Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slasher na švédský způsob zabalený v trochu svěžejším hávu, než bývá u tuctových vyvražďovaček zvykem, nicméně nenabízí nic moc novátorského, až na to, že docela funkčně zapojuje humor a jak už tu někdo zmiňoval, pohrává si i s hudbou a střihem k vytváření vtipných záběrů a scén. Takže v tom jeho přidaná hodnota. Není to kdovíjak vtipné, občas jsem tak pochichtla a o humor se tu starají hlavně charakteristické postavy. Překvapí i celkem krvavé vraždy. Toť asi veškeré mé postřehy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama šmrncnuté komedií v slasherovém kabátě ctí žánrová pravidla, na mě bylo ale zbytečně dlouhé. Nejzábavnější a nejlepší je poslední třetina, kdy už bojují o život všichni. Vrah je dle pravidel téměř nesmrtelný a přeživší postavu není těžké tipnout. Zda ale zařvou ostatní, to už odhadnout nelze. Vražd je dost, gore ovšem umírněné, a tak řadu chuťovek si musí divák jen domyslet. Že je teambuilding pěkná hovadina, ukázal už kdysi jeden z dílů Vraždy v Midsomeru. Zdejší špičkový tým je klasicky - nahoře huj a vespod fuj. Velmi dobrá kamera a skvělý střih, který napomáhá řadě vtipných momentů. Vraha jsem téměř odhalil - kousek vedle, jen mi chyběla jedna zásadní informace, což mne nakonec potěšilo. Když se v závěru začala rozjíždět pomalá kytara, úplně jsem nejdříve slyšel V stínu kapradiny od J. Kratochvílové - a ne že by sem v ten moment nesedla. Potěšily Dvořákovy Slovanské tance. Na jedno podívání dobré. 3,5* ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švédský Seminář je bohužel dost nefunkční podívaná, a to především v obou hlavních směrech, kterými se navenek prezentuje, tedy jak po stránce hororové, tak té komediální, či lépe řečeno odlehčené, jelikož přeci jen jsem pořád zastáncem tvrzení, že vyloženě komediální prvky do hororu prostě nepatří, takže to raději nazývám odlehčením, než přímo vtipem. Každopádně je to ale skutečně tak, že ani jedno z toho nedokáže filmu pomoci k nějakému pozitivnímu výsledku. Po hororové stránce se totiž jednak většina mordů odehrává mimo záběr, což považuji za prvotřídní tvůrčí přizdisráčství, a škoda je to pak o to větší, že těch vražd je tu fakt spousta, čímž se zde mohli filmaři vyřádit až až, ovšem jak krvavých stříkanců, tak gore efektů se zde příliš divák nedočká, a tak ve většině případech je zpracování jednotlivých likvidací ponecháno spíš na divácké fantazii, a jednak tu v tomto ohledu nefunguje ani napětí, jelikož vrah je odhalen prakticky v nějaké polovině filmu, ne-li dřív a ani jednotlivé scény nejsou zpracovány napínavým, či nečekaným způsobem, z čehož vychází jen nudné mimozáběrové vybíjení postav bez nápadu a překvapení. No a co se té odlehčenosti týče, tak ani ta nepůsobí vůbec přesvědčivě, i když se o ní tvůrci pokoušejí dost často, a to především pomocí chování postav a jednotlivých dialogů, nicméně ani jeden pokus mi nedokázal vyloudit na tváři ani úsměv, čímž se z odlehčených momentů stávají momenty spíše trapné, což asi také nebyl úplně tvůrčí záměr. Za mdlou jinak musím označit i atmosféru, respektive atmosféra se tu ani vlastně nepodařila navodit a pointu nemá cenu ani řešit, jelikož jak jsem již zmiňoval, vrah je prozrazen více než brzy a tvůrci v závěru z žádným zvratem přijít nedokázali. Takže za co vlastně dávám ty tři *, když jsem tu téměř všechno zkritizoval? Za velmi výrazné a sympatické herce a jejich jednotlivé postavy, které mě zaujaly a bavily a díky kterým mi část strávený na tomto Semináři nakonec ve výsledku utekl alespoň průměrným způsobem, nicméně vyždímat z toho šlo určitě víc, mnohem víc. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Parta obyčejných, životem znavených spolupracovníků vyrazí do chatové osady v lese na team building. What could go wrong, říkáte si. Společné aktivity, jeden machírek, jeden vlezdoprdel, šilená vrchní aktiviska, prudící dědek, věčně hulící ala učitelka, labilní rebelka, brejlatej sympaťák, bábuška a jedna ségra Nšoči, prostě squadra a k tomu chlápek v masce, připravenej vraždit a výjimečně k tomu má i důvod. Je to trapný, je to krvák, ale je to taky vtipný a vlastně mně to dost bavilo. Překvapivě. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konferencia je celkom originálny švédsky slasher, v ktorom nás scenáristi postupne pripravovali na zábavný masaker. Hororovejšie než samotné vraždenie však bolo sledovať toxický teambuilding firmy. Ten môže niektorých divákov nudiť, no mňa osobne vtiahol do deja, o čo viac som si užil akčnú časť filmu. Plusový bod dávam aj za kreatívne prestrihy medzi tímovými hrami a vraždením. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama