Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko s velkým nádechem 80. let o vzdělávání v budoucnosti. Zkrátka jsou ghetta v kterých vládnou gangy mladistvích. To by nebyl takový problém, jenže oni odmítají chodit do školy, tak do jejich školy nasadí kyborgy (učitele), kteří jsou naprogramováni tak, aby udržovali pořádek. Jenže oni se po čase vymknou kontrole a začnou problémové studenty vraždit. Tehdejší reakce na tenhle film musela bejt velmi zajímavá. Škoda jen, že je film u nás tak trochu zapomenutý. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"To niesu učitelia, ale roboti." Kvalitný béčkový akčný horor režírovaný Markom L. Lesterom (Komando, Ohnivé oči, Zúčtovanie v malom Tokiu), zahral si v ňom aj Josua John Miller (Near Dark) a Malcolm McDowell (Mechanický pomaranč). Bol som nemilo prekvapený, snímok sa uberá svižným začiatkom na ukážku máme ukázaného robota, ktorý ma učiť na stredných školách kde vládne gang, (dokopy sú traja). Hudbu zložil sám majster Michael Hoenig (Blob, The Gate), snímku nemám čo vytknúť, zabávalo ma to od začiatku až do konca 100 percent. A na záver naspievaná pesnička od Midge Ureho: Come the day I will be there when the hammer starts to fall Come the day I will be there with my reasons for it all Struck by sound across my face Loud enough that I can taste Knock the choices from my head Hear the voices which just said Come the day, Come the day!!! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi sa mi dostalo jedného z mojich najlepších diváckych pôžitkov v rámci snímkov kategórie B. Špička podradnej kinematografie s okázalými non-stop akčnými scénami, skvelé mechanické triky a tá správna atmosféra filmov, ktoré nám, vyrastajúcim na prelome 80. a 90. rokov, dodali tie neskutočné, kamarátsko-rodinné VHS akcie. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jan Amos by zajásal. Class of 1999 je ukázková škola budoucnosti… moderní osnovy, nestandardní vyučování. Učitelé jsou přísní a své povolání berou velmi zodpovědně – splněný sen každého ředitele..., že nekonzumují běžnou stravu je vedlejší. U žáků vzbuzují respekt. Škola se tak stává jedinou oázou klidu. Místní gangy v okolí sice stále vyvolávají strach, ale nebezpečí číhá jinde. Ohnivé inferno otevřelo bránu… ()

petero 

všechny recenze uživatele

V r. 1999 kriminalita mládeže narastá nekontrolovateľným spôsobom. Geto je obohnané ochranným múrom (toto nemá žiadny vplyv na dej). Do školy sú nasadený nový učitelia – roboti, ktorý zoberú výchovu mládeže do svojích rúk. Ukážkové Béčko tej doby ktoré upgradovalo pôvodnú Class of 1984 (kde učitelia boli tí dobrý) do terminátorskej polohy. Má dobrú atmosféru a ponúklo mi v podstate to čo som od neho očakával, škoda že nič viac. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)

Reklama

Reklama