Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (175)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se nehodnotí jako klasický film s duchaplným dějem. Je to "jen" snůška postupné likvidace osob, které touží po zlatém pokladu. A právě to je uděláno přímočaře a tvrdě a záměrně (s nadsázkou) to balí do hávu Tarantina, westernů a filmových melodií. Proč se to tak Němcům podařilo je asi v důkladné české pomoci, včetně lokalit. Zajímavá jednohubka. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si uzil nazi-eradikaciu na nedavnej kino-premiere podareneho finskeho Sisu, nemyslel som, ze v tak kratkej dobe uvidim podobny kusok priamo od Nemcov. V oboch bol ustrednym cielom ZLATO, ktore sa lisilo len povodom. Kym jedno pochadzalo zo zeme, tu bolo "zidovskym majetkom". Od rezisera Thorwath-a som videl vynikajucu Die Welle a uchadzajuci horror Blood Red Sky.  Po tychto zabavnych kuskoch je tento film opat palcom nahor pre tohto rezisera. Urcite sa tesim na jeho dalsie dielo. Maaserov-o stvarnenie "uvedomeleho skopcaka" je takmer ako z Pittovej particky nehanebnych bastardov. :) ...ruhanie.  :) Marie Hacke ako drsna, ale pohladna Nemka taktiez fajn. Za mna top prekvapujuca scena: hendikepovany bracek vo zvonici nie je ziadny hrbac. :D Tam mi skoro "vyrazilo dekel". Jednoducha akcna zabava s par naivnym a obcas prihluplymi scenami, ktore vsak neurazia. Uvital by som vsak, keby sa to bolo obislo bez niektorych komickejsich momentov, ale co uz.  70% Slabsie styri. Odporucam. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinem je ve filmu více než zřejmá, ať už se to týká postav a dialogů, stylu natočení či celkového vizuálu. Němci na to nešli vůbec špatně, snímek působí velice autenticky a realisticky, což se týká i samotných akčních scén. Osobně byl ale uvítal mnohem více krve a brutality, tempo mohlo být podle mě malinko svižnější, nijak zvlášť mě nezaujaly ani jednotlivé postavy, byť většina z nich není vůbec špatně zahraná. Z námětu šlo rozhodně vymáčknout mnohem více. Takhle je to jen průměrná, neurážející jednorázová záležitost, nic víc. 5/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi hybrid válečného dramatu, akce a westernu, ovšem ne klasického, nýbrž spaghetti. Ten připomněla nejen hudba, ale především závěrečný osud řady postav. Jenže tvůrci asi nevěděli, co točí, a tak vytvořili guláš. Nejvíce mi vadilo hovadské chování postav, kdy Elsa by musela být normálně několikrát mrtvá stejně jako Heinrich. Ten měl sice medaili za boj zblízka, v souboji s protivníkem ovšem totálně selhával. Se Sisu bych nesrovnával vůbec, páč tam filmaři jasně věděli, co točí. Škoda, že šikovní Češi nezafušovali pořádně i do scénáře...p.s. vzpomínka na Dobyvatele ztracené archy se v jistý moment vynořila okamžitě... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato není další Sisu, přestože je spojuje žánr a téma. Kde byl Sisu akční fantasy divočina je Krev a zlato pomalu plynoucí vyprávění, které občas vytasí slušnou akci ale více se soustředí na postavy, budování příběhu a hlavního hrdinu v poslední třetině dokonce nechá odstavit. V rámci Netflixu nadprůměr ale jinak trestuhodně nevyužité. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)
  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama