Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luc Besson a Jet Li neskôr znova spojili sily, aby natočili film Utrhnutý z reťaze, no ich starší film - Bozk draka, ma bavil viac. Jet Li je tu skutočne fantastický a akčná stránka a predovšetkým finále je brilantné. Príbeh nestrhne, ale ani nenudí, Bridget Fonda taktiež dobre sekundovala Jetovi. Radosť pozerať na tie kopanice. 75% - 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked nedokazali americania vyuzit na platne Jetove schopnosti naplno, tak sa do toho obul Luc Besson, aby im ukazal ako sa to robi. Holt bolo to v dobe, ked produkoval jeden kvalitny akcny vyplach za druhym. Zapletku tvori jednoduchy a miestami az naivny pribeh, ale vdaka snahe hercom to funguje dokonale. Jet si divakov ziska nielen bojovymi schopnostami ale aj svojou ostychavostou pred zenami. Bridget Fonda hra kurvu, ktoru mate chut z jej mizerneho zivota zachranit. No a Tchéky Karyo prehrava svojho zaporaka natolko az je skôr vtipny ako hrôzu nahanajuci. Hlavne ked zabija svojich vlastnych ludi, ktorym sa nechce skocit za Jetom do sachty na pradlo. Nastastie ma dostatok poskokov na to, aby sa mal s kym pobit aj Jet. Zo vsetkych bitiek je najlepsia hromadna bitka s karatistami, ktora evidentne odkazuje na Jetov majstrstyk Fist of Legend. Dalsou je uchvatna bitka s blondatymi dvojickami, ktore hraju Cyril Raffaelli a Didier Azoulay. Skoda, ze trochu viac neste nezapracovali na scene, ked jeden z nich zacne prehravat, lebo sa mu nedari kopat v obmedzenom priestore. Taketo vychytavky ma bavia. Pôsobivu bitku ma Jet aj s jednym namakanym cernochom. Ale takto by som mohol vypichnut väcsinu bitiek. Konecne Jet nepouziva pomocne lana a vsetky bitky pôsobia realne. Naviac su casto podkreslene skvelou pesnickou. Skoda len, ze su obcas snimane trochu neprehladne. Bonusom nakoniec je taky ten zabavny oldschool kung-fu kusok s nazvom Bozk draka. Danny the Dog ma podla mne este o triedu lepsie bitky, ale dovtedy bol toto najlepsi neazijsky Jetov film. 7/10. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Sice béčko, ale na nic hlubokomyslnýho si to nehraje, má to šmrnc a spád a hlavně - Jet Li se nefláká a v závěrečné bitce proti skupině cvičenců evokuje dávné časy Bruce-Leeho. Dokonce se i v rámci možností snaží hrát. Tcheky Karyo je charismatický záporák jak má být a Bridget Fonda hraje jako o život. Kdyby produkční dílna Luca Bessona chrlila jenom takovýhle oddechovky, tak nemám sebemenších námitek. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pro zajímavost jsem si během filmu zapisoval přibližnou délku akčních (A) a konverzačních (K) sekvencí, které se střídaly v nepravidelných intervalech: 10K, 10A, 15K, 5A, 10K, 5A, 10K, 5A, 10K, 10A. Konverzace = 55min., Akce = 35min. 60% Zajímavé komentáře: Cival, Marius, JohnnyD , genetique ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jet Li mě ve Smrtonosné pasti 4 nadchl natolik, že od té doby koukám na jeho filmy i když je mi jasné, že nebudou moc dobré. Je to pro mě velice zvláštní typ člověka a herce, z něhož doslova číší jakási vyrovnanost, vntiřní jednota a úcta ke všemu kolem, navíc se mi líbí jeho umění a styl. Tolik k největšímu plus filmu, Li to prostě táhne od začátku do konce a když dojde na rvačky, je to paráda. Druhým plus je Bridget Fonda. Já ani vlastně nevím, proč mě tahle herečka baví, protože bych neřekl, že je zrovna dvakrát talentovaná, ale rád ji vždycky vidím. Příběh je průměrný, snad trochu přehnaný (ale to je, respektive bylo, v akčních filmech vždycky). Bavili mě ti dva bráchové machírci. Nebavil mě Tchéky Karyo, ostatně, on mě nebaví skoro nikdy, ale v tomhle filmu je vyloženě rušivým elementem. Obecně vzato, slušný devadesátkový akčňák natočený v novém miléniu. Kdyby byl natočen o deset let dřív a hrál v něm Sly nebo Arnie nebo Jean-Claude, zřejmě nikdo by o jeho kvalitách nepochyboval. Já o nich nepochybuji ani teď. Jet je prostě borec. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)
  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)

Reklama

Reklama