Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 3: Proti vichru smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Shinikazeni mukau ubaguruma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Třetí pokračování příhod vlka s mládětem omezuje v rovině hrdinových protivníků komiksovou obskurnost na minimum a naopak nechává Ogamiho v duelech s mistrovským šermířem zasmušile rozjímat o "cestě samuraje". (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Po dost nepovedené dvojce s vrhacími tuříny přichází třetí část s dějem, který už není tak pitomě obskurní a souboje na ostří katany jsou mnohem... Soubojovatější. Děj je mnohem přirozenější a... Dějovější. A jelikož tu teď píšu hrozný, ale hrozný koniny, nejspíš skončím u toho, že je to povedený díl, kde se opět krásně graduje k finálnímu střetu a příběh působí mnohem adekvátněji a ne jako něco vycucaného z prstu zdrogovaného leprikóna. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Třetí film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Na začátku filmu na sebe Ogami Itto vezme trest, aby pomohl ženě v nesnázích a poté ještě přijme úkol zlikvidovat proradného Gemba Sawatari správce provincie Totomi. Daigoro opět od minula trochu povyrostl a scény s otcem jsou nezapomenutelné. Zajímavé jsou dvě slovní a bojové konfrontace se zdatným samurajem. Ve velkém finálním souboji s mnohačetnou přesilou se opět seznámíme s dalšími vlastnostmi kočárku. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začátek perfektní. V konfrontaci s jakuzou se naplno ukáže morální a duchovní síla Ogamiho Ittó, když na sebe vezme mučení vodou a výprask buri buri (zní to možná směšně ale zažít byste to nechtěli). V prostředku je trochu útlum a možná i malinko nuda. Jenže konec se odehrává ve velkém stylu. Vypukne naprostá monstr bitka. Paradoxem je, že mnohem vetší nebezpečí než celá ta armáda skýtá ten opravdový samuraj na konci. Daigoró tu má menší roli, než v druhém dílu a trochu povyrostl a už se jen nevozí v kočárku. Komu se líbily díly předchozí, nebude zklamán ani teď. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této krvavé, samurajské série se mi líbil prozatím nejvíc. Je to tím, že děj je zde nejvyváženější. Ve dvojce stříkala krev téměř z každého záběru, zde je však více času věnováno ději. Opět jsou zde zajímvé komixové postavy, jako v předešlých dílech. Vlk samotář tyto zajímavé postavy pak v průběhu děje průběžně vyhlazuje. Některých je postav je až škoda. Řežby působí v provedení 70. let místy téměř komicky, naštěstí jsou však nápadité a místy pro změnu mistrovsky odvedené. To jak Vlk Samotář na konci sám porazí celou armádu je přeci jen už krapet přehnané. V tom spočívá výhoda japonských anime, můžou popsat cokoliv a nikdy to nebude vypadat blbě. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Trojka víry v trocha temnejších vodách. Splatterové kúsky sa vymenili za dramatické a psychicky viac násilnejšie scénky. Je tu viac ponižovania žien, mučenia a utrpenia. Jednoducho povedané je to drsnejšie a chladnejšie. Avšak svoj komiksový štýl to vôbec nestráca. Veru, nebojím sa povedať že táto séria sa vyrovná hociktorej Japonskej martial arts Anime typu Dragon Ball. Všetko čo som zatiaľ do tohoto komentára napísal je pravda avšak neplatí to na posledných 15 minút tejto snímky. Pretože tam nastáva záverečný masaker kde sa proti Ogamimu postaví celá armáda ozbrojená mečmi a strelnými zbraňami. Ako iste tušíte Ogami ich svojou prefíkanosťou a upgradeovaným kočíkom rozseká na cucky. Páči sa mi že každý diel je niečim zaujímavý a svojrázny avšak vôbec sa nestráca pocit pokračovania. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama