Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

animario 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl označil jeden uživatel trefně jako bezpohlavní. Postavy mají proti očekávání celkem nevýrazný a málo zábavný charaktery, jako by se herci báli rozjet show (vyjma Aničky Fialový, ale její estébačka s náturou drsný kapitalistický policajtky nevim,nepůsobí moc autenticky,dobově). Na parodii jsou repliky málo vtipný, ani v mysteriózní poloze to zatím úplně nefunguje (československá parodie na Akta X, v jakou jsem trochu doufal, se nekoná..) Pocitově něco jako speciální sci-fi díl seriálu Vyprávěj. Ale abych nedělal jen kritický kruhy v obilí, levitující závěr byl kouzelnej a slibnej. Věřím, že se to rozjede, potenciál to má. 🛸 ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekonná. Dost pomalý a omšelý...a to vážně není kompliment. Macháček je rád, že se dopachtí do konce repliky o třech větách. Charisma ta tam. Cina hraje postavu z jiného seriálu. Potěšila Lenka Termerová a Rostislav Novák, ale boužel jejich postavy moc děj neovlivily. Ta hudba to posílá za oběžnou dráhu, kde se udusíte tou zatuchlostí a neinvenčním stereotypem. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem podvod aneb jak divákům naservírovat novou kriminálku, ale v hávu něčeho ojedinělého, co nikdy nepřijde a okořeněného humorem, který ale je jak to nejhorší z Prušinovského, takže není o co stát. Navíc nechápu často rozklepanou kameru, která brání v utvoření jakékoli (tajemné či pobavené) atmosféry a pokud se nezmění styl humoru, bude mi vadit i ten svojí rádoby-chytrostí a rádoby-metapřesahy. Jenže se to nedá ani zatratit a to díky solidním hereckým výkonům (ačkoli Macháček hraje svůj standart, ale zase má roli na tělo, takže se to vyrovná), určitému příslibu nějakého skutečného nadpřirozena a zapamatovatelným postavám. Takže tomu ještě šanci, nejspíš, dám. Lepší 2* ()

dejvy 

všechny recenze uživatele

I absurdní humor by měl mít nějakou logiku, která by ho činila vtipným...Chlapci, toto vám tedy skutečně nejde. Možná nejsem objektivní, jelikož jsem vydržel asi 20 minut, a to se mi nestává; snažím se většinou první díl novinky dodívat do konce, tady to ale fakt nešlo. Nakonec, když vidím spoustu čtyřhvězdičkových hodnocení, možná jsem mimozemšťan já... ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alergie na politiku se léčí ve Františkových Lázních a konzervy s příchutí UFO by u nás neprošly přes hygienu... Tyhle a jiné hlášky mě dost bavily, možná některé zlidoví. Čeština si zaslouží polochtat. Ten dobový kontext má potenciál. Pracoviště paranormálních jevů mělo se vším tím haraburdím a citacemi géniů atmosféru tvořivé dílny v psychiatrické léčebně. Epizoda se mi zdála rozdrobená na segmenty, které nedržely při sobě. V závěru se vtip najednou přehoupl do rekonstrukce zločinu, jako kdyby přišel jiný realizační tým. Jinak zajímavá práce se světlem, resp. s tmou. Výborná hudba, zvláště ty houslové pasáže. Uvidíme, jak si seriál povede. Zatím 3*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)
  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno