Reklama

Reklama

Návštěvní den č. 5

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Komedie / Hudební
Československo, 1971, 60 min

Recenze (6)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po prvém Návštěvním dnu jsem byl mírně zklamán. pět sice pánové řádili, co se politických vtipů a narážek týče, ale jinak přednost dostaly hlavně hudební čísla. Humoru bylo méně. Pořád jsou ale jejich povídky, průpovídky a dialogové střety to nejvtipnější, co lze na pořadu zažít. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Scénky a povídky Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat i na Návštěvní dny. Určitě stálo za to je vidět, ale žádnou přidanou hodnotu mi to nepřineslo - jelikož se jedná o sestříhané verze určené pro televizi, což živé vystoupení nikdy nenahradí a závidím těm, kterým se to poštěstilo. Nevím, zda jejich humor bude bavit i generace, které se narodily mnohem později. Ale v té době byl velmi aktuální a co hodně působilo, tak byly jemné skryté narážky proti tehdejšímu politickému systému. A i když bylo zajímavé vidět tehdejší výkvět populární muziky - Urbánková, Voborníková, Bobek, Ringo Čech ..., tak diváky táhli hlavně oba hlavní protagonisti a hudební čísla byla pro mě jen vatou navíc. Bohužel Grossmann brzo odešel a tak duo dlouho nefungovalo a další partneři Slávka Šimka už se s Jirkou nemohli srovnávat. Pro mě byla tahle dvojice v nápaditosti téměř skoro na úrovní Voskovce a Wericha. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé Návštěvní dny docela splývají dohromady, liší se povídkami a písničkami, ale to povídání mezi nimi je vlastně o ničem, i když je zábavné. Lepší průměr, který potěší. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Více hudební, než komediální záležitost. Přesto dávám plný počet, protože tahle dvojka si prostě sedla. ()

Reklama

Reklama