Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

No nechápem, kto má byť tá cieľová skupina pre ktorú je tento film určený.Pre homosexuálov?Pedofilov?Pre rodičov?Po technickej stránke je film vynikajúci.Nakrúcanie bolo premyslené.Avšak ten príbeh sa mi nezdal nijako poučný ani odstrašujúci..ani za mak pútavý a zaujimavý..mne pripadal skôr odporný.Možno pre pár prostitútov môže byť inšpiráciou, že sex so zákazníkom môže byť tvrdý a nechutný.Pre pedofilov to môže byť tiež vodítko " how-know ".Rozhodol som sa, že včerajšie 2* mením len na jednu.Je to taká Vesmírná odysea pre pedofilov ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který se dotýká citlivého a málo diskutovaného tématu. Film po jehož skončení jsem ještě dlouho zírala na prázdnou obrazovku a který mě dostal svýma nepřikrášlenýma a skutečnýma scénama, při kterých mi občas bylo i špatně. Dojem to na mě zanechalo prvotřídní a pět hvězdiček je snad i málo! ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Když tak po pár dnech koukám do galerie, mám nutkání jednu hvězdu přidat. Ve prospěch filmu hovoří kvalita všeho co dobrý film tvoří, ovšem množství nechutných scén mi ve zvýšení hodnocení trochu brání. Nicméně... ve zmíněné galerii nic takového nevídím, jediné co z těch obrázků vyčtu je silná atmosféra, jasný příběh, znamenitě poskládané postavy a v neposlední řadě suverénní výkony jejich představitelů. Přidám rovnou dvě. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mi vôbec, ale vôbec nezapasoval. Nepoznám Arakiho filmy, ale ak toto má byť jeho vrchol, tak to tie ostatné radšej ani nechcem vidieť. OK, uznávam, že zobrazil dosť tabuizovanú tému pedofílie, ale nemôžem si pomôcť - vo mne to celé vyvolávalo znechutenie. Nielen začiatok filmu, ale aj Neilova "kariéra" gigola, alebo ako to nazvať. Možno som príliš konzervatívny, ale toto proste Nie. Naposledy som bol podobne znechutený pri filme Shame, aj keď v Mysterious Skin som si našiel aspoň čosi hodné obdivu. Joseph Gordon-Levitt patrí medzi mojich najobľúbenejších hercov - a zahral skvelo aj takúto zvrátenú rolu, ale radšej by som bol keby do tohto filmu nebol ani len obsadený. No a Michelle Trachtenberg mohla dostať aj viacej priestoru, ten film si to doslova žiadal, aby tam zasiahla o čosi viac aj ženská postava. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Gregg Araki natocil snimek kterym se sice nedokazal odprostit od jeho oblibenych temat homosexuality, drog, prostituce a mimozemskych civilizaci. Ale natocil nejpochopitelnejsi snimek jehoz pribeh je hodne silny a v dnesni dobe realny . Neni potreba zde pretrasat o cem film je hned komentar Faye nastini pribeh. Musim rict ze namet je sokujici a k filmu jsem pristupoval s tim, ze krome zajimaveho neotrepaneho nametu na me bude cekat rada scen pri kterych budu muset sklopit zrak. Ale nic takoveho se nedelo. Pokud jste zvladli syrove natocenou scenu prvniho sexu ve Zkrocene hore tak tento film Vam nic extra horsiho neukáže. Vse je v naznacich ale i tak je to velice emocionalne silne. Ono kolikrat jen myslenka na urcite veci silnejsi nez jeji vyobrazeni. Nejlepsi snimek Gregga Arakiho 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Aby se vpravil do role, Joseph Gordon-Levitt projížděl místa a města, kde se příběh odehrává, a poznával lidi, na kterých byly založeny postavy. Prováděl ho přitom sám autor předlohy - Scott Heim. (akisha)
  • Podle psychologa Richarda Gartnera je ve filmu velmi přesné zobrazení sexuálního zneužívání chlapců. (lyukassza)
  • Na Erikově (Jeffrey Licon) autě lze vidět samolepku skupiny Metallica a jejich St. Anger. To však vyšlo až v roce 2003, zatímco příběh se odehrává o dvanáct let dříve. (Terva)

Reklama

Reklama