Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Martrix 

všechny recenze uživatele

První polovina je infantilní komedie místy na hraně grotesky. Je v tom evropský smrad a jistá podbízivost západnímu divákovi, která z lehce nadprůměrné akční zápletky dělá opičárnu. Žádné extra kung-fu, ale spíše čínská fackovaná plus pár typicky Chanovských kousků, z nichž má ale víc než polovina dobrý nápad. Poslední třetina byla fajn, ale na takovou blbinku, je stopáž 106 minut moc. S odřenýma ušima 4*. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, slapstickové a s několika vážně otřesnými hereckými výkony. Přesto neskutečně zábavné. Jackie asi poprvé předvedl moderní kung-fu bojové scény, představila se nám svatá trojice Chan-Hung-Biao, akce je vynikající, některé humorné momenty jsou bránutrhající a projížďka na kole je geniální. Za mě super zábava ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář i režie Jackie Chan. CITÁT - Policajti a námořníci se perou !!!....... Opět je choreografie soubojů Jackiho Chana úchvatná. Film mnohdy připomíná situační komedii. Akční scény na šlapacích kolech byly povedené a zajímavé. Záběr v 60 - té minutě je hodně mrazivej a nebezpečnej. Všimněte si, že pád z věže je přehraný dvakrát, ale Jackie pokaždé dopadne jinak. HESLO !!! Johohoóóó správný pirát na stráži, vajíčka si usmaží, hop vajíčka na olej, to piráti všichni chtěj. Zasypat je pěkně chilli, to aby se rozohnili. Správně ostrý vajíčka, že shoří i poklička. Piráti jsou ostrý chlapi, napít se pak rychle kvapí. A když se dost napili.....náramně se poblili. Finální souboj se mi nelíbil. Převážně bojuje Jacki proti několika soupeřům najednou, ale tady je to obráceně. Závěrečné titulky opět prozradí nepovedené scény. Je zde vidět i třetí nepodařený seskok z věže v 60 - té minutě. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

U tohohle Jackieho fláku se mně dere na jazyk slovo klasika. Projekt A diponuje vším, co fanoušek martial arts očekává. Nabušený a nápaditý fighty, dechberoucí stunty, i přes celkem dlouhou stopáž slušný tempo, na hk poměry vysokej rozpočet (kterej jde, nejen na výpravě vidět) a hlavně Jackie, Sammo a Yuen Biao opět spolu... Prostě paráda. 80% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina hongkonskej produkcie tohto typu je to infantilné a pokiaľ by sme sa mali baviť o nejakej umeleckej hodnote, tak je to značne amatérske. Scenár je prihlúply, postavy sú prihlúple a dialógy takisto. Perfektná choreografia súbojov je trochu malo na dobrý film. Ak by film mal aspoň kvalitný humor, tak všetky svoje výhrady beriem späť, lenže humor je žiaľ tiež prihlúply (ide väčšinou len o hlúpe šaškovanie). Je to síce v štýle grotesky a Jackie Chan tu aj vzdáva poctu slávnym nemým groteskám (narážka na Safety Last!), lenže na tie sa film svojim humorom nechytá. Ale sem tam sa výnimočne nájde aj nejaký lepší vtip ("Vidíš tamtie kočky? Tá jedna má krivé nohy."). Pri tejto príležitosti musím spomenúť vynikajúcu scénu s bicyklami, jednoznačne najlepšiu z celého filmu. Okrem Jackieho Chana vo filme vystupujú aj ďalšie legendy hongkonských kung-fu filmov, Sammo Hung a Biao Yuen. Zohraná dvojica Chan a Hung tak trochu pripomína Šimona a Matúša. Keďže som sa väčšinu času hrozne nudil, uvažoval som o ešte horšom hodnotení, ale nakoniec som prižmúril oči kvôli mojím sympatiám k Jackiemu a tiež kvôli úcte k jeho bojovému umeniu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama