Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Píše se dvaadvacáté století, Hidekimu Motosuwa bude zakrátko devatenáct a jeho životním snem je studium na univerzitě v Tokyu. Když se dozví, že nebyl přijat, odjíždí do Tokya na přípravnou školu. Snad všichni ve městě mají své persocony, počítače s lidským tělem, ovšem Hideki na žádný nemá peníze, i když by si jej strašně přál. popravdě řečeno, Hideki bude rád, jestli se svými příjmy přežije další týden. Když se večer vrací domů, najde mezi odpadky pohozený persocon v podobě krásné dívky. Když ji přinese domů a zapne, zjistí, že dívka nemá nainstalovaný operační systém a dostane ze sebe jenom "Chii".

Příběh se nedá jednoduše charakterizovat, ze začátku je to lehoučká komedie, která vyvolá alespoň lehký úsměv na tváři snad každého diváka, postupem času se ale objevují záhady typu knihy "Města bez lidí" a někde ve dvou třetinách se nálada celého seriálu poněkud převrátí. Stále sice není nouze o humorné momenty, avšak celkový dojem má blízko k sociální kritice a k otázkám ohledně dnešního přetechnizovaného světa, které jsou velice aktuální. Na své si přijdou romantici i filozofové, ale ani diváka, který chce jen relaxovat a pobavit se, příběh nezklame. V dnešní době se většinou řadí mezi klasiku žánru. (ČSFD)

(více)

Diskuze

XiOp

XiOp (hodnocení, recenze)

Take v poho anime, na zaciatku zaujalo, nakolko som si myslel ze to bude ciste scifi, potom ked som zistil ze to je romanticka komedia tak som od toho moc necakal, aj ked to bolo miestami divne, ja by som s robotom asi nedokazal zit... Pre mna by to bolo asi malo.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Opravdu nadherný anime, navíc ten napínek na konci no bylo to úžasný a jsem rád že to skoničlo tak jak to skončilo a i když ke konci před tím jsem pořád říkal "to ne"

martinez.

martinez. (hodnocení, recenze)

asi se na mě sesypete, ale elfen lied a chobits jsou jedny z mála anime, kterým dávám méně jak 4* - a je to právě kvůli nyu a chii...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Nyuu mi teda naozaj vo svojéj roztomilosti dosť pripomýnala chi

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama