Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hnusní generický Asgardi, který bubají už pěkně od desáté minuty filmu. Naprostý luxus, protože nesnášim tyhle okatý potvory, vs. holka, která má spoustu problémů. Konec trochu meh, ale jinak dvě třetiny filmu úspěšně tepají na první signální soustavu, kdy se husina docela objevovala. Hádejte kdo vyhraje? No SPOILER přece úplně všichni. Holka, co má spoustu problémů v hlavě a mimíci, co si modrou matičku Zemi podrobili. Žánrová paráda s luxusními efekty za pár melounů s podivným koncem. No a teď se budu bát v noci chodit na záchod. 75% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I přes podivný začátek to chvílemi vypadalo, jako jedno z nejscifiovatějších sci-fi letoška. Nikdo tě nezachrání, by totiž mohl být spin-off libovolně zvoleného invazivního scifíčka. Od Kukuřičáků, přes Invazi zlodějů těl třeba po Mist. Prostřední část byla atmosferická...a přesto jsem měl místy hubu od ucha k uchu, protože Duffield to servíroval tak nějak zábavně. Nevím jestli to byl záměr, ale myslím že jo. Tento film je chytřejší, než se zdá. Dokonce i volba herečky do hlavní role, se nakonec ukázala jako skvělý tah. Dever si vaše sympatie zprvu nezíská, resp. nejspíš vám bude tak nějak jedno. Jenže pak dostává takovou sodu a tomu mimozemskému pruzení se postaví tak odolně, že jí postupně začnete fandit. Když se poprvé ocitla v situaci, kterou nelze nazvat jinak, než: "a je v prdeli!", tak mi jí bylo i líto. A to jsem nevěděl, že se to bude opakovat ještě minimálně třikrát. Duffield ji protáhne snad vším, co vás v souvislosti s ufounama na "návštěvě" Země napadne. Potud velmi slušné, bavil jsem se. Jenže pak příjde závěrečná část a ta to celé posune trochu jinam. Dozvíme se co tak hrozného provedla, že jí ani pes nohu neobčurá. To skřípe, protože... udělejte si názor sami. Ale dejme tomu. Duffield to pro svůj záměr potřeboval; měl nápad s diváky zalaškovat a pohodil jim pointu, která z toho všeho dělá trochu potměšilou záležitost. Takhle...mě to nevadí, protože bych nejspíš reagoval stejně jako Brynn. Když to přeženu, tak bych měl za sousedy raději emzáky, než pitomce na které se musím usmívat, i když mi hází za plot krtky. Takže já jsem spokojený. Doporučuji přistupovat k tomu s nadhledem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mnohem chytřejší než se zdá. Všechno, co kdekoho zarazí, má nakonec smysl - absence dialogů není žádná rádoby umělecká manýra, "běžný" vzhled mimozemšťanů není rozhodně nenápaditost. Nikdo tě nezachrání je velmi podobný zážitek jako Nene, ale určitě ho nekopíruje. Brian Duffield má stejně jako Jordan Peele svoje vlastní nápady a svoji vizi, natolik originální, že si může dovolit citovat Blízká setkání třetího druhu a v jednu chvíli dokonce i Osvícení, aniž by to mělo nežádoucí srovnávací efekt. Kaitlyn Dever jsem fandil od začátku do konce - beze slov dokázala říct úplně všechno. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle třeba ve třinácti asi bych z toho mohla být slušně odvařená, protože jako PG-13 sci-fi "horor" pro děti to může fungovat dobře. Pro mě to byla ale osina v zadku, protože mimozemšťan se vyjeví asi během prvních dvaceti minut, takže napětí se nekoná ani v nejmenším. Dobrý pocit jsem z toho měla právě do toho momentu, než se tam začlo všechno rozjíždět jak epileptický záchvat a nastal v podstatě jen chaos, předváděčka CGI efektů a navrch ještě na sílu vycucaná typicky americká drama zápletka, která nebýt v tom příběhu přítomná, možná by to dopadlo lépe. Nevím, sice je to všechno vlastně moc dobře řemeslně zvládnuté a profesionální, na druhou stranu mě to skoro celou dobu vytáčelo, jak strašně si to dovoluje. Naposled jsem podobné pocity měla u nového Hellraisera, který na mě taky působil jak pohádka pro děti. Hulu u mě zatim moc neprospívá. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Ellie si to dava, ten film je nemej jak muj soused a invaze se nahrne behem 10min, zajimave scenerie + celkem fajn pribeh, ktery neni asi uplne jasnej hned po shlednuti a necha vas premyslet..jelikoz jsem vyhral soutez chytrosti a krasy a mam velke IQ jako cernoch penis tak zde napisu me pochopeni filmu - takze ty tupa hlavo PRESTAN CIST: Hlavni hrdinka Byrne, zije v izolaci / nikdo ji nema rad za to co provedla (zabila svou kamaradku kamenem do hlavy jako dite) kazdej ve meste ji to dava na jevo - plivou na ni, nebavi se sni, nepozdravi ji —> opovrhujou ji a nenavidi ji, ikdyz ona sama si nedokaze odpustit za to co provedla, proto se chova jak se chova a zije v izolaci od lidi z mestecka, prestoze by se chtela zaclenit (jeji vecne trenovani pozdravu, usmevu - ktery ji nikdo nevraci a naopak davaj najevo nezajem) no a do toho vseho mimozemska invaze..ona se ubrani a zabije ufouna, pote zjisti ze ufouni davaj do lidi parazity, diky kterym se clovek dostane do “zenu” a vidi jen to co chce a je “zacyklenej v happylandu” - Byrne odolava invazi, ale nakonec ji chytnou a prehraji si jeji zivot + zjistime co udelala, a proc se chova tak jak se chova —> zde je jeji zabiti kamaradky, ktere ufoni chteji zmenit jakoby se nestalo aby byla stastna v “zenu se svou kamaradkou” jenze ona se odhodlala zit zivot s nasledky co udelala, proto tomu neveri a nastupuje jeji klon, ktery by ji mel odstranit aby nedelala problemy, jenze to se nepovede a klona zabiji, parazita si vyrve z hrdla a zabije. Ufoni si uvedomi ze vlastne zije cely zivot v izolaci, jakoby by byla vetrelec mezi lidma tak se rozhodnou ji nechat takovou jaka je (rozhodla zit s nasledky cinu co provedla a s jejim presvedcenim ze pres to nejede vlak) mezi nima, kde je konecne stastna - Tancuje u sebe doma..ma tam party..kazdy se sni bavi, “lidi” se na ni smejou a mavaji ji jak si vzdycky prala. vsichni jsou spokojeny 🤌 kamera zooom invaze probiha masivne po celem svete (nejspis) pres vsechno stejne 2/5 😞 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)
  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)
  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama