Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za exteriéry Písku. Jinak "holy shit". Bez děje, přeplácané, přebarvičkované, písničky unylé, svět v peřině bez nápadu. Přitom mít to v ruce schopný scenárista a dramaturg, možná by z toho vykřesal slušnou pohádku s nějakými zákonitostmi. Ale tady prostě nefunguje vůbec nic, a přes veškeré 3-D to vypadá neuvěřitelně lacině. (Už třeba jen lokace snu a písniček - všechny u kostela, maximálně na mostě). Lituju všechny, co na tom byli v kině, protože u DVD lze alespoň přetáčet. A i tak to byla neskutečná nuda, trapas a přehrávání. ()

Damiel odpad!

všechny recenze uživatele

0 % - Tento Brabcův počin nahrává všem, kdo kritizují financování kinematografie ze státního rozpočtu. Tuto nesmyslnou stominutovku, jíž označit za film je urážkou kinematografie, nezvládne ani nejotrlejší divák. Děj (pokud tam nějaký je) nedává smysl, postavy působí, že jsou na drogách, písničky jedna jako druhá jsou otravné svými infantilními texty. Kladem je pouze hezká stylizace Písku. Doteď jsem si myslel, že dno české kinematografie je Kameňák. Už to neplatí. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel v očekávání, že se jedná o největší průser za poslední roky. Příběh je holt takový,jaký je a o pěveckém talentu určitých herců bych zde také moc nehovořil. Ovšem, co se týče pestrosti obrazu, chytlavých melodiích, s tím, že 3D zde funguje velice obstojně o žádný propadák vyloženě nejde. A hlavně pozor!!!!! - jedná se zde o projekt, který je určen pro děti ve věku 5 - 10 let u kterých dle mého názoru úspěch bude větší, než na generacích, které vyrostli na Velrybě, bavícím se světě, žijících duchách a podobných kultů. Pan Brabec zkrátka zkouší určité žánry a vzhledem k posledním projektům několika uplynulých let vytvořených pro dětské obecenstvo, se nemá vůbec zač stydět, koor když se jedná o první třetí dimenzi. Za mě zkrátka ,,proč ne,, 2 hvězdy, jelikož už jsem z tohoto žánru přeci jen odrostl. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Očekávaná infantilita je přítomna (gagy na téma "někdo / něco někam padá a všichni kolem povykují"), je to celé hodně prvoplánové a navíc katastrofálně odvyprávěné, ale na nesnesitelnost Máje se to naštěstí nechytá. Dobrá zpráva je, že na plátně a ve 3D nevypadá obraz tak lacině jako v placatých trailerech. Špatná zpráva je, že film pravděpodobně neměl scénář a pokud ano, tak se skládal jen z citoslovců. Nějakou příběhovou výstavbu rozhodně nečekejte a pokud jste si náhodou mysleli, že písňové scény budou dějem nějak motivované, tak jste si to z větší části mysleli špatně. V peřině se objevuje několik dobrých nápadů, žel ty buď zůstávají nerozvedeny, nebo jsou do celku nelogicky zakomponovány (mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jakým způsobem se dá dostat ze světa uvnitř peřiny, když to hrdinové dělají pokaždé jinak?); zakončení linie s Mádlem a jeho imaginární i skutečnou láskou je pak vrcholem scénaristické křeče. Přesto musím, podobně jako kolega gr8 escape, přiznat, že ač jsem měl proti filmu celou řadu vážných výhrad, stejně mě nedokázaly zatížit natolik, abych si občas nepodupával do rytmu, nebo se nezasmál některému z těch méně trapných vtípků. Proto nemohu náhodné kolemjdoucí od návštěvy kina vyloženě odrazovat. Ale uvědomte si prosím, že to říkám jako někdo, kdo ohodnotil třemi hvězdami Muzikál ze střední 3. _______________ P.S: Proč má ve filmu úchylný únosce dětí vzezření ortodoxního Žida? (Zlínfest 2011) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem ani netoužil tenhle film vidět, ale byl jsem svým okolím přesvědčen, že bych tomuto filmu měl dát šanci, což jsem udělal. Mé první dojmy byly takové, že se film svou barevností a celkově svým lookem podobá jinému českému muzikálu "Rebelové". Bohužel to je ale jediná podobnost mezi těmito dvěma muzikály, tomuto muzikálu, který nyní hodnotím, bohužel chyběl smysluplný děj a písně působily tak nějak neuspořádaně, skoro jako kdyby film byl jeden dlouhý videoklip pro celý sled písní, ale dějově tam ty písně skutečně příliš nezapadaly. Co se týče hereckých výkonů, tak tam to zase takový průšvih není, Karel Roden dokázal být ve své roli velice přesvědčivý a vtipný, Nina Divíšková jako hlavní záporná postava také dokázala přesvědčit, dokonce i ten Bolek Polívka mi nebyl tak protivný jako jindy, což se dá říci i o Lucii Bílé a dokonce sem tak nějak dokonale zapadl i její syn Filip, který svou miniroli zvládl velice přirozeně. Když bych to měl nějak sesumírovat, tak kladné body u mě film získává za herecké výkony a hudbu, záporné body za děj, celkově hodnotím film jako průměrný a uděluji mu tři hvězdy. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Veškeré hrubé záběry celého filmu zabírají 27 TB, což představuje 6 750 DVD nosičů. Z důvodu zálohy bylo třeba vše mít ještě jednou. Celkový datový objem tak čítá 54 TB. (Taninaca)
  • Cesta jedné písničky na plátno filmu začínala složením melodie a otextováním, případně složením melodie na hotový text. Poté bylo natočeno demo a až v návaznosti na obsazení filmu se ukázalo, kdo bude píseň zpívat. Dále bylo třeba ji upravit na hlas příslušného herce a transponovat do tóniny, která mu nejlépe vyhovuje. Následovalo nahrávání ve studiu a nakonec natáčení na place, kde se ke zvuku doplní obraz. (Beastmaster4)
  • Se skladatelem René Ryparem se režisér F. A. Brabec seznámil při práci na filmu Máj (2008), na němž se podílela celá skupina Support Lesbiens. „Renda má obrovský, výjimečný talent. Za jediné odpoledne mi přehrál dvacet, třicet hudebních nápadů. Od rockera je to navíc obrovská oběť, že pro mě skládal písničky taky o tom, jak děti skákají po parku,“ řekl režisér. (Beastmaster4)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama