Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Recenze (197)

POMO 

všechny recenze uživatele

Přihlouplý béčkový klon Války světů a Matrixu se slušným rozpočtem. První kontakty s mimozemšťanem jsou fajn, ale postupně začne přibývat neadekvátních výrazových reakcí protagonistky a nepřehlédnutelných nesmyslů. A ve výsledku místo aby scénář všude přítomný průměr zachránil nějakým nápadem, zazdí film směšnou pointou jak od někoho, kdo viděl v životě dva filmy (ty výše zmíněné). Ani mimozemšťané zde nejsou nijak originální. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Němá ufogroteska je bezesporu poměrně novátorský žánr, který má určitě potenciál do budoucna ušetřit Holému údu spoustu mrtvých prezidentů za už teď brutálně přeplácené, vesměs přitroublé, recyklující a nic kloudného neprodukující scénáristy. Ač nezvyklý formát, musím připustit, že tohle blízké setkání slizké pičinky na pěst, co se chová jako by právě zdrhla z Ústavu pro léčbu behaviorálního kokotismu v Retardovicích nad Nesvéprávnou, a bandy archetypálních mantákovitých Ítýů, co sice mají technologie k překonání tisíců světelných let, ovšem ani ve smečce nedokážou upytlačit jednu mentálně nestabilní tupku, je přeqapivě poměrně svižné a příliš nenudí.  Nicméně vatěné vytváření redundantních situací, aby to mohlo mít alespoň devadesát minut, furt dokola demonstrujících, že ufouši jsou prostě banda nemehl, a taxe ta „jaderná vědkyně“ vždycky z té vivisekce v létajícím talíři nějak idiotsky vyvleče, to mě po dvaceti minutách začalo pěkně srát, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „nekorespondovalo to s expektační profunditou erudovaného filmového teoretika mého kalibru“, jakož i ten obvyklý bezradný myslomrd na závěr a konstantní iritace peklotyčně nesympatickou a prudce nehereckou kravkou. Takže 2,5000000000314. Ale o chlup z extraterestriální prdele, málem to bylo 2,4999999999796! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela meh. Řemeslně poměrně zručné žánrové cvičení s nejvíc fádně vypadajícím mimozemšťanem, jakého si dovedete představit. Zaměnitelný traumatický subplot tam neměl být vůbec, anebo měl být v celkově ambicióznějším filmu. Takhle flow filmu akorát brzdí a finále pak vyloženě zabíjí. Loňské Nope od Jordana Peelea jsem ve výsledku hodnotil taky jen třemi hvězdami, ale kreativita zpracování těch tradičních UFO/ALIEN motivů tam byla úplně jinde. 5/10 (skoro na **) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmu dost nadržuju. Je tu totiž dost věcí špatně. Film byl málem zničen brzkým a kompletní odhalení ufonů i na horor zbytečnou akčností pár scén. Přesto pro mě zabodovalo hlavně celkové uchopení tohoto scénáře a jakým stylem je nám děj předkládaný. Režijně a designově se mi vše strašně líbilo kolem emzáků, přičemž vyprávění očima téměř nemluvící hrdinky, to už jen krásně dokreslovalo. Kaitlyn Dever tu předváděla něco neskutečnýho a stejně tak to platí pro režiséra. Celou dobu jsem netušil jakým směrem se film nakonec ubere. Ikdyž bych ocenil opuštění původního městečka a prozkoumání většího města, jak má hrdinka v polovině filmu v plánu, tak chápu proč k tomu nakonec nedošlo. Finále je díky tomu opět velmi silné a to i přes pocit, že jsem ho kompletně nepobral. Ale to je v tomto případě dobře, protože mám chuť nad filmem neustále přemýšlet a vracet se k němu. Silný zážitek, kde pro mě forma zvítězila nad obsahem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatická alien abduction Invaze. Trailer na No one will save you měsíc zpátky příjemně šokoval a vábil na novou Sci-Fi hororovou pecku, což se sice nekoná, ale rozhodně jde o slušný žánrový přírůstek a jelikož tyhle alien žánrovky dostáváme po hříchu málo, tak rozhodně film neurazí. Film stojí na sympatické Kaitlyn Dever, která bojuje sama proti mimozemské invazi, která se naštěstí rozjede velmi rychle a má co nabídnout. Řemeslně na úrovni, hudba i kamera slušná, atmosféra je v pár scénách lehce nepříjemná, vzhled ufounů je tradiční, ale přesně tenhle look mám rád ( škoda, že jich nezlikvidovala více). Nevadilo mi, že se ve filmu téměř nemluví, alespoň se vše hýbe rychle kupředu a není prostor pro nudu. Finále je trochu Meh a připravil film o 4 hvězdu, jelikož našlápnuto měl k ní solidně. Nope se mi líbil o chlup více, ale tohle rozhodně ostudu Sci-Fi žánrovkám nedělá. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nápad s lesmi izolovanou oblasťou s rodinnými domami, na ktorých obyvateľov pod rúškom tmy zaútočí agresívne naladená mimozemská civilizácia, je rovnakou mierou neoriginálny, ako nepríjemný. Mne ako obrovskému fanúšikovi Shyamalanových Znamení okamžite zaplesalo srdce, keď som sa dozvedel, že takýto film vzniká. A treba povedať, že tvorcom sa podarilo dať dokopy viacero mrazivých nápadov a znepokojivých scén (ako je tá s autobusom). Žiaľ, čo sa ústrednej hrdinky týka, nemali po kastingovej stránke práve najšťastnejšiu voľnu. Kaitlyn Dever nie je zlá, ale je taká nejaká... nijaká. Dobrý dojem nezanechajú ani efekty, ktorých je žiaľ ku koncu čoraz viac, ich úroveň rapídne klesá a už na začiatku nebola valná. Pár dní som premýšľal, ako hodnotiť. 2* sa mi zdali predsa len málo, ale napokon ich musím udeliť, pretože to na mňa celé pôsobilo značne béčkarský, triky boli fakt mizerné, scenár divný a herečka neveľmi sympatická. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// 10 Cloverfield Lane, Prey, Tiché místo a teď tohle. Žánr originálně pojatých sci-fi s kick-ass ženskýma hrdinkama nepřestává nadílet, ačkoliv v tomhle případě mi zážitek přece jen trošičku kazil slabší design emzáků i kolísavé tempo. Naštěstí to vyrovnávaly fakt, že jde o němý film, skvělá Kaitlyn Dever i vizuální orgie ke konci. Bavilo. 7/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi úplně první NĚMÝ sci-fi horor, co jsem viděl. Hlavní hrdinka za celou dobu nepromluví, ani těch pár vedlejších postav neřekne ani popel. Nelze se tedy divit, že do takhle tiché scény dorazí vesmírná delegace už po úvodních 10 minutách, přičemž vesele a hlavně potichu obsadí celé městečko. Škoda, že emzáci mají dost klišoidní design (snad jen ta "pavoučí matka" se vymykala), protože jinak jsou to docela kluci pracovití a naši hrdinku nahání téměř ustavičně. Škoda, že tahle svižně odsýpající jízda v závěru citelně přibrzdí a finišuje trapným, sluníčkovým epilogem, v němž budou šťastné obě strany (lidstvo i marťani), diváci ale nikoliv. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jestliže v rámci své verbální komunikace používáte slovní výplň, tak je zřejmé, že si nejste něčím jistí, nebo potřebujete čas na zformulování toho, co chcete vyjádřit. Brianovi Duffieldovi se vycpávková slova bohužel vkrádají do filmové řeči, v důsledku čehož protagonistka svým zvukovým projevem občas připomíná Dartha Vadera. Akustická vata v podobě amplifikovaného dýchání či různých pazvuků působí velmi rušivě a samotný bezdialogový koncept snímku lze označit za hrubě nedopracovaný a nedomyšlený. Pokud někdo kupříkladu ústřední postavě plivne do tváře před celým policejním sborem a všichni přítomní celou situaci přejdou pouhým mlčením, tak divák okamžitě nabývá dojmu, že takhle by se to ve skutečnosti nikdy stát nemohlo. Jakožto zdejší hororový expert jsem se během podobných scén doslova chytal za hlavu, jelikož zásadním způsobem nabourávají věrohodnost daného fikčního světa. S ohledem na tyto skutečnosti tak sci-fi (nikoliv hororovému) snímku No One Will Save You uděluji jednu slabší hvězdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nečeká se dlouho na znamení a na tichém místě nebeská stvoření vyrážejí do akce. Sociální vyděděnec, říhající deathmetalový vokalista, agresivní skrček gremlinského typu, obří pavoučí jogínka či telepat kladoucí parazity. A pak se z trojky ve stylu home invasion stane čtverka, při které máte hádat, jestli je to všechno o mileniálech pod tlakem doby, zvídavé mimozemské rase studující neobvyklé chování jiných druhů, a nebo o něčem úplně jiném. A já to řeknu stejným počtem slov, kolik se objevilo ve filmu - je mi to absolutně putna. Vizuál není zlý, ale mít to plakát někde v zadní uličce za barem, Fox Mulder k tomu namíří proud moči.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mrazivá (tématika znásilnění) dramatická série Neuvěřitelná či návykovost po americku v sérii Absťák. V obou případech se talentovaná Kaitlyn Dever dokonale vryla do paměti, ovšem na tohle stylistické cvičení divák naopak velmi rád a brzy zapomene. Od nějaké poloviny se totiž zoufale točíme v kruhu, snaha o rozebrání traumatu ústřední hrdinky úplně nevychází. Určitě je to symboličtější a promyšlenější, než to na první dobrou vypadá, nicméně to „propojení“ s mimozemskou invazí mě úplně nevtáhlo. Navíc si myslím, že tvůrci (mezi kterými tak nějak chyběl dramaturg) všechny žánrové karty vytasili příliš brzy. A jakási aura příslibu se poměrně časně rozplyne. Je to sice už pár dní, nicméně samotný závěr si už skutečně vůbec nepamatuju. Snaživé Kaitlyn Dever přeju pořádnou hlavní roli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe "Extraterrestrial-ová" záležitosť, ktorá síce nie je nijak prevratná, no v rámci U.F.O. žánru je (za mňa) dostatočným, príjemným osviežením. Mám fakt rád, tento subžáner, pričom kvalitných filmov tohto druhu nie je veľa. Treba si otvorene priznať, že na taký "The Fourth Kind" sa to nechytá, ten je scenáristicky a serióznym poňatím na míle odskočený, no mne "No One Will Save You" proste sadol a tak šetriť nebudem. Má to dobrú atmosféru, spád, dalo by sa povedať, že je aj pomerne nápaditý, keďže nejde len čisto o únosovú záležitosť, ale aj regulárny "fight" (miestami aj vtipný). Zamrzí akurát melodramatický záver, ktorý síce mnohé vysvetlí, no mne osobne sa sem príliš nehodí. Chcelo to proste potoky krvi :D  ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mnohem chytřejší než se zdá. Všechno, co kdekoho zarazí, má nakonec smysl - absence dialogů není žádná rádoby umělecká manýra, "běžný" vzhled mimozemšťanů není rozhodně nenápaditost. Nikdo tě nezachrání je velmi podobný zážitek jako Nene, ale určitě ho nekopíruje. Brian Duffield má stejně jako Jordan Peele svoje vlastní nápady a svoji vizi, natolik originální, že si může dovolit citovat Blízká setkání třetího druhu a v jednu chvíli dokonce i Osvícení, aniž by to mělo nežádoucí srovnávací efekt. Kaitlyn Dever jsem fandil od začátku do konce - beze slov dokázala říct úplně všechno. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice nemám podobné věty rád, ale zde ji prostě použít musím – jako kraťas by to bylo dobrý, v celovečerním podání ale kulhá Nikdo tě nezachrání na obě nohy a v podstatě vůbec nefunguje. Uznávám, že režisér Brian Duffield dokáže v některých pasážích hezky šponovat napětí a pracovat s hororovou atmosférou, kamera doručila řemeslně poctivý vizuál a Kaitlyn Dever svou one woman show uhrála se ctí. Ambiciózní sci-fi horor však paradoxně doplácí na snahu být originální a zároveň toho říct až příliš. Pokus udělat ze snímku němý film takřka beze slov funguje opravdu jen prvních 20 minut, pak se ovšem mění v prázdné stylistické cvičení a režijní honipéřinu, co se točí v kruhu a nikam se výrazně neposouvá.  Je až srandovní, jak moc násilně a krkolomně se tvůrci snaží, aby hrdinka nešpitla ani hlásku. A to i v situacích, v nichž to není vůbec uvěřitelné. Emzáci pak nejsou vůbec strašidelní a nedokážu říct, zda se chovali víc nelogicky oni, nebo hlavní postava. Snahy o psychologii a rozebírání traumatu ústřední hrdinky pak kvůli scenáristické impotenci prakticky nefungují a ke konci už jsou, stejně jako věčné nahánění mimozemšťany, spíše úmorné. Nikdo tě nezachrání je zkrátka filmem, co zněl i s „němým“ nápadem asi dobře na papíře, to by se ho ale musel chopit někdo schopnější než Duffield. