Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že je schopný hrát a ne jen bojovat. Ale jeho herecký výkon úplně zkazil podělaný scénář, takže místo dobrého Van Dammova filmu vidíme hodně průměrné béčko se stupidními přestřelkami. Takže, i když je van Damme můj oblíbený herec, dávám 2 hvězdy a myslím si, že celkově se jedná o jeho nejhorší film. Ale je to minulost a teď už zase točí dobré filmy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude van Damme mě už podruhé za sebou mile překvapil a z umírající generace akčních veteránů si vede v součastné době jasně nejlépe.Již z Až do smrti jsem byl docela nadšen a Probuzenou smrtí si to van Damme u mě nepokazil,ikdyž prvně jmenovaný film byl mnohem lepší a takové superlativy zde používat již v žádném případě nebudu.Probuzená smrt je čistě pomstichtivý snímek,který není ani originální,ani struhjící,ale svou kvalitu má.Van Damme je po celý film nabroušený a cooldrsný a hlavní záporák Simon Yam je charismatickým padouchem,ovšem velký problém vidím ve zpracování,neboť na to,jak je Jean-Claude po celou dobu nasranej,jeho činy jsou vyměklé a velmi málo drsné a když už něco drsnějšího přijde,on u toho není.Akce je tak akorát,mluví se tak akorát,prostě Probuzená smrt neurazí,pobaví,jen jak jsem se již zmiňoval,zpracování mohlo být mnohem dynamičtější,temnější a drsnejší.Přesto van Damme zatím u mě jede a dám mu narozdíl od ostatních bývalých akčních béčkových ikon(mám namysli Lundgren,Seagal,Dudikoff,Norris) šanci v jeho dalších filmech a pokud si udrží nastavený standart z posledních snímků,může ještě mile překvapit.3 a 1/2*! ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Slušný film s Van Dammem a po roce 2000? Skutečně jsem zíral jak vyoraná myš. Hlavní zásluhu na tom má režisér, který umí skvěle pracovat s barevnými filtry, kompozicí scén, doplňování obrazů působivým propojením se zvukem, nebo hodbou, ví kdy zrychlit, kdy zpomalit, akční scény rozhodně na velmi dobré úrovni ať honička na motorkách v obchoďáků nebo spurt Pontiacu Firebird proti dvěma jeepům, fyzické souboje zvládá Van Damm pořád slušně. Film má sice klišodiní zápletu, ale dialogy nejsou slaboduché, postavy více než ujdou na poměry žánru. Potěší i obsazení Simona Yama, jako hlavního záporáka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladistvá dcéra jedného z popredných šéfov čínskej mafie utečie do Spojených Štátov potom čo bola svedkom toho ako jej otec bezcitne zavraždil jej matku. Ten sa s tým samozrejme nehodlá zmieriť a vyberie sa ju nájsť. Pri tejto jeho akcii zahynie mnoho ľudí. Medzi nimi aj maželka Bena Archera. A to je najväčšia chyba, ktorej sa tento zložinec v živote dopustil. Pretože Ben, ktorý je bývalým členom Los Angelskeho podsvetia, mu vyhlási nekompronisnú vojnu. Hlavú úlohu v tomto, nie zrovna podarenom akčnom filme, si zahral Jean-Claude Van Damme. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cynthie pracuje jako sociální pracovnice a má na starost ilegální čínské přistěhovalce. Na jedné ze zadržených lodí najde mladou Kim. Protože se zdá, že nikoho nemá, rozhodne se o ni postarat. Přivede ji domů a přesvědčí soudce, že kdyby byla deportována, hrozilo by jí nebezpečí. Záhy však vyjde najevo, že vzít ji k sobě byl osudový omyl. Její otec je totiž vysoce postavený gangster obávaných triád. Bijec Jean Claude Van Damme nehodlal svoji kariéru s prošlou záruční lhůtou v novém mileniu zabalit a zkusil to přes jakýsi pokus o charakterní herectví. Na svém kontě měl jen zanedbatelné minimum takových rolí a přetransformovat se do role gangstera mstícího se za smrt své blízké mu nemohlo v konečném výsledku vynést kýžené vavříny u diváků. Málo akční a nedomrlý pokus o drsnější gangsterku naopak prohloubil jeho propad. Jeho častá spolupráce s neznámými režiséry ho stála dobré postavení na akčním poli a definitivně ho uvrhla do slabé "béčkové" produkce, do které spadá i tenhle nevýrazný film. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)
  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)
  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)

Reklama

Reklama