Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (77)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ano, zrejme si Waugh "nevsimol", ze kolega Ritchie toci uz od februara 2022 velmi "podobny" The Covenant (2023). Ono by to v skutocnosti nevadilo, keby oba filmy boli ponate inak. A ano, je pekne, ze USA aspon filmom vyslovi vycitky voci kvantu miestnych, ktori im pomahali a trpeli pritom. To kvitujem. Film je slabym priemerom s mnozstvom logickych preslapov a skratiek. Sposob, akym si tam indicky agent jazdi po krajine a telefonicky vybavuje jednu zlozku miestnych warlordov za druhou bol uplne smiesny. Nenarocna blbinka so standardnym Butler-om a vybornym  Negahbanom v ulohe "sprievodcu". Fimmel-ovu zaujimavu vizaz po Vikingoch vidime kazdu chvilu, avsak nie vzdy v zapamatatelnych postavach. Na zvazenie. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o uplně klasický akční béčko, občas jsem zaznamenal dokonce i nějaký pokusy o válečně-špionážní drama, ale osobně mi tohle žánrový experimentování společně s pomalym tempem vyprávění nebo zbytečně ukecanejma scénama moc nesedlo. Co u nápadně podobnýho Covenanta sympaticky fungovalo, se tady nedaří uplně smysluplně podat. Stopáž je dost dlouhá, takže o nudnější pasáže neni velká nouze a příběh mi přišel místama dost nepřehlednej. Zaujalo jenom pár akčních scén. Upřímně řečeno vůbec nerozumim tomu, proč někdo pouští na plátno kopírku mnohem lepšího bijáku jenom pár měsíců po jeho premiéře. Doteď jsem si myslel, že je tohle specialita jenom brakovýho studia Asylum. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si, ako Američanov z Afganistanu hnali kozojebci z Talibanu po tom, čo tam 20 rokov pevne a neomylne zasievali semienka demokracie? Tak ono to nebolo celkom tak. Ešte tam bol zabudnutý komorník Žerár a ten s nimi zatočil! Keby viac takých bolo, zastonal by senilák a lapač duchov Bajden. Ale inak, ja mám Žerára fakt rád, pretože dokáže jednou rukou zasadiť malvér do iránskeho jadrového programu. Ale niekedy mám problém uveriť filmov, ktoré majú byť podľa skutočnej udalosti a potom tam vidíte Afganca Alvara na motorke, ako si počas upchávania svojich telesných dier po guľkách gázou sedí na Tinderi a sníva o croissante v Paríži. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších a najnezáživnejších Butlerových filmov – a to treba veľmi rýchlo dodať, že ani jeho najlepšie filmy neboli nejaké enormné bomby, ale v lepšom prípade ľahké nadpriemery. Kandahár sa topí v dvoch hodinách, ktoré sú smrtiace: absolútne nudné postavy, matné dialógy, vcelku jasne viditeľný nedostatočný rozpočet (občas to vyzerá ako hnusné TV béčko) s minimom akcie. Ako-tak ma to chytilo až v poslednej polhodine, čo je, povedal by som, „trošku“ neskoro, nemyslíte? V špionážnej linke som sa striedavo strácal a striedavo ma absolútne nezaujímala, nikto nevedel, komu môže veriť a to ma nebavilo. Viaceré dejové linky pôsobia dojmom, že tvorcovia z každej vystrihli 2 – 3 zásadné minúty (novinárka, dcéra) a na okraj priepasti nezáujmu je odsunutá i zrejme najvďačnejšia zápletka celého tohto utrpenia a tou je nepravdepodobné spojenectvo lomeno priateľstvo medzi Butlerom a zaujímavým Navidom Negahbanom. Charizmatický Travis Fimmel s tými svojimi kov prepaľujúcimi očami, bol veľmi fajn, ale taktiež dopláca na „o ničom“ napísanú rolu. Dobrá bola postava zabijaka vyrážajúceho po stopách hrdinov, ale znova: bol to divne spracovaný motív, ktorému do dokonalosti chýbalo ku*va veľa. Ako ostatne celému tomuto nešťastnému filmovému predstaveniu. Ak bola pointa, že situácia v danej krajine je natoľko neprehľadná, že je neprehľadný aj samotný film, tak sa ju síce podarilo zrealizovať, ale doplatil na to divák, ktorý nedostal ani kvalitný akčný biják, ani druhú Syrianu. Ritchieho obdobný The Covenant sa vydaril neporovnateľne viac. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Scenár k filmu napísal bývalý analytik vojenskej rozviedky Mitchell LaFortune. Vo filme si strihol cameo, paradoxne taktiež ako analytik. Podieľal sa aj na produkcii ako pridružený producent. (Real Tom Hardy)
  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva. (Johnny.ARN)
  • Scenár vychádza z reálnych skúseností z terénu, ktoré Mitchell LaFortune zažil v službách Defence Intelligence Agency, pri jeho nasadení v Afganistane v roku 2013 a počas kauzy Snowden. (Arsenal83)

Reklama

Reklama