Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

obitus 

všechny recenze uživatele

Sva, 80. leta otevrel Carpenter jednim z nejlepsich kousku sve kariery - Mlhou. Snimek, vypravejici o pomste zavrazdenych lepro-namorniku, stavi predevsim na skvele atmosfere. Atmosfere huste a plizive jako mlha, ktera se v noci vali na nic netusici mestecko Antonio Bay. K jejimu vytvoreni krome civilnich a neprehravajiich hercu a prijemne pozvolneho tempa prispiva vynikajici minimalisticka hudba. The Fog je absolutni horror, takovy, jaky umi natocit jen Carpenter (ktery je tentokrat lehce rozpoznatelny v male rolicce na zacatku filmu). ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

film má slušný image...kamera .... protagonisti... ale je tu núdza o primárne a neodmysliteľné aspekty, ktoré by mali byť obsiahnuté v každej horrorovej kompozícii... o navodenie pocitu strachu... rovnako gore effecty.. tu nie sú žiadne ...typický nedostatok fenoménu Carpenter, ktorý nedokázal tento neduh preklenúť počas celého svojho tvorivého obdobia.....vyššie hodnotenie ako *** je z mojho pohladu nepripustne ... nakoľko potom by sme museli tak hodnotné diela talianskej horrorovej kinematografie ako produkovali FULCI a D´amato hodnotiť *********. Film skôr odporúčam deťom vo veku 8-15 rokov , nakoľko u nich su kritéria pre pre hodnotenie dobrého horroru posunuté ďaleko nižšie. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"Is all that we see or seem but a dream within a dream?“ (E.A.Poe). Mlha přede mnou, mlha za mnou a rybářský hák ve mně.. Na den přesně sto let si poleželi Blakeovi muži na mořském dně, než se pod vedením rutinéra Carpentera a za neúnavné podpory mašiny na výrobu umělého kouře vydali na zaslouženou cestu pomsty. Přes ucházející atmosféru a Hala Holbrooka v roli kněze Maloneho, mě kultovnost tohoto hororu jaksi minula. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skvělých filmů Mistra Carpentera. Výborná atmosféra. Dobrá děj. Opravdu jsem měl chvílemi blbý pocit. Plno však nemůžu dát, protože se mi nějak nelíbil ten závěr, kdy jsme viděli námořníky v plné parádě, kdyby zůstali v mlze, bylo by to lepší. Ale jinak....tohle je prostě nefalšovaný horor, jak to mám rád. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nebýt závěru, kde jsem se chytal za hlavu nad nedomyšleným scénářem, dal bych této atmosférické záležitosti plný počet hvězd. Naštěstí v následujících hororových kultech, které mistr Carpenter natočil v průběhu 80. let, není čas hledat nějaké mušky ve scénáři, protože právě ona atmosféra je v nich ještě hustější než mlha v tomto filmu, a proto zůstane Mlha navždy ve stínu ostatních mistrových hororů. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (30)

  • John Carpenter se nechal slyšet, že inspirací ke vzniku filmu pro něj byla návštěva Stonehenge s producentkou a spoluautorkou scénáře Debrou Hill. (HellFire)
  • Po prvním sestřihu se ukázalo, že je film příliš krátký pro uvedení do kin. John Carpenter proto dotočil úvodní scénu, v níž kapitán vypráví strašidelnou historku. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama