Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda "sandlerovek", komedií, které jsou někdy až příliš ztřeštěné, ale mají mnohdy i vážnější podtext. Tahle komedie se snad ani mezi typické sandlerovky zařadit nedá, protože je tu silně zastoupen romantický prvek s návazností na téma rodina, manželství, vztahy mezi lidmi. Rozhodně jsem se nenasmál tolik jako u Kursu sebeovládání, přesto jsem spokojen. Paz Vega je pořád stejně okouzlující jako v Sex a Lucía. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +herci potěší, milé postavy rovněž, příběh je originální a na romantickou komedii nevídaný, je zajímavé sledovat jako si postavy poradí s jazykovou bariérou, konec není typický americký -je třeba si zvyknout na děj a příběh samotný, něco je vtipné, ale je to zároveň i rodinné drama, to není vyloženě zápor, jen prostě nečekejte, že se budete smát od začátku do konce/// Příjemný film. Trošku delší, ale Adam Sandler vždy potěší a tentokrát si k sobě přizval netypické herce pro "sandlerovku" a vznikl z toho tak trochu jiný film. Přesto zajímavá zkušenost a nutno zdůraznit, že postavy si mě získali./// Celkem 70%/// ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi příjemným kvalitním hereckým obsazením (ufff, to je spojení). U filmu jsem se málo kdy nudil. Po humorné stránce film funguje parádně. Manželka Adama Sandlera je úžasná (teda jak pro koho). Překvapil mě závěr, který byl jiný než typicky Hollywoodský. Kdo film viděl ví o čem mluvím. Kdo ho ještě neviděl, tak prozrazovat nebudu. Přijemný filmeček. Hodnocení: 60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to hodnotil jako film s Adamem Sandlerem, pak to bylo velmi dobré. Pokud bych to hodnotil jako film Jamese L. Brookse, tak to nebyla žádná sláva. A podobně rozháraný jsem ještě v mnoha ohledech. Ani tři, ani čtyři hvězdičky bych si nedokázal rozumně zdůvodnit, čistá tři a půlka. Ale to tu dát nejde... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že měl film dlouhou stopáž? No a? Zcela neobjektivně přiznávám, že jsem se kochal pohledem na přenádhernou Paz Vega, takže jsem se nenudil ani na chvíli. Navíc postavy i dialogy byly napsány velmi dobře, takže Špangliš nemám co vytknout. Byl jsem v USA dost dlouho, abych měl slušnou představu o tom, jak fungují vztahy mezi portorikány(obecně přistěhovalci) a rodilými američany, takže jsem bral Brookse s nadhledem. Což ale neznamená, že je podobný příběh z říše sci-fi. Ve skutečnosti je to velmi laskavý pohled na všechny postavy...takové to hledání dobrého i na těch, kteří jsou napohled ti "zlí". Ale především je to nemoralizující a přívětivý pohled na ženu, která nechtěla přijít jak o svou hrdost, tak o svou dceru, což by se přijetím darů a pomoci jiných, mohlo snadno stát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)
  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)
  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama