Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde není totálně americký happy end. A mě až teď došlo, jak mě tyto klišé americké konce rozmazlili a zkazili. Neumím si to vysvětlit, ale mě zde chyběl nějaký pořádný konec. Takhle z toho mám pocit něčeho nedokončeného. Jako by vystřihli kus něčího života (což jistě byl záměr) a neukončili ho. Rozhodně je to milý a oddechový filmík, který je poněkud delší, no snad Vás stopáž moc neodrazí :) Příjemnou zábavu! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na chronologický seznam filmografie Adama Sandlera, myslím, že právě tímto snímkem začal svým kritikům dokazovat, že je opravdu dobrý herec schopný i dramatického výkonu. Žánr komedie bych v tomto případě uváděla až na posledním místě, protože ty nejzásadnější scény vás primárně dojmou a nutí přemýšlet o vlastním rodinném životě. Stříhala bych, to rozhodně ano, zároveň jsem ale dlouho neviděla tak zvláštně krásný film. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak teď již vím, kde se to v tom " věčném komikovi " Sandlerovi v komorním snímku M. Bindera http://www.csfd.cz/film/224695-volani-o-pomoc/ vzalo. On " potrénoval " již zde. Velká škoda, že se Adam ( až na vyjímky ) drží komediálních rolí. Že v něm třímá i vážnější potenciál ( poloha )dokázal dostatečně již v obou zmiňovaných snímcích. Přiznávám, že od tohoto snímku jsem očekával trochu něco jiného, nicméně tím nechci říci, že výslednou podobou jsem byl zklamán ( ba právě naopak ). Spanglish je překvapivě vyzrálý snímek, který nejvíce sráží jeho přílišná stopáž a balancování mezi několika žánry. To co naopak snímek táhne do nadprůměru jsou herecké výkony a to jak Adama Sandlera coby Johna Claskyho, tak především krásné španělky Paz Vega jako hospodyně Flor. 70% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

V podstatě můžu říct, že ten film mě zklamal. Vždyť to celé bylo tak nevýrazné! Ani nechápu, co tím chtěl autor říct. Herci byli supr, na film jsem se těšil, ale námět byl zcela nevyužit. Pro mě to je nakonec prostě jen film o španělce, co šla do americké rodiny a... tečka. Vtipy téměř nikde a dojemný konec se mnou také nic neudělal. Navíc tak trochu ''o ničem'', takže dlouhá stopáž podle mě také není na místě, ach jo... Já čekal minimálně o dvě hvězdičky víc... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snadno a rychle já se k tomuhle filmu teda nedostal. Koukám a nestačím se divit. Film jsem chtěl vidět od jeho premiéry. Viděl jsem ho až po sedmi letech. Pořád mi unikal v televizi, pak jsem na něj kolikrát pozapomněl i já, ale nakonec jsem se teda dočkal. Přiznám se, že tenkrát mě na film nalákal hlavně Adam Sandler, to je typ herce, u kterého mi sedí jeho humor a vlastně všechny jeho filmy, které kdy vydal. Taky mě potěšilo, že tenhle film není vůbec blbej a on tam nehraje blázna, ale naopak. Nicméně co se týče preferencí, časem jsem začal názory přehodnocovat a lákala mě ve filmu především Paz Vega. Když jsem se nakonec dočkal, film jsem si užíval. Nejenom, že skončil jinak, než by taková klasická komedie s romantickými prvky měla skončit, ale také z ní byla cítit realita, životní úděl a kolikrát i prázdnota, která je v každém z nás. Film byl hrozně hezký a i přes pár divných scén, kterým jsem dost nerozuměl, nebo spíš jenom životně nesouhlasil, jsem byl víceméně dost spokojený. Adam Sandler je pan herec. Ukázal to už s pár filmy a tady to ukazuje zase. A Paz Vega je nádherná ženská, která se ukazuje v tom nejkrásnějším a nejpřirozenějším světle. A nejhezčí na tom všem je, že ten film díky tomu ukáže rozdíly dvou národů a ukáže je neuvěřitelně krásně. Zaplať pánbůh za náhody a zaplať pánbůh za fakt, že se na světě najdou lidi, kterým naše duše dokáže porozumět, respektive, že si ty duše ta naše duše dokáže najít. Bez nich bychom ten život totiž přežít nedokázali. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)
  • V traileru zazněla písnička "Show You Love" od Jars of Clay. Na soundtracku k filmu ale není. (Pumiiix)
  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama