Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně to na čtyři hvězdy být nemusí. Jenže je to srdcovka a vzpomínka na mládí. Navíc pro mládežnické publikum se může jednat o motivační film, ve kterém nechybí emoce a dojetí. Film není účelově o tom, jak si k sobě nalézají cestu otec se synem, je ale pěkné to sledovat. Myslím si, že lepší hodnocení by filmu neškodilo. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, kde takřka negramotný otec v podobě Sylvestra Stallona bojuje o svého syna. Jeho syn je bohužel naprosto špatně vychovaný snob, bez pořádného uspořádaného sloupce priorit. Během filmu však poznává u svého otce, že jsou důležitější věci než nažehlené oblečení a deset sluhů za zadkem. Na konec výhra Stallona v soutěži v páce umožní být otci a synovi zase znovu spolu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sly po Rockym zmenil sport, ale spôsob hry ostal rovnaky. Stale je to pribeh o luzerovi, ktory svojou snahou k stastiu pride. Na rozdiel od serie o Rockym, ktora mi nikdy nesadla kvôli boxu, som mal tento film v detstve rad. Je to sice len naivny Hallmarkovsky film v ktorom nahodou hra jeden velky svalovec ale ja nemam nic proti tymto naivnym filmom. Postupny vyvoj vztahu medzi Slyom a jeho synom ma stale bavi. Horsie na tom su samotne zapasy v pretlacani, ktore mi nepripadaju prilis realne napriek tomu, ze o tom ako v skutocnosti prebiehaju nic neviem. Najviac ma na nich vzdy stvala ta Slyova finta, ked chyti superovi palec, ktora sa mi zdala nefer. Na druhej strane tie kecy o otoceni siltovky a prepnuti sa ma stale bavia. Takze vysledkom je tuctovy film, ktory by si zasluzil maximalne dve hviezdicky, ale z nostalgie davam aj tretiu. 5/10. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápeme-li otcovství Sylvestera Stallona ve filmu Over the Top jako sociálně konstruovanou zkušenost, založenou na přikládání významů a interpretacích určitých situací a chování, můžeme přistoupit k analýze způsobů, jakými tento filmový otec konstruuje své vlastní otcovství na základě jednotlivých repertoárů, a tak vytváří svou nápaditou a světové kinematografii přínosnou roli. Připomeňme si ale nejprve podstatu, jež je východiskem této analýzy. Sylvester Stallone svého filmového syna prostě miluje a tak neváhá vřítit se s ním do mnohých eskapád a prožít tak mnohá dobrodružství. Ovšem je třeba si uvědomit, že Stallone zde neplní funkci živitele ani funkci autority, nýbrž funkci představitele původu a osobní rozměr (otevřenost, pomoc, jeho postava Lincoln Hawk je pro dítě významným blízkým). A to je tím hnacím motorem celého tohoto psychologického filmu. On zde totiž již nehraje typického otce, nehraje ani roli hlavy rodiny, je ale přitom stále zodpovědný za rodinu jako celek a navíc je mu přisouzeno zastávat funkci otevření pohledu dítěte do externího světa a především do světa soubojů v páce. No, uznejte sami, takový film se netočí každý den. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Inteligencia malého dvanásťročného spratka prevyšujúca IQ jeho strýka, Stallonove smutné oči, starý kamión s posilňovačom no nie riadenia ale Sylvestrovej pravačky, krásna americká príroda a zaparený hrubokrký gorilí miešok. To bol Over the Top. Ale čo, pozerať sa to dalo aspoň si človek zaspomínal na staré dobré 80-tky. 2,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, Arizoně, Utahu a Coloradu. (Terva)
  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama