Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemá cenu tady opakovat slova chvály těch, kteří se k filmu již vyjádřili. Já akční filmy moc nemusím, ale o to víc jsem byl překvapen, že jsem u sledování filmu vydržel, nenudil se a dokonce jsem nadšeně sledoval všechny ty peckovačky. Je to úžasná pohádka pro dospělé. I přes předvídaný děj se divák rozhodně nenudí. (pátek 23.10.2009) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení silně nadhodnocený akčňák s druhou nejlepší čínskou mlátičkou. Přecijen úrovně Utrženého Polibek draka nedosahuje ani v nejmenším. Nápaditějšími akčními scénami se šetří a ani záporák za moc nestojí. Prostě taková ta béčková klasika, ze které si za pár let vzpomenu maximálně tak na "šlápotu" jménem Bridget Fonda. 55% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prozatím jasně nejlepší americká Liovka. Li konečně dostal možnost, aby se trochu předvedl (pokud možno bez vylepšených záběrů) a své šance náležitě využil. Tchéky Karyo je mu protihráčem více než důstojným a jedinou výtku bych měl k obsazení Bridget Fonda, místo které bych osobně raději viděl Miru Sorvino. Vytípnout si pak rozhodně zaslouží soundtrack Craiga Armstronga - bez pořádného zvuku nemá vůbec smysl Polibek draka sledovat.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Dolph Lundgren na přelomu osmdesátých a devadesátých let vlétl (v temném thrilleru Mstitel) mezi Japonce s katanami s nekompromisním vyprázdněním zásobníku, Jet Li musí využít svých rychlých končetin. Je totiž coby čínský policajt ve Francii, kde je to samá zkorumpovaná svině, o to hůř hlavně v policejních řadách. Další nekalost se chystá, Jet Li v ní hraje podstatnou roli a divákovi je tak docela jedno, kdo na koho co nastražil a jak podstatná je pro případné svědectví americká šlapka. Příběh je děravý, ale moc bych ho neřešil. Hlavní pozitivum totiž přináší staromódní přístup k akci, která je správně fyzická a pohlídal si jí zkušený choreograf a režisér Corey Yuen. Jen ať produkční dílna Luca Bessona chrlí jen takové dynamické výplachy.. tři až čtyři hvězdy, jelikož jde ale o jeden z nejlepších neasijských projektů Jeta Li, budu velkorysý!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film Jet Limu vyloženě sedl, stejně jako mě. Považuju ho za jeden z jeho nejlepších. Perfektní prostředí - Francie, kam přijíždí asijský agent, který má vypomoci tamní zkorumpované francozské policii ... Akce na sebe nenechá dlouho čekat a film se rozjíždí v úžasném tempu a sledu fantastických akčních scén, soubojů a honiček. Jet Li dává od začátku svým pronásledovatelům jasně na jevo, že nebude žádný naivní začátečník a že je schopen všeho a připraven na všechno. Naprosto úžasný hlavní záporák Tchéky Karyo podává přímo skvostný herecký výkon a je svými triky, podvody, ochrankou, uměním měnit a skrývat důkazy, Jet Limu rovnocenným soupeřem. Trochu mi vadilo sklouznutí děje k naprosto šílené Bridget Fondové jako prostituce, které se nakonec Li rozhodne pomoci, ovšem tento pro mě trochu zádrhel ve scénáři a vůbec celá špatně podaná postava prostitutky byl vyvážen úplným závěrem, kdy Jet Li Karyovi předvede "polibek draka", aby tak z jeho náruče dostal dcerku prostitutky, která při odchodu z kanceláře naprosto naivním a nevinným hláskem pozdraví vyřízeného a znehybněného Karya na rozloučenou ... "Good bye mister ..." Naprostý skvost v oblasti posledních akčních filmů. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)
  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)

Reklama

Reklama