Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další originální španělská záležitost se zajímavým námětem se ztraceným tělem z márnice plná výtečných zvratů, jaké umí svým divákům připravovat snad pouze Oriol Paulo. Neurazil bych se kdyby byly postavy obsazeny malinko charismatičtějšími a lepšími herci. To mi malinko sráželo divácký zážitek. Chování policejních složek bylo velice nepravděpodobné a podivné, ale naštěstí to vysvětlil a obhájil závěr. [78 %] ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Režijně to není zdaleka dokonale vychytané, ale u filmu, který je celý podřízen pointě (tedy neustálé chtěné zatajování informací atd.) se s tím tak nějak počítá. Navíc je samotná pointa opravdu hezky vymyšlená, kdo ji odhalí před koncem, tak je přinejmenším jasnovidec :). Jinak je to taková španělská klasika - řemeslně na úrovni, mnoho flashbacků, jednobarevně stylizovaný obraz, neustálý pohyb kamery a Belén Rueda. Příjemná oddychovka. Směrem k českým filmařům by se chtělo říct: kdo z vás to má? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší španělská kriminálka, kteoru jsem zatím viděl. Pravda, určitou roli v tom může hrát i fakt, že jsem žádnou jinou španěláckou kriminálku ještě neviděl, ale i tak je tohle pecka větší než má v sobě zmutovaná broskev. Hned od začátku mě dostala vynikající atmosféra, zde soulad kamery a obrazu působí opravdu na výbornou. Je to přesně ten typ scénáře, kterej miliuju aneb diváku nebuď jen pasivní sledovatel, ale alespoň myšlenkové se k filmu připoj. Kriminálka s hororovým příčeskem disponuje i kvalitní psychlogií v podobně vztahu hlavního hrdiny se svou manželkou. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Buenos días, compañeros !!! Tak jsem dokoukal třetí španělský film v rozmezí dvou dnů a zjistil jsem, že začínám trochu šprechtit španělsky. Základní slovíčka jako madre, padre, sakramente, Pedro a mnoho dalších rozumím automaticky bez pomocí slovníčku a nastrčených titulek. Když to takhle půjde dál, tak se ze mně ještě stane  lamač dívčích srdcí Don Juan anebo sympatickej prodejce drog Pablo Escobar. Svojí nově nabytou znalost tohoto libozvučného jazyka jsem si chtěl vyzkoušet hned, jak jsem vyšel z baráku a viděl jsem partičku pětiletejch cikánskejch dětí, jak si hrajou bez dozoru na místním pískovišti. Usmál jsem se na ně a slušně pozdravil „Hola niños" a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Jeden z vůdců této bandy asi černej Robin Hood zavelel, aby na mně začali házet bábovičky, lopatičky a v jednom případě dokonce i sekyrku. Pak se začali shlukovat a vůdce pronesl „ V jednotě je síla, hrrr, na něj !!!" Zčistajasna začali vyndávat z písku své dobře uložené zbraně nevyjímaje nunčaky, rybičky, dětské kalašnikovy a další povedené dětské zbraně. Jejich gesto jsem včas pochopil a tak jsem vcukuletu hodil mizíka. Asi si musím tu moji španělštinu líp oprášit ve španělském seriálu Papírový dům (Netflix verze) (2017) na který se chystám od zítřka a po zhlédnutí se budu moc zase pochlubit capartům na pískovišti, jak jsem pokročil ve výuce španělštiny, protože si myslím, že jsem měl asi špatný dialekt, takže mi blbě rozuměli. Jinak v tomto filmu, kterej je celej naruby a obráceně jsem si s nadhledem myslel, že scénáristi vymysleli jednoduchou zápletku a celou dobu jsem si naivně myslel, jak všechno vím a že už se ani do konce snímku nemusím dívat, jak to dopadne, jelikož to bylo jasný jako facka. Tuto moji troufalou nadřazenost mi tvůrci v poslední půlhodince hodně rychle vyhnali z hlavy a já jsem na konci jen nevěřícně kroutil hlavou, jak jsem se neskutečně spletl. Celou dobu mě přesvědčovali, jak je to jednoduchá báchorka, ale nakonec se stal opak pravdou a vše bylo srozumitelně vysvětlené a všechny dílky skládačky do sebe perfektně zapadly. Příběh vypadá jednoduše, prostě se jedné noci v márnici ztratí mrtvola ženy a tím začíná koloběh na sebe navazujících událostí, které nemá cenu rozvádět, protože by se spoilerovalo. Akorát podotknu, že v tom nejsou žádní ufouni a nadpřirozeno, ale po dobu celého filmu cítíte jakýsi nádech hororové atmosféry. Jediný, co mi moc nesedlo byl casting a to hlavně v případě hlavního představitele, kterýmu jsem fakt nedržel palce, ale jinak musím dát hodně přes 80%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jalová historka natahovaná na zbytečně dlouhou stopáž, kde se sice tvůrci snažili o nějaké lekačky, noc, déšť a použití dalších obehraných atributů, ale prostě celé to stojí jen a jen na pointě, přičemž je zřejmé, že to první, co se nám nabízí, asi nebude zrovna ono. Navíc to zpětně nedává moc smysl, jedině že by se jedna postava (nechci spoilerovat) rozdvojila, přičemž navíc vlastně byla pořád "pod dohledem". A skutečně neberu, že někdo něco předvídal dopředu, jako kdo kam půjde, kde zrovna bude, kde najde indicii apod., že se to dá bez chyby promyslet a naplánovat dopředu, když je ve hře mnoho proměnných faktorů. To si jeden o to víc řekne, proč to dělat tak složitě a komplikovaně, když to šlo skutečně daleko jednodušeji. Dokoukat se to dá, ale důvod na to znovu koukat nemám, protože, jak píšu v úvodu komentáře, je to jalová historka zbytečně roztažená na skoro dvě hodiny. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama