Reklama

Reklama

Tajemství nesmrtelných

  • USA Tuck Everlasting (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, první polovinu jsem byla až překvapena jak moc příjemný. Přesně ten typ filmu na odpočinkový večer, kdy si chcete dát sklenku vína a na nic nemyslet. Škoda, že se ve druhé polovině už vytratila ta celková poetičnost z té první. Sice uznávám, chvíli mi cukala ruka k té čtvrté hvězdě a to hlavně proto, že mi na konci jedna slzička ukápla, jenže pak si divák začne uvědomovat jisté věci, například jak je postava Bena Kingsleyho v tomto filmu zbytečná a bezvýznamná, nebo jak by si téma věčného života zasloužilo mnohem větší rozpitvání, než jakého se mu dostalo zde. Nicméně jsem moc ráda, že jsem film viděla. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý namět, nádhernou hudbu a víceméně kvalitní hercké obsazení. Dávám mu ale jenom tři hvězdičky, protože to všechno bylo natočené tak neoriginálním způsobem, postrádajím potřebné kouzlo, které takový příběh má mít. Možná kdyby se filmu chopil Cuarón nebo někdo podobný, vyšel by z toho magický snímek s opravdu tajemnou atmosférou a hloubkou. Navíc mě nebaví koukat na to jak se Alexis Bledel (ze které si opravdu na pozadí nesednu) mucká s nevýrazným J.Jacksonem (něco pro náctileté slečny). Takže škoda, mohlo to být lepší. Ale jako film na deštivé nedělní odpoledne plní svou funkci dobře. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Film so zaujimavou myslienkou vecneho zivota pretaveny do nie prave najlepsieho scenara, za to vsak s preciznou kompoziciou zaberov, strihom, hudbou, vypravou, atmosferou a vybornou reziou Jaya Russella (Ja a moja prisera, Moj pes Skip). Zial napriek mnozstvu kladov radim toto dielo do kategorie na jedno pozretie. Avsak velmi prijemne pozretie. 70% ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Zásadně bych nesouhlasil s názorem, že tento film je určen pro děti. Těm by asi sotva co řeklo řešení otázky nesmrtelnosti a vším, co by s tím náleželo. Inteligentně sentimentální, zamyšleníhodné, přijemně romantické, dobře obsazené, s krásnou hudbou Williama Rose a krásnýma očima Alexis Bledel - vše velmi pěkné. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Je to dobré žít věčně? Tuhle otázku jsem si určitě nepoložila sama. Krásná příroda o soundtracku ani nemluvě. Alexis Bledel v roli Winnie úžasná stejně tak Jonathan Jackson v postavě Jesseho. Příběh to má a ten ještě ke všemu tak rychle utíká. Kdyby měl film o 15 minut navíc nezlobila bych se. Když se rozběhly titulky začala jsem i já přemýšlet o podstatě života. Narodit se a pak umřít musí každý. Jesse a jeho rodina opravdu asi nežijí ten náš opravdový život. Tohle je sice snímek pro jedno zhlédnutí ( pak budete znát podstatu a to je o ničem ), ale i tak se na něj podívám znovu a spolu s Jessem a Winnie se budu toulat v těch krásných lesích plných tajemství. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Mezi filmem a původní knižní verzí je několik rozdílů. V literární předloze je Winnie (Alexis Bledel) 11 let, ve filmu pak 15. V knze se dožije pouhých 78 let, zatímco ve filmu zemřela v rovných 100 letech. V knize dále Winnie neopětuje city Jesseho Tucka (Jonathan Jackson) tak, jako ve filmu. (Aknah)
  • Do role Jesseho Tucka byl zvažován Jared Padalecki, vzhledem k jiskření mezi ním a Alexis Bledelovou v seriálu Gilmorova děvčata (2000). Padalecki ale roli odmítl. (Rocky62)
  • Scott Bairstow (Miles Tuck) tak toužil po roli v tomto filmu, že se vzdal honoráře. (Rocky62)

Reklama

Reklama