Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (202)

POMO 

všechny recenze uživatele

Přihlouplý béčkový klon Války světů a Matrixu se slušným rozpočtem. První kontakty s mimozemšťanem jsou fajn, ale postupně začne přibývat neadekvátních výrazových reakcí protagonistky a nepřehlédnutelných nesmyslů. A ve výsledku místo aby scénář všude přítomný průměr zachránil nějakým nápadem, zazdí film směšnou pointou jak od někoho, kdo viděl v životě dva filmy (ty výše zmíněné). Ani mimozemšťané zde nejsou nijak originální. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No One Will Save You je tak trochu jiná UFO žánrovka, která je hodně svá až alternativní (celý film je téměř bez jediného slova…), ale na druhou stranu se z hlediska vyobrazení vrací do původních kolejí a ukazuje emzáky jako ty divné šedé mužíčky lítající v talířích, což někdo sice kritizuje, ale já naopak oceňuji, jelikož poslední dobou je trendem ukazovat alieny jako co možná nejzvláštnější a nejvíc trendy kreatůry, ale od původní podoby se ustupuje. Díky své osobitosti je pak film celkem zapamatovatelnou a zábavnou jednohubkou, která se dále vymyká tím, že prakticky nonstop jede emzácké naháněčky po baráku a tím, že se zde nemluví, se film šikovně vyvarovává i výplňových míst a prakticky vše, co nám chce říct, nám podává úžasnou formou v podobě neustálého, perfektně šponujícího hudebního podkresu (a ten tady hraje obrovskou roli), emocí hlavní postavy a nebo šikovných hrátek s okolím. Ve výsledku jsem byl v průběhu filmu až nečekaně překvapen, o jak dobrý kousek vlastně jde, a to až do té doby, než všechny mé pozitivní pocity nakonec spláchlo sentimentálně odfláknuté finále, které celou předchozí napínačku říznutou akcí a skvělým vizuálem zruinovalo svým prapodivně natlačeným finálním putování do emočního nitra hrdinky a jejího bolestivého traumatu. (?????) Věčná škoda a promarnění šance vytvořit tady novou UFO áčkovou podívanou, kterých tady bohužel moc nevzniká… ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Tichšie ako Tiché miesto! Úžasne a kreatívne nakrútený horor s klasickými mimozenšťanmi, ktorí dostali poriadny upgrade. Aj napriek svojmu oldschool vzhľadu, ale vďaka novým schopnostiam a technologiam pôsobili viac ako desivo., a dali mojim nervom poriadne zabrať. Horor skoro bez jediného slova okamžite od začiatku hlavne atmosférou ničil moje očakávania a dostal som hororové prekvapenie roka!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela meh. Řemeslně poměrně zručné žánrové cvičení s nejvíc fádně vypadajícím mimozemšťanem, jakého si dovedete představit. Zaměnitelný traumatický subplot tam neměl být vůbec, anebo měl být v celkově ambicióznějším filmu. Takhle flow filmu akorát brzdí a finále pak vyloženě zabíjí. Loňské Nope od Jordana Peelea jsem ve výsledku hodnotil taky jen třemi hvězdami, ale kreativita zpracování těch tradičních UFO/ALIEN motivů tam byla úplně jinde. 5/10 (skoro na **) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Klasických talířových vysávacích invazí je jako šafránu, takže zpočátku mé srdce jen plesalo, ale v závěrečný čtvrtině se zamýšlená pětihvězda rozptýlila v entropickém oparu. Proč z toho zase dělat něco víc? Na nějaký přesahy přece dlabe šedej emzák! (Místo toho se radši zamyslet nad tím, jak ufonky eliminovat trochu uvěřitelněji.) Ve finále člověk vlastně neví, jestli si na lodi takhle pohrávali s každým nebo šlo jen o ojedinělou projekci pro osamělou nešťastnou vražedkyni a co to ve výsledku teda jako celek mělo bejt. Záchrana zparchantělýho lidstva nebo nějaká forma výživy pro příchozí...? No jo, prostě tradiční DoDo (domysli doma). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)
  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)

Reklama

Reklama