Reklama

Reklama

Recenze (6)

petrik11 

všechny recenze uživatele

Najprv som to chcel hodnotiť s menším počtom hviezdičiek. Neznámy agent tajnej služby nasadený na prípad, no neviem. Ale ten záver bol prekvapujúci, aj keď "londýnsky" kat sa pri záverečnej naháňačke mohol šikovne zbaviť svojho prestrojenia a nikto by ho neodhalil. Ale holt šestdesiate roky. Ale tieto wallaceovky ma momentálne bavia. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Opäť sa nachádzame v hmlistom a tajúplnom Londýne... Tentokrát má inšpektor Scottland Yardu John Hillier ( Hansjörg Felmy - u nás známy ako komisár Haferkamp zo seriálu Miesto činu ) problémy s vyšetrovaním záhadných popráv, tzv. katov z Londýna, to sú samozvaní sudcovia, ktorí chytia páchateľa zločinu, odsúdia ho a hneď aj popravia obesením. Určitým spôsobom dávajú zadosť spravodlivosti, lebo tá je na nich prikrátka. Paralelne s týmto prípadom sa vyšetrujú vraždy mladých žien, ktorým neznámy zločinec ureže hlavu. Zdanlivo nesúvisiace prípady sa pretnú a sme svedkami šokujúceho vyvrcholenia. Film sa vyznačuje dobrou atmosférou, slušným tempom, ale i trochu naivnými akčnými scénami. 4. sfilmovaný román Bryana, syna slávnejšieho otca Edgara Wallaceho. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film ale opět se tu ukazuje až moc rukopis Wallaceho. Film je neuvěřitelně pomalý a hlavně nezvykle levný. Tím myslím rekvizity které působý strašně uměle nebo samotný podzemí kde se ukrývá ta sekta vypadá šíleně monoténě a levně. Hlavně když herci pobíhají okolo tak to vypadá jako kdyby běhaly jednou a tou samou chodbou. Nicméně film má své momenty a atmosféra Londýna je opět moc pěkná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborná wallaceovka s přesahem do gotického hororu a štipkou sci-fi. Inspektor John Hillier má za úkol chytit samozvaného kata, který popravuje oběšením zločince, co unikli z různých důvodů spravedlnosti. Navíc je zde ale vrah dívek, jenž před lety zavraždil také Hillierovu sestru. Ani jeho dopadnout není jednoduché. Pohřební kočár tažený koňmi jede nocí uprostřed mlžného koberce a v rakvi je spoutaný další kandidát na smrt. Samozvaný soud ho odsoudí k smrti oběšením, rozsudek je vykonán okamžitě. Divák je záměrně veden k různým postavám, a když se ukáže, že s katem by mohl mít dočinění někdo ze Scotland Yardu, jsou už podezřelí téměř všichni. Divák naštěstí nemá šanci tajemství kata odhalit, dokud to neudělají filmaři. Film opět především pro příznivce snímků podle E. Wallace a jeho syna Bryana E. Wallace. Černobílá kamera je přímo skvostná. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Cha, fenomenální začátek, který potěší každého příznivce braku - tajný soud v gotické kryptě, kde samozvaní porotci jsou zakukleni jako kukluxové, místo stolků mají rakve a svůj los, kterým hlasují o osudu souzeného, vkládají do lebky - to je scéna,která by neudělala ostudu ani v Krvavém románě. Jinak, další děj je (v sérii ostaních západoněmeckých wallaceovek) dobrý standart, t. j.občas naivní a trošku křečovitý, ale spád nepostrádající. Dosti překvapivý a originální závěr. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama