Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Damiel 

všechny recenze uživatele

85 % - Dal jsem na doporučení, a dobře jsem udělal, protože A Love Song For Bobby Long je velmi dobře udělané komorní drama s vynikajícím Johnem Travoltou, kterého mimo Pulp Fiction fakt nemusím. Skvělá Scarlett (snad s výjimkou Sólokapra mě vždycky nadchla), výtečná atmosféra, dojímavý, ale nikoliv citově vyděračský příběh. A hezká hudba. Mám jen trochu problém s českým názvem, přijde mi, že originální název je obsahu filmu mnohem blíž a líp ho vystihuje. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hezký film, jehož hlavní předností jsou, řekl bych, dobře napsané postavy. Scarlett Johansson hraje 18 letou zmatenou a hledající se dívku, která tak nějak neví, jak naložit se životem. Usměrňující impuls jí poskytne konfrontace s dvojicí přátel obývající dům, který dívce odkázala její zesnulá matka. John Travolta hraje stárnoucího intelektuála, emeritního profesora literatury, který s nenucenou přirozeností používá slova jako devótní a indolentní, sypajíce každou chvíli z rukávu nějaké duchaplné citáty amerických klasiků, z jejichž autorství zkouší Gabriele Machta. Ten, coby tápající literát v tvůrčí krizi, s problémy s přehnaným pitím alkoholu, tvoří s Travoltou tragikomickou dvojici, obývající potemnělý dům v New Orleans. Čas zde plyne mezi věčným chlastáním a poflakováním se odnikud nikam a každá postava zjišťuje, co je pro ni skutečně důležité, ujasňujíce si tak životní priority a další směřování. Někdo má život před sebou, někdo se smiřuje s tím, že žil už dost dlouho. Příjemná podívaná s uvěřitelnými postavami, inteligentními replikami, zdařilou kamerou a nosnou uměleckou výpovědí o životních hodnotách. Asi jediné, co bych filmu vytkl, je pozoruhodná skutečnost, že snad všechny postavy ve filmu neustále kouří - přišlo mi to tak nějak zbytečné a skoro až protivné, ochotně bych si všechna ta vykouřená cigára odmyslel a film by o nic nepřišel. Fandům Scarlett Johansson, mezi které se hrdě hlásím, nelze než tento snímek doporučit, v některých záběrech je skutečně radost na ní koukat. UPDATE 25. 8. 2016 - Velmi pěkný film, který mě potěšil i na druhé zhlédnutí. Celý je takový lehce posmutnělý, civilní a s puncem té správné nezávislé filmové Ameriky. Jednoduchý děj je zde spíše podružný, hlavní důraz je zde položen na postavy, jejichž vývoj jsem sledoval s velkým zájem - především proměna, kterou zde podstoupí postava ztvárněná Scarlett Johansson, je skutečně pozoruhodná. Na tom filmu mě - kromě výtečně zvolených lokací, skvělé kamery a výborných herců - těší rovněž to, jak je prošpikovaný nejrůznějšími zajímavými citáty amerických klasiků - něco mi říká, že literární předloha, podle které to bylo natočeno, by vůbec nemusela být špatná. Rozhodně jedna z nejhezčích rolí Scarlett Johansson - už kvůli ní ten film stojí za vidění, protože od té doby to jde s její hereckou filmografií hodně z kopce. Nejlepší replika filmu: "Zlatíčko, už ti někdo někdy řekl, že voníš jako Pařížanka na jaře?" ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší z nekonečného spectra pohodových filmov. Dve hodinky, krásne pomaly , nenudiaco plynú a nechávajú krásne vyznieť slová tak lačne a spontánne prenášané hrdinami tohoto príbehu. Každá s postáv je skvelo napísaná a každá je vám viac menej od začiatku sympatická. Ďalšia z pôsobivých úloh Johna Travoltu, ktorý tu predvádza bezchybné herectvo. Johanssonová ešte v úlohy naivnej dievčiny - takú ju mám neskutočne rád. Macht ako sympaťák ktorý sa vie hrať zo slovami. Jednoducho je to taký krásny ekvivalent ľudí, ktorých by som rád spoznal a rád sa s nimi porozprával napríklad o Hamingwayovi alebo T. S Elliotovi. Gabel je síce troška neskúsená a niektoré scény troška plynulosť deja spomaľujú, ale keď sa jej niečo podarí tak je to na stodesať percent. Nadmieru spokojný. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně poutavý příběh o dívce, která zdědí dům kde bydlí zda přátelé zesnulé matky a o vztazích vzájemného soužití. Celý film má pěkné pomalejší vypravěčské tempo a každá postava zde má své místo a ke každé si člověk postupem filmu najde cestu. Všechny role jsou pěkně zahrané. Filmek má i nějakou tu emotivní scénu. Hudba filmu taky sedla skvěle. Za mě 85% a kdo ví, třeba časem ještě zvednu po dalším vidění :) ()

swed 

všechny recenze uživatele

Neprávem zapomenuté drama, ve kterém se setkávají dvě herecké generace - talentovaná a krásná Scarlett Johansson a spolu s ní vyhasínající John Travolta, který mě svým nevšedním výkonem velmi příjemně překvapil (kdo by to do něj jen řekl). Samotný děj filmu je velmi komorní, s velkým důrazem na psychické proměny postav, kde zapomenuté šrámy minulosti opět vyplouvají napovrch. Takové typy filmů je můžu, proto odpouštím i zbytečně natahovaný závěr, ve kterém se nestane nic, co bychom už dopředu neočekávali. 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)
  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)

Reklama

Reklama