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Můj dům, můj hrad! Jsme si s Brynn docela podobné, já jsem žena činu a (h)různě, ona je žena útěku a hrůzně. A obě jsme si zvolily cestu, jak se poprat se svými vnitřními démony. Kaitlyn Dever jsem od první minuty věřila, že to, co vidí je skutečné, protože pro ni to tak bylo. S jejím mimickým projevem a gestikulací tělem odehraje všechny své strachy a děsy naprosto věrohodně. Postava Brynn je stoprocentně uvěřitelná a absence dialogů mi vůbec nechybí. V tomto případě by bylo mluvené slovo nevhodným faktorem. I tak je tohle atypické scifíčko dostatečně zneklidňující. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já celý život trpím akutním nedostatkem podobných filmů a cca milionem dalších řad Akt X k tomu. Tahle poetická vyvražďovačka hordy strašidelných emzáků rukou uťáplé panny na samotě u lesa naštěstí na chvíli zahnala absťák, chci ale víc. Mnohem víc!! Povídal bych si s režisérem o tom filmu dlouhé hodiny. A chtěl bych ho zažít na vlastní kůži. [Disney+] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přepálený začátek a stále více ospalý konec. Dnešní filmy gradují úplně jinak než kdysi. Dříve film šponoval napětí a závěrečné minuty představovaly pomalu infarktové napětí, oproti tomu v Nikdo tě nezachrání vlastně posledních 20 minut sledujeme kterak se příběh poklidně uzavírá a divák musí dostat všechny nezajímavé odpovědi na otázky, které mu byly po celou dobu vyloženě u zadku. Disney se snažil natočit horor, ale dopadlo to neslavně. 40% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Duffield - píšu si. Vizuálně vymazlená a bezeslovně pojatá honba na deprimovanou samotářku je nakonec mnohem chytřejší, než by se podle synopse a papouškovaných názorů mohlo zdát. Chytří pro změnu vůbec nejsou mimozemští návštěvníci, kteří navzdory mezigalaktickým technologiím a telekinetickým schopnostem opakovaně chcípají jako naprostí retardi - ač se to dá díky náznakům nadhledu částečně odpustit. Kaitlyn Dever je talent - pro zabíjení dementních mimozemšťanů ho sice nepotřebuje, ale má dostatečný repertoár výraziva na to, aby dokázala beze slov vyjádřit, jak se cítí a co má v úmyslu. Design mimozemšťanů IMHO vůbec není na škodu. Vychází z obecně zažitého "roswellského" předobrazu a vzhledem k pointě příběhu je vlastně fajn, že na sebe nestrhávají veškerou pozornost. Milosrdná čtvrtá hvězda za relativně originální koncept a zmíněnou Deverku, celek by ale fungoval lépe, kdyby vypustil opakující se honičky a vystačil si se sedmdesátiminutovou stopáží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Brynn má temné tajemství a do toho ještě šediváky! Proč je outsider odhaluje divák postupně, důležitý moment je, když na ni plivne žena šerifa a ostatní dělají, že se jich to netýká. Divák pochopí naplno až v závěru, kdy je mu tajemství odhaleno. Každopádně od té chvíle ví, že Brynn provedla něco hodně špatného. Škoda, že vetřelci nejsou nápaditější, jen pavoukovitá forma je zajímavá, ale k nahnání strachu úplně nestačí. Nejhorší je ovšem nezničitelná blbka Brynn. Může spadnout ze stropu, zvládne prohození stěnou i blízkost výbuchu. V klíčových momentech zavírá oči a drží si pusu, no, to pomáhá! Vizuál pěkný, noční scény se světly fajn, parazit slušivý, žánrová klišé byla využita. Být Brynn jen kapku, dobře, tak trochu víc sympatická, mohl by jí člověk alespoň držet palce. O napětí ovšem nouze není. Vládci loutek, Invaze lupičů těl, Stepfordské paničky. Jen jsem si chvíli místo šediváků představil predátory... 3,5* ()

Reklama

Reklama