Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Už jsem na to přišla. Možná to bylo nějak takto. Jan Kounen se rozhodl, že natočí western. Pak si někde na divokém západě, uprostřed vyprahlé pustiny a suchého, horkého větru, jež mu s každým poryvem vnášel do očí písek, dal trip a rozhodl se, že to nebude jen obyčejný western. Aby nabylo jeho dílo ještě konkrétnějších tvarů a hlavní postavy měly představy o jeho vizi, nabídl jízdu v tripovém opojení i hereckým borcům Vincentu Casselovi a Michaelu Madsenovi. A tak vzniklo Blueberry. Vcelku obyčejná dějová linie, doplněna působivou kamerou a celkovým psychadelickým zpracováním, jehož vyvrcholením budou závěrečné fantaskně bizarní halucinace. Film jsem měla v úmyslu zhlédnout jen díky jménům Cassel a Madsen. Pánové nezklamali a já byla potěšena jejich výkony. Zajímavé dílo, které však asi každému nedokáže rozproudit krev. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Blueberry chvílemi připomíná LSD verzi Mackennova zlata, a při finální digiscéně jsem si dokonce vzpomněl na závěr Kubrickovy 2001. Divné? U westernu dost. Film mě nicméně zaujal dobře vybranými a dobře hrajícími herci, pěknou kamerou a zvláštně magickou atmosférou vůbec... Ale na dvě hodiny to vážně nevystačilo. Dvě a půl hvězdy. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Ať už pokulhává děj nebo se některým nelíbí psychedelická či mýtická atmosféra, pro mě se stal Blueberry obrazově krásným, nápaditým a dobře zahraným filmem. Ačkoliv Vincent Cassel je dobrý (ne úžasný), vedlejší postavy jsou přesné. Ať už je jí Madsen, Meaney, Lewisová, veterán Ernest Borgnine nebo Djimon Hounsou, který má sice maličkou roli, ale figuruje ve dvou úžasných scénách, které se nejspíš stanou mými oblíbenými. Tak či tak, musím vzdát hold kameramanovi Tetsuo Nagatovi, který odvedl úžasnou práci se světlem a zasloužil si alespoň nějakou festivalovou cenu. 80%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Psychedelický western, ve kterém není prvořadý příběh, ale obraz, aspoň tak to tedy vidím já. Kvůli neuvěřitelně krásným přírodním exteriérům jsem dokonce chvíli vážně uvažoval o čtyřech hvězdách. Ovšem ten rádoby opojně halucinační a mysticky iniciační konec mě nebavil, ba nudil. M.Madsen byl standardně svůj, V.Cassel toho bohužel mnoho nepředvedl, T.Morrison jako Čirikava příjemně překvapil a J.Lewis byla nesympatická a otravná jako vždy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem měl po chvíli takový mišmaš, že ani ted nevím co se tam dělo. Musím za sebe říct celkem velké zklamání. Čekal jsem pořádnej Francouzkej western ale dostal jsem poměrně sterilní podívanou s dobrýma hercema. Madsen, Meaney, Lewis(oba), Hounsou, Karyo. Skvělé. Ale Cassel mi to tam trochu kazil. Nicméně přestřelky ujdou ale je jich zoufale málo. Madsen opět ruluje. A já bych si prakticky ani nestěžoval protože i taková kamera či hudba je výborná, ale prostě moje mysl a moje klávesnice mi nedovolí dát výš než 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)

Reklama

Reklama