Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Dřív jsme se s nima snažili spojit přes vysílačku, ale nereagovali." Námět nebo ty dialogy? Těžko říct, co je stupidnější. Každopádně nálepku jednoho z nejvíc legendárních braků drží právem. Film se v podstatě odehrává jen na několika čtverečních metrech: buďto v "lese" s jedním stromem a třemi křovinami, nebo na "hřbitově" s pár náhrobky a jámou, okolo níž projdou herci asi dvacetkrát. Pak je tu ještě ten "super moderní" kosmický talíř, jehož vnějšek tvoří dveře se žebříkem a jeho interiér zastává poloprázdná místnost... a zase ten žebřík! Prostě sranda, i když jen místy, jelikož ke konci Woodovi už dochází umělecký cit. Slovy jedné z postav: "Už mě to přestává bavit, Larry!" To mě taky Larry, to mě taky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Natočit něco tak debilního až se to díky tomu stane legendou, to asi není režisérův sen. Wood tak nechtěně v dějinách kinematografie po sobě zanechal pořádný vryp! :-). Zatím jsem nepolíben opicí v potápěčské helmě, takže tohle co do prostoduché naivnosti a přiblblosti zatím vede. Nevylučuji však, že po Robot Monstrum změním názor :-). Já bych měl také pár postřehů, které zde doposud nepadly :-). Tak například policejní auto s rozsvícenými majáky a reflektorem na střeše, kvílející a prachem se řítící ke hřbitovu po příjezdu na střeše nemá nic :-) A ta scéna je tam dvakrát, protože policisté jsou na krchově jak doma :-). Mno a jako leteckého fandu mne opravdu dostal pohled do kabiny C54 Skymaster :-). Netuším co Wooda k tomuto vedlo, snad se snažil apelovat na lidstvo poukazem na vrcholící studenou válku.. Vždyť už za dva roky od natočení tohoto majstrštyku se odehrál konflikt V Zátoce sviní, od nějž k rozpoutání třetí atomové války bylo co by Fidel doutníkem dohodil... A tak dávám jeden elektrošok za tu bžundu se slibem, že to kamarádům musím na chatě určitě pustit! :-) * ()

Reklama

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Zhliadnutie Plan 9 from Outer Space vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti. Pobavil som sa, ale nie až tak, ako som čakal. Nudy bolo viacej. Buď je Tim Burton prílišný idealista, alebo som po jeho zázraku Ed Wood čakal priveľa. Každopádne, fanúšikom skrz-naskrz špatných filmov odporúčam skôr céčkovú perlu Robot Monster. Tá je ešte naivnejšia, hlúpejšia a hlavne zábavnejšia. ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěsti o nejhorším filmovém počinu všech dob se potvrdily jen částečně - k takto osudnému verdiktu je totiž třeba subjektivně zodpovědět velmi objektivní otázku, zda-li musí být nejnudnější představitelný snímek také tím nejhorším. Legendární packal Ed Wood je sám o sobě synonymem drtivé guilty pleasure a jeho Plán 9 z vnějšího vesmíru je bezesporu jeho nejambicióznějším, nejmilovanějším a jednoduše "nejdrtivějším" projektem, kde je Edův nevídaný tvůrčí elán nebo obdiv k herectví Bely Lugosiho na samotném vrcholu, ale přesto se jedná o žánrový film naprosto strašidelných (anti)kvalit, jehož sledování bolí o to víc, že k pověstnému tvůrci automaticky cítíme trochu té provinilé sympatie. Moc bych se toužil upřímně bavit nad efekty z říše nadsmyslové geniality, nad neuvěřitelně sofistikovanými dialogy ("Je mrtvý?" - "Ano. Je na tom stejně špatně jako tamti dva...") nebo nad procítěnými hereckými výkony, ale bohužel..... Dlouho jsem neviděl něco tak hrozného a smutného. Jediný Tor Johnson se svou impozantní vizáží vyčnívá natolik, že bych si ho suverénně dokázal představit i v nemluvné záporácké roli v jednom z raných filmů o Jamesi Bondovi. :D 0% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na světě je mnoho špatných režisérů, Edward D. Wood Jr. má to štěstí, že je z nich nejhorší. Plan 9 from Outer Space je obdivuhodným výsledkem naprosté režijní neschopnosti. Zapomeňte na to, že filmy zpravidla mívají něco jako příběh, že herci hrají, že kulisy nevypadají a nechovají se jako z papundeklu, že když nad městem prolétává UFO, tak nevypadá jako alobalové cosi zavěšené na rybářském prutu, zapomeňte na to všechno a užijte si film nadpozemských kvalit. Něco podobného prostě člověk stvořit nemohl. Jak totiž ví nejenom Tim Burton, Ed Wood byl bůh! Zajímavé komentáře: Cival, zputnik, Marius, Dadel, Véča, Brennos, Divočák, Allan ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Lugosi opustil svět stříbrného plátna, tak jak do něj vstoupil. Němou rolí. Byť pravda, že zde o roli v pravém slova smyslu nejde. (DaViD´82)
  • Celé legendy se vypráví o tom co vše Wood použil jako modely pro létající talíře. Skutečnost je však taková, že prostě v prvním hračkářství, na které narazil, nakoupil umělohmotné atrapy nádobí. (DaViD´82)
  • Snímek se umístil na 16. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama