Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Klobouk kouzelníka Pokustóna. Absolutní špička mezi českými večerníčky. Bob a bobek to je klasika. Dodnes si pamatuju tu obrovskou radost, jakmile jsem v sedm deset zapnul na dovolení rodičů čtv a objevil se první díl králíků. Člověk tehdy neměl naprosto tušení, jak tam ty večerníčky za sebou řadej.. To byla alchymie, ale zpravidla jednou do roka to vyšlo.. Vstávat a cvičit... Ale já mám ještě noc.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Večerníčků. Můžeme si všimnout zajímavého úkazu, že zvířátka (mluvící) působí v našem světě (mezi lidmi) naprosto přirozeně. Navíc se příběhy nesnaží moc "vychovávat" (stačí si vzpomenout na Bobka a jeho ranní vstávání.) Jiří Dvořák to nádherně namluvil a Vladimír Jiránek perfektně nakreslil. Docela by mě zajímalo, co na příhody králíků říká onen kouzelník Pokustón :-) ()

Reklama

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný večerníček který se mi v dětství vždy hrozně moc líbil. Jak Bob a Bobek dělali různá zaměstnání a dobrodružství. Josef Dvořák je bobově namluvil a hudba a animace byla také skvělá. V první sérii se mi vždy nejvíce líbil a bude líbit díl U pumpu v druhé sérii jednoznačně vítězí díl V restauraci a ve třetí Zachránci. Na večerníček Pat a Mat který je za mě nejlepší ze všech Bob a Bobek nemá ale i tak je na druhém či třetím a místě a proto si rozhodně zaslouží pět hvězdiček a proto i .............. 100 %. ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta jednoduchost zejména první a druhé řady je prostě famózní. Málokterý večerníček na mě působí tak nostalgicky a zároveň zcela jinak než v mládí. Jako malý jsem měl radši ty novější díly. Časem jsem si ale oblíbil ty původní. To je večerníček, na který se mohu dívati v 10, 20, 30, 40 letech a prostě mě chytne. O kvalitě Josefa Dvořáka a geniální hudbě Petr Skoumala nemluvím už vůbec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teda, že bych byl z tohohle večerníčkovského seriálu na větvi, tak to teda rozhodně ne. Hlavně Josef Dvořák ho vypraví mistrně a dal filmu výraz, který tak nějak právě chybí. Stereotypní začátek s rozcvičkou Boba a Bobka mě vždycky bavil, ale to ostatní už tolik ne. Ujde to, ale já na ty kreslené věci nejsem. Nudil jsem se. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Bob a Bobek se stali oficiálními maskoty na MS v ledním hokeji pro rok 2015 v České republice. Do této doby mělo MS vždy pouze jednoho maskota. Bob a Bobek jsou zároveň první maskoti s televizním původem, kteří nebyli vytvořeni pouze pro účely MS v ledním hokeji.
    (P. J. D.)
  • Šlo o jeden z prvních seriálů pro děti, který se v Československu distribuoval na VHS. V roce 1988 vydala společnost Supraphon ve spolupráci s Československou televizí jednu z prvních kazet u nás – Bob a Bobek - králíci z klobouku. (mnaucz)

Reklama

Reklama