Reklama

Reklama

Aristokratka ve varu

  • Slovensko Aristokratka vo vare (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hrabě Frank Kostka (Hynek Čermák), jeho žena Vivien (Tatiana Dyková) a jejich dcera Marie (Yvona Stolařová) žijí na svém rodovém zámku Kostka. Udržovat zámek v chodu jim pomáhá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová), údržbář Krása (Pavel Liška) a kastelán Josef (Martin Pechlát). Původní zájem návštěvníků zámku o kletbu komtesy Marie už netáhne jako dřív, což Marii vůbec nevadí – alespoň má dostatek času na svého Maxe (Zdeněk Piškula), šlechtice z vedlejšího zámku Hvězda. Frank je ovšem v koncích, není dost peněz ani na výplaty, ani na potřebné opravy. A právě v tu chvíli se objeví dcera právníka Bendy Deniska (Simona Lewandowska), která rozvíří poklidné vody rodového sídla… (Evolution Films)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (78)

claudel 

všechny recenze uživatele

I když se humor z knihy v jedničce ztratil a dost mě nudila a zklamala, dal jsem šanci dvojce, když na scénu přichází Deniska. Po Miladě a psech ale stále ani stopa. Denisčin otec raději vypuštěn úplně. Na mě bohužel ten film nefunguje, řada scén vychází naprosto trapně a hluše. Téměř mě bolí u srdce, že naši výborní herci vypadají všichni neohrabaně a zase musím použít adverbium TRAPNĚ. V závěru to trochu nabere dech s Jeřábkem a Sladkým mámením, ale celkově je to pořád tak na dvě hvězdičky, ačkoli přece jen krapet lepší než ta zoufalá jednička. ()

KiR0 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Bočkovy série o Aristokratce bych mohl vytknout rozdíly oproti knižní sérii, vezměme si např. Denisku,  která byla málo trhlá a v jádru hodná holka, která pak vše zachrání, ale čert to vem, film byl příjemný a to, že se většině diváků nechtělo jít domů a raději ještě chvíli poseděla u dvojky vína, je toho důkazem. ()

Reklama

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Z knížky to nemělo v podstatě skoro nic. Jak dej, tak charakter postav dost změněný. "Zápletka" s Maxem vyloženě trapná a scenáristicky jak ze zakladky. Zachraňují to herci. Hlavně Lewandowská je fakt dobrá. A vtipy? Párkrát jsem se usmála, ale nezasmála jsem se ani jednou. Přitom Boček má knihu plnou "šrapnelů". Stačilo to jen opsat. Když pominu, že se jedná jen o parazitování na známé knize, hodnotím to jako jednu z dalších průměrných českých komedií. Že u ní nemám nutkání zalézt trapností pod deku ovšem víc, jak na 2 z 5 nestačí. ()

Pepahodnoti2 

všechny recenze uživatele

Je to blbost. Tenhle film je dobrý pro rozmazlené holčičky , babičky a dědečka kteří se jen chodí do kina vysrat a nažrat se popcornu a utratit zde těžký prachy za to aby viděli sračku a mohli se jít během filmu z té sračky jít vysrat na hajzlík a koupit si další popcorn a koupit si kafe z který ho mimochodem budou muset jít zase za deset minut jí na hajzlíček jo a mimochodem z filmu nic neztratí. Bože já se jdu taky vysrat.💩💩💩💩💩ps : miluju sračky ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že předchozí Poslední aristokratka z roku 2019 byla sice solidní peklo, ale že herci byli docela fajn a na české poměry to bylo vcelku pěkně natočené. To stejné by se dalo říct i o letošním pokračování s názvem Aristokratka ve varu, s tím rozdílem, že mi film přišel ještě o trochu trapnější a hloupější. Jinak vše zůstalo při starým. Humoru je zoufale málo, většina situací je spíše trapná než vtipná, dialogy místy strašně tahají za uši, samozřejmostí je spousta hluchých a nudných míst. Z herců mě nejvíce bavila ústřední dvojice Hynek Čermák a Tatiana Dyková, Simona Lewandowska mi svým projevem občas dost lezla na nervy, ostatní herci tak nějak ani nemají čím zaujmout. S finálním hodnocením dost váhám, jedna hvězda mi přijde málo, dvě zase moc... Tak či tak to bylo jen další utrpení, další prázdná rádoby komedie, kterou zachraňuje jen to, že má dobré hlavní herce, občas příjemnou atmosféru, slušnou hudbu a snesitelný vizuál. 3/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • „Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovska. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,“ uvedl režisér snímku Jiří Vejdělek. (SONY_)

Reklama

Reklama