Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se to tak vezme, krademe všichni... Sňatkový podvodník Lojza Bazan (V. Menšík) je po letech propuštěn z vězení na amnestii spolu se dvěma spoluvězni, kasařem Josefem Laštovkou (O. Krejča) a podvodným karetním hráčem Frantou Fafejtou (J. Sovák). Vězeň Béda Musil (F. Filipovský) poradí Lojzovi, aby se zkusil uchytit v jeho rodných Vejtonicích, kde má rodina Musilů pod rukou celé zemědělské družstvo. Trojice propuštěných má záhy geniální plán na velkou loupež družstevních peněz. Kvůli tomu dokonce Laštovka s Fafejtou vstoupí do vejtonického JZD a přijmou místo účetního a jednatele, zatímco zkušený sukničkář Lojza zaujme Bédovo místo za výčepní pípou i v loži jeho osamělé manželky Růženky (S. Zázvorková). Jenže kamarádi velice záhy zjistí, že družstvo je na mizině, protože veškeré zisky rozkrádají Musilovi. Aby vůbec bylo co z družstevní kasy ukrást, musejí kumpáni napřed zavést pořádek a přivést JZD k rozkvětu… (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Možná bylo bláhové očekávat od Vladimíra Čecha zázraky, ale třeba alibiovskou trilogii reprízuji za podzimních plískanic docela rád. Jestliže jsou jiné Čechovy práce poznamenány podlézáním režimu na akcidentální úrovni, Mezi námi zloději je nasycená substance komančské propagandy. Je jí podřízeno vše, počínaje zápletkou s megatransparentním kolektivizačním morálem, konče neohrabanými pokusy o humor, který svou výchovností otravuje i přes angažmá hereckých es, jimž je divák odkojený televizní produkcí osmdesátých let ochoten odpustit i smrtelný hřích. Jenže tohle se nedá. Aby toho nebylo málo, film jakoby někdo okradl i na nižší řemeslné úrovni. Teprve deset let od prvního vysílání ČST a už lze hovořit o vkrádajících se televizních manýrech. Takže slovy Werichova Palečka: To nedoporučuji! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

To herecké obsazení je fantastické, je velká škoda, že se sešlo právě v takovémto filmu, který tak nějak pozbyl náboj. Některé hlášky jsou opravdu dobré (většina je už zmíněna v komentářích, snad ještě: "Najednou jsem viděl, že ho vidím, tak jsem ho přišel zatknout."), nicméně jako film už je dnes sledovatelný leda tzv. fajnšmekry. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní osobnost režiséra Vladimíra Čecha je jednou z nejsmutnějších kapitol československého poválečného filmu. Natáčel špatné filmy ve špatných obdobích, družstevnické komedie nevyjímaje. Ta o (ne)napravitelných zlodějích vyniká snad jen hereckým obsazením, v němž se objevují také jména Vladimíra Menšíka, Jiřího Sováka, Josefa Kemra či Stelly Zázvorkové. Ani oni ovšem nedokázali překonat slabiny tendenčního scénáře a nepříliš invenčního režijního vedení. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie, stojící na brilantních hereckých výkonech tří hlavních představitelů (Vladimír Menšík, Jiří Sovák a Otomar Krejča). Příběh není ničím originální a ani nijak nezaujme, po hudební stránce také neexceluje a tak herecké obsazení je to jediné, na co se film může spolehnout. Jak postava hospodského, tak postavy oganizátora a účetního jsou zahrány s přehledem a mohlo by se zdát, že si celý film ukradly pro sebe. Slušelo by se zmínit snad už jen jméno Josefa Kemra, který snad nikdy nezahraje nic špatně. Mezi námi zloději není ničím originální, ale na druhou stranu není vůbec špatnou komedií. Krásný příklad čistě průměrného filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zloděj křičí "Chyťte zloděje" :-) Rutinní postbudovatelská ptákovina na téma >polepšení lumpů pod vlivem kolektivní dobroty< ... No - snad se tomu tenkrát i >lidi< smáli... Formou díky hereckému obsazení ještě snad vcelku snesitelné, obsahem však už méně. Typická agitka z pomalu zahnívající >novotnovské< éry. Každopádně v té době už vznikající "česká nová vlna" mistra Čecha poněkud minula... ;-) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Plástovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama