Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj z každej strany preskúmaný invazívny subžáner sci-fi sa dá stále nakrútiť inovatívne. A to aj tom zmysle, že si niečo berie od slávnych predobrazov a výsledok pretvorí do trochu inej podoby. Napríklad nemého filmu. Je to sci-fi, horor, psychologický film a aj čiastočne komédia v jednom, pričom sa dá očakávať, že nezaujme každého, skôr len správne naladené publikum. No One Will Safe You je veľmi intenzívny film, ktorý umne pracuje s béčkovými klišé a nechce ostať nič dlžný svojmu názvu. Za mňa je pointa prekvapivá, logická a niektoré veci si bude musieť divák domyslieť sám. Skvelá Kaitlyn Dever by mohla byť novou scream girl, avšak v nemom filme ešte kričať nemohla. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kaitlyn Dever po nedávných romantických hrátkách na tropickém ostrově, kde si zahrála po bohu Clooneyho, se vrhla na napínavý horor plný mimozemšťanů a výsledek? Lépe se ji dle mého dařilo na tom ostrově, ale určitě to není pouze její chyba, ale hlavně scénáře. Emzáci celkem fajn, možná bych je o trochu lépe vyšperkoval. Příběhově zajímavé, hlavně ze začátku, kde se objevilo i několik "příjemných" lekaček. Konec filmu to ale celé zhatil a díky tomu se pohybujeme v průměrném hodnocení. Co se mi ale líbilo, tak experimentování s absenci mluvené řeči ... jsem se vrátil nostalgicky skoro k němým filmům, kde hrálo jen piano. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

I přes podivný začátek to chvílemi vypadalo, jako jedno z nejscifiovatějších sci-fi letoška. Nikdo tě nezachrání, by totiž mohl být spin-off libovolně zvoleného invazivního scifíčka. Od Kukuřičáků, přes Invazi zlodějů těl třeba po Mist. Prostřední část byla atmosferická...a přesto jsem měl místy hubu od ucha k uchu, protože Duffield to servíroval tak nějak zábavně. Nevím jestli to byl záměr, ale myslím že jo. Tento film je chytřejší, než se zdá. Dokonce i volba herečky do hlavní role, se nakonec ukázala jako skvělý tah. Dever si vaše sympatie zprvu nezíská, resp. nejspíš vám bude tak nějak jedno. Jenže pak dostává takovou sodu a tomu mimozemskému pruzení se postaví tak odolně, že jí postupně začnete fandit. Když se poprvé ocitla v situaci, kterou nelze nazvat jinak, než: "a je v prdeli!", tak mi jí bylo i líto. A to jsem nevěděl, že se to bude opakovat ještě minimálně třikrát. Duffield ji protáhne snad vším, co vás v souvislosti s ufounama na "návštěvě" Země napadne. Potud velmi slušné, bavil jsem se. Jenže pak příjde závěrečná část a ta to celé posune trochu jinam. Dozvíme se co tak hrozného provedla, že jí ani pes nohu neobčurá. To skřípe, protože... udělejte si názor sami. Ale dejme tomu. Duffield to pro svůj záměr potřeboval; měl nápad s diváky zalaškovat a pohodil jim pointu, která z toho všeho dělá trochu potměšilou záležitost. Takhle...mě to nevadí, protože bych nejspíš reagoval stejně jako Brynn. Když to přeženu, tak bych měl za sousedy raději emzáky, než pitomce na které se musím usmívat, i když mi hází za plot krtky. Takže já jsem spokojený. Doporučuji přistupovat k tomu s nadhledem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty úvodní sekvence jsou celkem zdařilý, a to přesunování emzáků po dřevěný podlaze dělá divy. Jenže po půl hodině by divák už čekal nějakou hutnější zápletku, a taky celkově dospělejší erkovou atmošku. Nic z toho se ale nekoná, a film po určitý době začne bejt únavnej. Konec sem pak doslova protrpěl. No nic, Invaze s Sheenem se už opakovat nebude. 40%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// 10 Cloverfield Lane, Prey, Tiché místo a teď tohle. Žánr originálně pojatých sci-fi s kick-ass ženskýma hrdinkama nepřestává nadílet, ačkoliv v tomhle případě mi zážitek přece jen trošičku kazil slabší design emzáků i kolísavé tempo. Naštěstí to vyrovnávaly fakt, že jde o němý film, skvělá Kaitlyn Dever i vizuální orgie ke konci. Bavilo. 7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)
  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)

Reklama

Reklama