Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (288)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ráda bych řekla: "Tam strašá! Ojojoj, tam strašá!" Leč nestrašá... tedy pokud netrpíte nějakou nezřízenou fóbií ze žížal, Alice Coopera a houmlesáků, k tomu vám dopomáhej jakože hrůzu a napětí vzbuzující hudba. Mě osobně vyděsila jen obava, aby se to celé nezvrhlo v německé osmdesátkové porno, soudě dle projevů a vizáže Jamesona Parkera, k čemuž sice nedošlo, ale možná by se nakonec nejednalo až o takovou ztrátu času. Typ hororu/ thrilleru - k smíchu! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Od začátku režisér buduje skvělou atmosféru strachu. Hodně vám zahraje na nervy neustále se opakující hudební motiv. Čím se film blíží ke svému konci, tím víc vám začnou vadit různé věci. Například tupost všech postav, hloupé dialogy a i některé logické přehmaty. Vládce Temnot není špatný horor, ale Carpenter natočil už i lepší kousky. Film ocení asi hlavně skalní příznivci mistra a žánru. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Vše, co mám rád, se setkává v tomto brilantním hororu. Téma ďábla, budova starého kostela, krucifixy na všech zdech, červi, tajemno tvořící desítky svíček a trochu podivní lidé... Skvělá atmosféra podpořená jednoduchou, ale účinnou hudbou, tvrdé "chirurgické" zákroky a napětí, které je podáváno v metrech kubických. Nemám co vytýkat, snímek je veden silnou režií. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Carpenter dokáže prekvapiť. v 80tych rokoch si ma získal filmamy ako The Fog, Christine, alebo They Live a na The Thing a In The Mounth Of Madness nadám ani v najmenšom dopustiť. Prince Of Darkness však bol natočený viditeľne bez nejakého scenára a preto mu na to asi ani nikto nedal peniaze. Ak to tak naozaj bolo, tak priznávam, že to je za tých 5 alebo 4 *. Mňa však už dávno nebaví sledovať niečo a pritom nevedieť o čo ide, aby som sa po hodine dozvedel že to tak má byť (niečo sa deje, ale nevieme čo). A tak to pokračuje až do konca. A keď sa objavili záverečné titulky, od sklamania som zahrešil. Iba Carpenter vďaka svojej šikovnosti tu z ničoho vybudoval niečo - atmosféru tajomna, ktorú dokáže udržať až do konca filmu. No sledovať asi 30 ročných (?) vystrašených vedcov a teológov ("vy ste najlepší vo svojom obore") ako sa ohurujú svojimi teóriami, lacné smiešne triky a Alice Cooper, tak to boli veci, pri ktorých som sa škodoradostne uškŕňal. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dopracoval k poslednému "jazdcovi" Apokalyptickej Trilógie a musím povedať, Carpenter opäť nesklamal. Zakaždým dokáže udržať tú správnu hranicu medzi brutálnymi mordami a mysterióznou časťou, kde napätiu miestny Dj Alice Cooper vyhlásil non-stop hororovú párty bez záverečnej. Pripravte sa, vážení, pretože Satan prichádza! A je naozaj nepodstatné v koľkých časových rovinách mu jeho cesty skríži spojenecká ruka náboženstva a vedy.. on si už svoju cestu nájde. Skôr či neskôr. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)

Reklama

Reklama