Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Stacy Keach jako albínský šílený vědátor (taky vám přípomínal Freddyho Mercuryho?), který získal zakázku od Ministerstva na obranu vzdělávání. Patrick Kilpatrick jako učitel tělocviku s miniraketometem v paži. Pam Grier jako učitelka chemie pro změnu s plamenometem místo ruky. John P. Ryan jako učitel dějepisu, který má místo ruky hák s vrtačkou, kterým rád formuje mladé mozky. Ti všichni vedou malou válku proti studentům v apokalyptickém světě, kde se mladí lidé po zazvonění školního zvonku rozeběhnou do ulic a začnou po sobě pálit hlava nehlava všemi různými zbraněmi. Parádní béčko. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšité. S naprosto vším, co k tomu označení patří. Neumím si představit, že by dnešní Hollywood(no možná celá Amerika) dopustil natočení znovu něčeho tak šíleného. Vize dětí se zbraněmi, kteří jsou nezvladatelní není špatná a v dnešní době každodenních přestřelek bych ji viděl skoro až za "nepříjemnou" předpověď. Avšak robotičtí učitelé, kteří se trochu zvrtnou a začnou studenty vraždit to je opravdu síla. Jen je to všechno tak zábavné a tak kruté, že se na to člověk za každou cenu podívat musí. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mě něšla na rozum jedna věc a to, proč v zoně kde neplatí zákony a nejsou policajti je škola? K čemu, když tam gangy sice chodí, ale jen se tam mlátí a válí, ten smysl mě uniká, vždyt jim ta škola k ničemu není v tomhle prostředí. Ředitel si najme roboty učitele, kteří mají své dost drsné metody jak si zajistit autoritu, jenže se to celé vymíká kontrole a rozpoutá se bitva. Na mě je to celé moc chaotické a zmatené. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester jednu dobu figuroval v mém žebříčku nejlepších režisérů. Mám rád jeho starší kousky, ale poslední dobou mi přijde, že se výrazně zhoršil. Ve své nejslavnější éře natočil několik velice zajímavých filmů (Commando, Class of 1984) a tento kousek k nim bezesporu patří. Filmy odehrávající se v chaotické budoucnosti se mi hodně líbí a zvláště když v nich nefigurují zombíci. Samotná tvůrčí myšlenka nebyla vůbec špatná a jak vidno se tento film stal posléze inspirací mnoha dalších (hlavně tedy některé jeho prvky). Což jsem samozřejmě ocenil. Zvláště pak prostředí pouličních gangů a roboty-učitele. V neposlední řadě samozřejmě i herecké obsazení a sympatického hlavního hrdinu. Asi největší doménou bylo skloubení několika filmových žánrů dohromady, takže si každý divák určitě přijde na své. Film nám nabídne celou řadu akčních pasáží (i když ta největší přestřelka dvou gangů byla hodně úsměvná), stupňující se atmosféru a velice slušné vyvrcholení. Samozřejmě nesmím opomenout ani ucházející „gore“ efekty, které se objevují hlavně ve druhé polovině filmu. Lester dokázal namíchat slušný driják napětí, černého humoru i akce, takže jsem se po celou dobu vůbec nenudil. Navíc se tu vyskytuje hned několik nezapomenutelných hlášek. 70% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten správný trash. Je to parádně blbý, ale zároveň zábavný. Hororové béčko se vším všudy, neuvěřitelná zápletka a hlavně protivníci. V jednu chvilku se usmíváte a říkáte si co to sakra je a pak přijde nějakej smrťák nebo akční scéna. To, jak roboti občas likvidovali studenty bylo přísný. Tohle budou milovat hlavně fajnšmekři co na podobných věcech ulitavaj. Ty ostatní si minimálně užijou. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama