Reklama

Reklama

Krvavá stovka

Trailer

Obsahy(1)

Poznejte skutečné letce, kteří byli inspirací pro Vládce nebes. Podělí se s vámi o hrůzné zážitky ze 100. bombardovací skupiny, které jim změnily život. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Letecké záležitosti vojenského charakteru až tak nemusím, ale zaujímavé je dozvedieť sa, že už v tak dôležitej fáze vývoja vojny sa objavil Sagan. Ale bez bicykla, keďže šlo o nemecký tábor a tam sa ťažko zháňali prehadzovačky. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Letmý, avšak dostačující hodinový pohled do věhlasné 100. bombardovací skupiny. Nejcennější na tom všem jsou samozřejmě přeživší, veteráni ( vč, Croze a Rosieho ), kterých je dost a dostali tu slušný prostor na vyprávění svých zážitků, plus uvidíme spoustu autentických záběrů a fotografií. Za sebe mám pocit, že seriál nijak extrémně ze skutečnosti nevybočoval. Tohle se povedlo a pro fanoušky seriálu či jen samotné zájemce WWII mohu určitě doporučit. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

krátký, leč informacemi nabitý dokument, který doplňuje a dává do souvislosti události, které v Masters of the air byly zmíněné pouze okrajově a nebo vůbec. Nechybí unikátní dobové záběry a rozhovory s reálnými účastníky. Dokument navíc funguje i samostatně bez nutnosti vidět MOTA. Pro toho komu se líbil je ovšem tohle velmi příjemný bonus...80% ()

Skyw4lker7 

všechny recenze uživatele

"The freedoms that we enjoy did not come about by accident. They were bought and paid for my generation and the generations that preceded us. And for that reason, I think the World War II generation deserves to be remembered" -Capt.Frank D. MURPHY, Navigator, 100th Bomb Group- ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Začnu slovy pilota, která mluví za vše: "Svoboda, které si užíváme, nevznikla náhodou. Zaplatila za ní moje generace a generace před námi. A z toho důvodu si myslím, že lidé z generace druhé světové války si zaslouží, aby si je všichni pamatovali." Já jsem si uvědomil po shlédnutí seriálu Masters of the Air a tohoto dokumentu, jak velký podíl vlastně letci měli na tom, že mohlo dojít k vylodění v Normandii a dost možná se urychlil i konec války a třeba se zachránilo i několik životu na úkor mužů z krvavé stovky. Oceňuji archivní vyprávění všech pilotů, především Rossieho, jehož příběh je skutečně výjimečný. Dokument je moc pěkný dodatek k seriálu Vládcové nebes...8/10. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama