Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

M+M 

všechny recenze uživatele

Troškovy Strašidla s kriminální zápletkou. Tak nějak se mi jevil začátek dílu. Jinak ten obraz je opravdu šílený, že se na to ani nedá dívat. Přesoudruhováno až běda, ale co čekat, když scénarista a ani režisér byli v osmdesátých letech ještě na houbách. Tím pádem je to spíš trapný pokus o komediální seriál posazený do nádoby komunismu. Snad Macháčkova postava měla i smysluplné dialogy, ale spíše se divím, že do toho Jirka šel. Za mně opravdu spíš určeno k rychlému propadu na smetiště seriálových dějin. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akta X po česku? Bohužel u nás neumíme nic víc, než se pitvořit. Dobře! V České televizi si na pravidelné společné radě dramaturgických skupin sedli a řekli. „Umíme točit celkem dobré detektivky, ale zatím se nám moc nedařilo udělat dobré komedie, zkusme to prolomit. Lidé mají rádi detektivky a komedie a také filmy a seriály z doby totalitní. Tam se dá vložit spousta humorných situací. Přidáme ještě paranormální jevy a bude to třeskutě vtipné. Čím víc věcí namícháme dohromady, tím víc to bude sranda.“ - Jediný vtip, který mi přišel opravdu vtipný, byl ten s levitující puberťačkou. Měl správné načasování i zakončení. Doufám, že se k tomu nebudou v následujících dílech vracet a snažit se to nějak vysvětlovat, nebo komentovat, protože by ten jediný dobrý vtip zabili. - Hups! Viděl jsem i kus druhého dílu. Samozřejmě, že ihned začali levitaci puberťačky hloupě vysvětlovat. Zabili tím vtip i tajemno. Plaču ;(_ _ _ _ ()

Reklama

Edge_666 

všechny recenze uživatele

Marnost nad marnost. Není mi líto Macháčka, který za tuzemák i obchod vykrade, není mi líto Ciny, který je prostě špatný herec a není mi líto ani Nohy, který neumí nic jiného než alkoholika, ale té Aničky Fialové mi líto je. Styděl jsem se za ni. Úžasný ve Vinařích, famózní sestra Lídy Baarové a neskutečně uvěřitelná Iveta. No a pak toto. :( Snad se ten seriál probere. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový československý Scooby Doo, akorát bez akce, zábavných momentů a pořádně střelených postav. Námět je ale dobrej, jen mi připadá, že tomu prostě chybí trochu drajv - např. rychlejší tempo dialogů apod. Vtipy by nebyly taky špatné, kdyby nebyly podávány tak suchopárně. Celá epizoda se nese furt ve stejném pomalém tempu, takže pro diváka, kterého tématika nezajímá, to začne být po čase nuda. ()

R.E.M.

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po přečtení obsahu seriálu, zfilmovali fantastickopohádkovou legrácku bratrů Strugackých, novelu Pondělí začíná v sobotu, ojedinělou a odlišnou od jejich „vážných" klasických sci-fi. I začátek je totožný, do ústavu zkoumajícího paranormální jevy přichází čerstvý absolvent začít svou pracovní kariéru. Po úvodním dílu nemůžu hodnotit, jak moc se scénáristé nechali inspirovat a kde čerpali, popř. jest-li se nepřiznaně zkopírovalo a kolik prvků odjinud se použilo. Ale zpět k seriálu. Humor zastupovalo jen pár dávno známých vtípků, k tomu se přidala drobná detektivní linka (ta mi pointou zločinu připomněla jednu starou francouzskou komedii), dohromady slaboučké něco. Líbila se mi paní Lenka Termerová, milé překvapení v takové roli. Pobavil mě závěr. No jo, puberťáci mívají potřebu se předvádět. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)
  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)

Reklama

Reklama