foto

Petr Franěk

  • nar. 5.10.1961 (55 let)
    Plzeň, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Franěk se narodil 5. října roku 1961 v Praze. Je bratrem herce Ivana Fraňka. Svojí kariéru začal u amatérských divadelních souborů. Díky nim nastoupil na profesionální hereckou dráhu v Plzni. Pak vystřídal řadu angažmá. Hrál v Příbrami, Chebu, Zlíně nebo Olomouci.
 
Petr Franěk se také věnuje dabingu a samozřejmě hranému filmu. Zatím se před kamerou objevuje spíše mimořádně, ale zahrál si například ve pokračování filmu SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 LETECH nebo OKRESNÍ PŘEBOR: POSLEDNÍ ZÁPAS PEPIKA HNÁTKA. Objevil se v seriálech jako ČETNICKÉ HUMORESKY, ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, LETIŠTĚ, ZNAMENÍ KONĚ nebo OKRESNÍ PŘEBOR.

Svojí premiéru u hraného filmu si odbyl v českém kriminálním thrilleru SAMETOVÍ VRAZI z roku 2005. Objevil se také ve filmu HODINU NEVÍŠ... kde si zahrál po boku svého bratra Ivana a filmu Alice Nellis MAMAS & PAPAS, kde hrál roli vytíženého manžela Zuzany Bydžovské. V současné době se i nadále věnuje filmu i divadlu. Hraje v divadlech  Rity Jasinské a Divadle Neklid.

Martin "makuliin" Válek

Herecká filmografie

Filmy

2015 Jan Hus (TV film)
2014 Zídka (studentský film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Hořící keř
Klauni
2012 Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
Psí jeskyně (studentský film)
2010 Mamas & Papas
2009 Hodinu nevíš...
2008 Sněženky a machři po 25 letech
2007 Cesta do Vídně a zpátky (TV film)
2005 Jasnovidec (TV film)
2000 Přijď království tvé (divadelní záznam)

TV seriály

2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2014 První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Iniciála Vé (S01E13)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Policajt na odstřel (S01E08)
48 hodin (S01E07)
Nenávist (S01E06)
další epizody (8)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Politika pro každého (S01E26)
Josefčin styl (S01E25)
Sex, pravda a intriky (S01E24)
další epizody (26)
2012 Život je ples (TV seriál)
2011 Znamení koně (TV seriál)
Chuchle (S01E13)
Důvěra (S01E12)
Merlin (S01E11)
další epizody (13)
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Návštěva z kraje (E16)
Svatba (E15)
Derby (E14)
další epizody (16)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Svatba (S01E09)

Dokumentární

2008 Film o filmu: Sněženky a machři po 25 letech (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace