Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kombinuje se tu zhusta jen proto, aby na konci vylezla provařená pointa, která zpochybňuje nutnost i motivace všeho předchozího. Každopádně do té doby je to fajn tahání diváka za frňák, jemuž nechybí napětí i důvodná podezření všeho a všech. Pak přijde nevyhnutelné "a proč se tohle stalo? A když už se to stalo, proč se pak stalo tohle?" No, škoda. Pozdější Contratiempo frčí na podobném principu, ale - SPOILER - dokáže o dost lépe vystřihnout i zdůvodnit všechny motivace a intriky, přičemž všechno zastřešuje zoufalstvím jedince v boji proti korporátnímu / mediálnímu / jakémukoliv kolosu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Španělácká filmová titi-taka ála Barcelona. Samá přihrávečka, narážečka, fintička, otočka a když už by to jednoho mohlo přestat bavit, prásk a je tam gól. Výjimečné na tom je, že u tohoto stylu hry nikdy nevím, odkud to ´prásk´ přijde. Jako správný filmový stoper si nejdřív hlídám toho, pak tohohle, tamtoho, chvilku dokonce běhám se všema třema, až nakonec dostanu jesle od bambuly, co vypadal že je zralej na střídání. Příště nebudu blbej a koupím si lístek na tribunu; na tohle je určitě snazší jen koukat než se s tím snažit hrát. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénáristická vychytanost španělských thrillerů, ale i horrorů či kriminálek nezná mezí a za poslední léta se s tím vším roztrhnul pytel tak, že jejich kadence je téměř vražedná (Lo Imposible, REC, REC 2, El Laberinto del Fauno, No habrá paz para los malvados, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Celda 211 a celá řada dalších). Pokud ale v mnohých případech něco selhává, je to nudná a nevýrazná režie bez špetky zápalu, bez nápadu. A stejně jako mnohým filmům španělský tvorby i tomuhle jsem v první polovině chtěl vpálit dvě hvězdy, scénář je ovšem vykonstruován tak, že v poslední půlhodině postaví veškerý dosavadní dění na hlavu a pošle do diváka takovou dávku zvratů, až jsem z toho málem utrpěl infarkt. A to je to v čem Španělé vládnou, oni totiž umí skvěle psát a sundat diváka příběhem/dějem bez potřeby tučných rozpočtů, nebo mnohdy i zbytečných efektů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po Contratiempo ďalšia španielska detektívna pecka. Kto má rád mysteriózno, dejové zvraty a prekvapeni, ten si kompletne zgustne. Hoci niektoré situácie nemusia dávať celkom logický zmysel, ten koniec stojí za všetko. Ide o excelentný thriller, ktorý v závere ponechá otvorené ústa. Viac sa k tomu nedá povedať bez odhalenia podstatného. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Belén Rueda je sexi milfka, ale najlepšie roky má obávam sa za sebou. V El cuerpo sa mi ani zďaleka nepáčila tak, ako vo svojich starších peckách Sirotinec a Los Ojos de Julia. Začiatok je príjemne strašidelný, mám hispánske horory rád. Už čoskoro sa ale ukáže, že dobrá mysteriózna atmosféra nemá šancu vyhrať nad blbým scenárom, ktorý sa (márne a bez úspechu) snaží šokovať. Rozuzlenie je nakoniec nezaujímavé a vcelku triviálne. Z hercov bola najlepšie Belén a aj ona bola otravná. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama