Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z významného občana mesta sa stáva chladnokrvný maniak potom, čo ho opustí jeho žena. (nessbeal)

Recenze (8)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totálně šílená záležitost. Lugosi standardní, Lewis má pár prima nápadů (třeba cool záběry zpoza ohně v krbu), ale nejlepší je opravdu příběh, u kterého se budete chytat za hlavu a smát. Příčetným vstup zakázán. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako ortodoxný priaznivec horrorovej filmovej tvorby prechovám obdiv a rešpekt voči hercovi Belovi Lugosimu. Je to predstaviteľ mnohých kultových úloh. Je to priekopník charizmatického hereckého prejavu v histórii vývoja horrorovej scény. Jeho meno sa stalo synonymom čiernobielej éry horrorovej produkcie. V roku 1941 sa mimo iné objavil aj v hypnotickom krimi horrore "Invisible Ghost", ktorý natočil režisér Joseph H. Lewis. V rámci profi práce tohto filmára sa jedná o titul, ktorý ho významne posunul vpred. Avšak v hereckej kariére Belu Lugosiho tento film nemá nijak zásadné, výnimočné miesto. Predviedol očakávaný výkon, ale nemal vďaka dosť naivnému scenáru priestor niečim nápaditým zažiariť a naplno vygradovať svoj herecký potenciál. Napriek tomu som sa pri tomto snímku nenudil. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Charles Kessler je báječný muž, jak o něm pravila postarší hospodyně. Divák samozřejmě ví, že to není úplně pravda, jelikož vlivem hypnózy se z něj stává vraždící stroj. Skutečně ta toporná chůze a vytřeštěné oči dělají z Lugosiho monstrum. A kdo že stojí za ovládáním jeho vůle? Možný spoiler - jeho žena, kterou zabil. No, tady mi to poněkud unikalo, ale nevadí. Půvabná Virginia sice přišla o milence, ale náhrada se zdá býti více než adekvátní. Vražd přibývá a na koho by se to tak mohlo hodit? Co třeba na majordoma Evanse, když je té černé pleti. A pozor, do ohrožení se dostává i Virginie! Pěkná kamera, efektní snímání přes plameny z nitra krbu, což si postupně oblíbila celá řada režisérů, hra světel a stínů, výborná žánrová dobová hudba a noční bouře. Zajímavé, jak byli připraveni na výpadky elektřiny, páč v domě je svícnů, že by je mohli prodávat. Ty se skleněnými cylindry jsou ovšem efektní. Dnes snad uspokojí jen ortodoxní fanoušky Bely a starých hororů. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bela Lugosi v dalším hodinovém snímku v němž se z něho pod vlivem hypnózy do které ho vždy přivede jeho údajně zemřelá žena stává vrah. Příběh je to sice v celku jednoduchej ale díky Lugosimu, krásné Polly Ann Young a krátké stopáži film rychle uteče. 3hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrá taškařice o tom jak Lugosiho ovládá zlá paní použitím hypnozy aby za ni vraždil. jedné se spíše o detektivku s pár hororovýma scénama. Nic extra ale já se bavil. Film má lehce přes hodinu takže ani moc nenudí. Lugosi je skvělej a scény vražd společně s bouřkou působí velice dobře. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Autora scénáře či režiséra nikdo nepoučil, že mezi hypnózou a náměsíčníctvím je velkej rozdíl? Vidět Belu Lugosiho, jak se pajdá hůř než monstrum dr. Frankensteina, a to je jenom zhypnotizovanej, je fakt smutný pohled. Uvědomíme si totiž, že ač je Bela skvělej herec, je hercem pouze jedné role (rozumějte polohy, charakteru, řekněte si tomu, jak chcete). Takže má-li zahrát něco jinýho, vypadá prostě směšně. Tak jako celý příběh tohoto filmu, kterej je z prstu vycucanej až moc. Jenže kritizujte to, když i tak je to ohromná zábava s výborným, lehce posmutnělým koncem. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Invisible Ghost byl pro mě celkem příjemným překvapením. Když opomenu tu klasickou naivitu a někdy i debilitu některých postav (ten psycholog, to bylo už fakt moc), tak se jednalo o docela slušný, napínavý a zároveň atmosférický detektivní horor. Bela Lugosi opět hraje to, co v každým svým filmu, úplně stejně jako v každým svým filmu, ale není to ten důvod, proč ho máme všichni tak rádi? :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lugosi v polohe, ktorá sa s ním niesla celým jeho profesným životom. Chváľme B produkcie 30. a 40. rokov, ktoré oplývali jednou dôležitou vlastnosťou, ktorá nejednému z týchto filmov dopomohla k ako takej kvalite. Bola to miniatúrna minutáž, dovoľujúca zvládnuť divákovi všetky tie naivné a hlúpe excesy, odvíjajúce sa z angažovania menej talentovaných filmových tvorcov. Mať to ešte 15 + minút... ()

Reklama

Reklama