Velké plus je však hudba pánů Gregson-Williamse a Zimmera - dosud jsem ji neslyšel, ale působí na mě jako jedno z jejich vůbec nejlepších děl. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Diváku, diváku, kdybychom ti neřekli hned na začátku, že v Grónsku před 1XX lety spadl móc divný meteorit, možná by sis myslel, že sleduješ obyčejnou detektivku s poněkud umanutou a nesnášenlivou vyšetřovatelkou. My jsme to ale udělali a navrch jsme ti hudou stále napovídali, že vše, co se dozvídá, je strášlivě podezřelé. Dokonce motiv z Akt X jsme použít chtěli, ale právníci nám to rozmluvili. +++++ Čiší tu snaha zaujmout hlavní hrdinkou. Neslaví Vánoce. Fyzicky útočí na pichnu svého otce. Miluje matematiku, protože je podle ní jako Grónsko. Připomíná mi lidi, kteří cíleně budují svoji zajímavost - útulně si hoví ve vlastním zájmu a říkají si: "Nikdo mě nechápe, protože jsem složitá, ale tím jsem zajímavá. Rozvíjím se. Rostu." Smilla sice zřejmě takový cíl nemá, ale scénář jakoby jej měl. Jen proto, že Smilla knižní se spolu se svým příběhem celá do filmu nevešla. Snad. Hádám. +++++ Detektivní thriller snad přeci jen vyšel, zvlášť v závěru. Samota, mráz, prázdno, technika a ohrožení může vzdáleně připomenout Věc. Tehdy se stávají zvolené filmové prostředky konečně adekvátní. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle měl být thriller obzvláštněný evropským stylem vyprávění, tak se něco nepovedlo...Zápletka je vysloveně debilní, jednání a dialogy postav jakbysmet a jednoduše řečeno, tak nějak tenhle film celkově vůbec neladí. Chyba byla pravděpodobně v režisérovi a nepříliš dokonalém scénáři. Suma sumáru, nemá cenu s touhle podívanou vůbec ztrácet čas, ale pokud nebude mít ke kouknutí něco lepšího, rozhodně se to jednou přežít dá... ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Tak geniálne to začalo. Naozaj zaujímavo, mysticky, taktiež retrospektívy sa mi páčili. Plus sympatický herci, ktorí odviedli vynikajúcu prácu. Čo sa však nedá povedať o druhej polovici filmu, ktorá bola viac-menej nudná. Kľudne mohol byť film skrátený na 80 minút. Takto to bolo zbytočne predĺžené a o ničom. Celkový dojem filmu preto môžem hodnotiť len priemerne. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno