Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tvl mě je z toho špatně. Nevim jak to dnešni děcka maj, ale jestli to maj takto, tak ja tutok nebudu. Asi su fuckt stara a toto mě zabilo. Neznám dnešní prostředí mlaďochů a chápu, že tohle bylo stvořeno jako odstrašující případ, mě to, ale fakt sejmulo. Je to vlastně paradox, to co má odstrašovat většinou přitáhne ke zkoušce. Svého času Memento ( četla jsem knihu, ta je vždy lepší) měla mít stejný účinek, ale mě po přečtení napadlo jediné...chtěla bych to zkusit. Naštěstí jsem to nikdy neudělala. A jenom doufám, že Adikts bude mít stejný přínos... Za mě divně se cítících 85% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

"Jako já jsem hodně pro drogy jo, ale lidi na koksu? Arogantní zmrdi." O Adikts jsem nevěděl nic, než jsem se na to začal dívat… a bingenul jsem to instantně prakticky bez pauzy. Největší problém jsem měl vlastně paradoxně s tím, že mi to přišlo možná až málo protidrogové, takže když jsem viděl, že to kurátorovali policajti, tak mě to naopak překvapilo. Nejsem si jistý, jak moc bude fungovat ta protidrogová kampaň Zkratky, i protože kromě feťáků v první scéně tam vlastně opravdoví feťáci chybí, hlavní pětice antihrdinů jimi moc není a navíc fetují pomocí jakýchsi podivných potionů… Za dílčí negativa považuji i podivný dramatický oblouk, dramaturgické dno kdesi na přelomu třetího a čtvrtého dílu a možná u někoho možná až příliš jednoduché "prozření". Jinak jsem ale vlastně nadšený a těším se, až si to dám brzy znovu. Sedlák je fakt talent. Je to ulítlý, hrozně vtipný, casting funguje skvěle a Petr Uhlík je fakt madman. Hudební dramaturgie je perfektní, Meky Žbirka fakt hituje tvrdě. Potenciální kultovka… a ne! Není to "český Trainspotting", jsou to čeští Misfits. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani s vícedenním odstupem se stále nemůžu rozhodnout, jestli Adam Sedlák sofistikovaně vytrolil jednu konzervativní televizní instituci, nebo se s mecenáši z Kavčích hor jenom prostě nepochopili. Rozhodně to ale není antidrogová agitka, která by se měla promítat na školách. Fakt je ten, že „takový malý český Trainspotting“ se nekoná hlavně proto, že ten nesmyslný děj se stále více na sílu snaží maskovat jako úlet za hranice běžné tuzemské produkce. Zatímco Banger pracoval s realistickou zápletkou kluka z ulice v průseru, tohle je jiný svět, kde dialogy zavánějí deklamací a vztahy mezi postavami jsou jak z nekonečného seriálu. Jen to hrozně dobře vypadá (ten promyšlený vizuál mě vlastně udržel až do konce) a vlastně bych Sedlákovi přál, aby natočil evropskou věc v produkci Netflixu, nebo HBO, protože Adikts mají mezinárodní parametry. Ale potřebuje lepšího scenáristu než je on sám. Anebo přísného dramaturga. PS: Uhlík je herecké zjevení odjinud, absolutní král. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový progresivní český seriál od tvůrců Banger měl velký potenciál a první 2 díly nasvědčovaly k velké pecce, poté šla kvalita však prudce dolů a zabrousila kdesi k průměru. Herecky je  Adikts velmi povedené, Mám f pi´či Petr Uhlík stole the show a snad jej na české scéně uvidíme častěji. V prvních dvou dílech se skvěle povedl i humor a experimentování s drogama je tu zábavné, v závěrečných dílech " dojezd" je však zábavný o něco méně. Finále je však hodné k zamyšlení. Celkově zajímavé, ale mohlo být lepší. 6/10. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Myslím, že díky tomuto seriálu mladí v drogách zalíbení nenajdou, snad jen kromě LSD…ale nijak to nezlehčuji, sama mám děti a nechci aby braly drogy. Seriál je správně odstrašující a při jeho sledování mi bylo dost hnusně, ne sice tak, jako při filmu Requiem za sen (hrůza hrůz), ale prostě strašně. Bylo to nechutný, odporný, vulgární, neskutečně depresivní a smutný. Ovšem výborně natočené a zahrané! Jsem ale člověk, kterého drogy nikdy nefascinovaly a i s těmi dvěma legálními (kouření a alkohol) jsem se rozloučila. Baví mě být střízlivá. Jako mladou, ještě snad na ZŠ mě od tvrdých drog dostatečně odradil dokument, na kterém jsme se školou byli v kině, o feťákovi, co nakonec byl i HIV pozitivní. Po celou dobu se tam procházel na hřbitově a bylo to příšerně smutné a beznadějné. A samozřejmě časosběrný dokument Katka (ale ten dříve natočený V pasti - Katka, který končil tím, jak byla na substituci a jak se prodávala u Národního divadla. Některé pasáže z toho souborného dokumentu zmizely). Taková krásná holka…a jak vypadá teď, a nejen vypadá, prostě celkový rozklad osobnosti. Když nad tím tak přemýšlím, jako výchovný ten seriál být moc nemůže, když je až 18+. A v tomto věku už jsou mladí rozumější, i když kdo ví. Jako umělecký počin tedy dobré, ale co z toho vlastně. Promítat to plnoletým po matuře? Pamatuji si, že jsem opakovaně shlédla film Trainspotting a nikdy mě ani nenapadlo si ty drogy někde shánět, jediné, co jsem si sháněla byl soundtrack k tomu filmu. Věřím, že snad tento seriál nikoho k drogám nepřiměje. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama