Reklama

Reklama

Za ginipiggu 3: Senritsu! Shinanai otoko

  • USA Guinea Pig: He Never Dies
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Komedie
Japonsko, 1986, 41 min

Obsahy(1)

Po škandalóznom druhom diele Za ginipiggu 2: Chiniku no hana prichádza opäť japonská dávka sadizmu.
Mladík má dosť nepekný život, priateľka ho opustila a práca ho už nebaví. Rozhodne sa so všetkým skoncovať a chce spáchať samovraždu. No nedarí sa mu to. Skúša si podrezať žily, zarezať do krku, ale nie a nie zomrieť. Využije svoje „schopnosti“ a začne spriadať plány, ako vystrašiť partnera ex-priateľky tým, že po ňom hádže vlastné vnútornosti. (ash99)

(více)

Recenze (27)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvních dvou dílů, který považuju za absolutní brak a odpad, tohle je aspoň neuvěřitelná prdel s hodně slušnejma gore-efektama. Bavil jsem se po celou stopáž, perfektní gore-groteska, která se aspoň nebere tak trapně vážně, jako předešlí bratříčci. V rámci subžánru "japan-shock" naprostá špička, i když je to komedie ... ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Guinea Pig signalizuje velké změny oproti dvěma svým předchůdcům. Ta nejmarkatnější se skrývá v Hisamotově přístupu. Nejde již o realističnost trýznění, přesněji autenticitu, ale hlavním cílem je zábava. Ani oběti už nejsou ženy, nýbrž muž, který se v průběhu děje mrzačí sám. Zda se jedná o správný krok vpřed, to ať posoudí každý z vás, ale mě to přišlo až příliš ujeté a trapné. Hideshi, zaměstnanec jedné tradiční japonské firmy, prožívá životní krizi. Přítelkyně ho opustila, v práci se mu nedaří a k tomu mu přijde nudná. Odejde tedy domů, kde po čtyři dny marní čas až ho napadne myšlenka na sebevraždu. Skalpelem si podřeže zápěstí, ovšem vytoužená smrt ne a ne přijít. Bolest se taktéž nedostavuje, a tak zkouší jiné krvavé pokusy (probodnutá ruka propiskou, podřezání krku, pravítko v hlavě) než dospěje k názoru, že nemůže zemřít. V tu chvíli ho nenapadne nic lepšího, než že by této situace mohl využít pro vystrašení neoblíbeného kolegy. A chabé krvavé orgie můžou začít. Tupý děj je doprovázen ujektaným hereckým ansáblem, amatérismem a vybředlým humorem. Nechce se mi věřit, že He Never Dies! se může honosit nálepkou Guinea Pig. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Za ginipiggu mění barvu. Konečně nějaká změna k lepšímu. Přibylo děje i bizarního, leč křečovitého humoru. Přesto ale ani třetí díl nechvalně proslulé série nezaujme a na 39 minut má pořád hodně nudných míst. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Guinea Pig odbočila od svojho pôvodného prístupu, ktorý v Senritsu! Shinanai otoko dostal príchuť humoru. Síce lacného a často trápneho, ale humoru, ktorý hneď ako sa prejavil, udal zameranie tohto dielu. Krvavý, trápne zábavný kraťas o znudenom nesympatickom Japoncovi (bol síce zo všetkých najsympatickejší, ale aj tak), ktorý je otrávený prácou a svojou bezvýznamnou existenciou až natoľko, že si z toho nezačne trhať vlasy, ale rovno črevá, zaujal skoro bezvýznamné miesto v mojom dojme. U mňa proste horšie ako predošlé dve časti. Aj keď sa jedná o krátkometrážnu záležitosť, zdalo sa mi to dlhé. Za to môže tá významná miera nudy a NEnápadu. 1* za pár (doslova) efektov a fórikov. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadov utopených v mori trápnosti a nepodareného humoru. Keby to nebolo tak moc blbé, mohla to byť celkom sranda. Ps: Druhá hviezda za záverečné titulky. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že oproti předchozím dílům se konečně objevuje nějaký ten příběh, ale jinak je to stejná nuda. Náznak komedie určitě potěšil a proto to není jen jedna hvězda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento již třetí díl Guinea Pig se nese v úplně jiném duchu než oba jeho předchůdci. Jde o první a prozatím i poslední dílo režiséra Hisamota, který se rozhodl divákům nabídnout kromě zažitých gore scén i trochu toho humoru a značně tak odlehčit celkovou atmosféru svého bizardního díla. Díky tomu si sice na jednu stranu získal část fanoušků, kterým se první dva díly nelíbily, ale zároveň i tak trochu znechutil největší příznivce této série. Ti často označují tento díl za nejslabší z celé série a i já s nimi docela souhlasím. Přesto všechno si myslím, že jde pořád o průměrnou podívanou. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zůstala brutalita, zůstala bizarnost, zůstala grotesknost. Byl ale přidán v podstatě sociálně-kritický příběh jednoho zaměstnance, který během pokusu o sebevraždu zjistí, že nemůže zemřít, ať to zkouší jakýmkoliv způsobem. Zábavné, působivé, krvavé, brutální, v případě hrdinových monologů opravdu komické. A scénou s házením vnitřnostmi to lehce odkazuje k prvnímu dílu. Během jednoho jediného roku série udělala obrovský krok. Možná hodně ztratila na své hrané realističnosti a syrovosti, každopádně určitě krok směrem k zajímavosti a zábavnosti. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Zvrátené a svojím spôsobom zároveň čudno zábavné...ani poriadne neviem, ako niečo takéto ohodnotiť, pomenovať, a už vôbec by som to nevedel niekomu opísať... Guinea Pig: He Never Dies- to je škatulka sama o sebe. WEIRD! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tu sa niekto pokúšal o splatter comedy, ale nedošiel ani meter od štartu. Takýto blud nemá s týmto ´´jackson-raimi´´ žánrom nič spoločné. A gore ( podstatná časť celej série )? Tak aspoň viete, za čo je tá jedna hviezda. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Za seba môžem povedať bavil som sa. Stopaž bola parádna, príbeh bol neskutočne vynaliezavý a dobre spracovaný. V príbehu cítiť iróniu aj svieži nadhľad a v takej krásnej zábavnej forme. Lebo keď hlavný hrdina nemohol zomrieť a jedno z jeho slov bolo- čo som zombie? Naozaj niektoré dialógy boli parádne. Film nemá vo svojej podstate veľa zvráteností, ale jeho sila je v zábavnosti, tam boduje na plnej čiare. Neskutočne ma tento film zaujal a hlavne bavil. Človek sa snaží zomrieť, ale nejako to chalanovi nejde, parádička! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ginî piggu 3: Senritsu! Shinanai otoko“ je filmem, který může okouzlit svým humorem a ujetostí, s kterou je všechno podáno. Když za sebevrahem přijde kamarád, je to skutečně k smíchu. A nevadí, co se děje, protože tady nejde o to být hodně přesvědčivý, i když to se daří možná více než v předchozích filmech. Jde o to, aby se divák bavil. A když vám nebude vadit pořádná dávka hnusu, bavit se budete. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Zde se plně projevuje pro nás naprosto cizí a zvláštní japonská nátura a vnímání komedie. Jakožto gore taškařice si to nebere servítky a spolehlivě to zabaví na celých 40 minut trvání tohoto divného snímku. Efekty sice nejsou nejlepší, ale v rámci série jsem viděla i horší věci, tudíž zlepšení se cení. Docela se mi ulevilo, že tento díl je úplně jiný než předchozí dva, protože ty mě kdovíjak nezaujaly a vážně jsem uvažovala, že v této sérii nebudu pokračovat. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je úplně jiné kafíčko než předešlé dva díly. Třetí díl série velmi zdařile paroduje oba předešlé díly a narozdíl od nich už nepůsobí tak nudně a křečovitě. Naopak, japonci dokazují, že mají smysl pro humor, pravda, trochu morbidní, ale o to udernější. Nebudete se u toho válet smíchy, spíše jen s nevěřícným úsměvem kroutit hlavou, co všechno ty asiaty nenapadne. Jsem rád, že jsem to po prvním a druhém dílu nevzdal, i když jsem k tomu měl velký náběh. Opravdu příjemné překvapení a osvěžení před čtvrtým dílem... A nebojte se, o krev a klasické řezací scény tady určitě nepřijdete. ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Konečně trochu hraní v téhle sérii. Konečně pomalu přicházím na chuť téhle úchylné násilnické absurditě. Konečně jsem to dokoukal a už si to nikdy nemusím pustit. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Akákoľvek snaha o snuff je vypustená zo scenára, čo je nakoniec celkom dobre, aspoň sa nič nedokurví, všakže? Takto ostáva aspoň zábavná gore-historka o chlápkovi, ktorý prestane cítiť bolesť a nemôže zomrieť. S takýmto námetom sa ale dalo pohrať aj lepšie (ultranelogické pero a pravítko), no napriek tomu je to zatiaľ to najlepšie, čo séria GP priniesla. Stále je to však žalostne málo... ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Efekty o hodně vpředu oproti prvním dvěma dílům. Stejně tak děj a zábava. V porovnání s prvním dílem se silně zlepšili i herci. Nečekal bych, že něco jako He Never Dies se zařadí do kolekce Guinea Pig. Tak nějak se mezi ostatní nehodí a vybočuje z řady. Je to pěkně ujetý, amatérský a na hlavu. Ale za děj, pár docela dobrých momentů a hlavně za to, že efekty vypadají mnohem lépe, než v předchozích dílech (ani se mi nechtělo věřit, že je Za ginipiggu 3 jenom o rok mladší) - 40% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japončíka už unavuje život a tak sa rozhodne že sa zabije. Problém nastane, keď zistí že proste nemôže zomrieť nech robí čokoľvek. Poznáte ten vtip - keď sa nemôžem vyšťat, tak si aspoň prdnem, no a jeho napadne strašiť kamaráta tým, že po ňom hádže svoje vlastné vnútornosti. Podrezávanie zápästia aj hrdla sú síce správne nechutné, ale na slabých 40 minút je to prekvapivá nuda, aj keď si hlavný hrdina sám odreže hlavu. ()

Reklama

Reklama