Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout jestli se mi ten film více líbil nebo nelíbil. Jasně byla zde spousta podivných WTF scén, ale na podobné věci jsou i asijské animované produkce víceméně zvyklý. Samotný svět jsem taky moc nechápal, máme zde dvě cesty, jednu čistou a jednu špinavou a ta čistá je evidentně lepší. Přesto se záporáci drží svého dogma zuby nehty a stejně z toho nic mít nebudou, o peníze jim nejde a jelikož jím nejde ani o lidi tak o nadvládu taky ne, takže o co tady do háje de. Další věc co mě naprosto iritovala byla až přílišná artovost, respektive pocit, že z tohoto tvůrci chtěli udělat poloartovou záležitost. Jinak animace je pěkná a poměrně netypická, nemůžu si pomoct ale přišlo mi to jako kombinace ruční a renderované kresby. Tohle je jeden ze snímků na který si holt musí každý udělat názor svůj a i tak to rozhodně není pro každého. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Miestami prekrásna animácia a zvuk, no miestami príliš obyčajné. Dej je chaosný, no celkom dobrý. Podobných sci-fi by malo vznikať viac, dokonca aj podobné vizuálne spracovanie je veľmi príťažlivé. Postavy nie sú vínimočné, ale hrdinské motívi sú fajn. Na podobné kúsky sa teším čo raz viac, ale v porovnaní s Vexillom 2077 je to oveľa slabšie. 68% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná porce nudy. Co se animace týče, občas je výborná, občas mám pocit, že sleduji něco pro děti v Kouzelné školce. Dějově však naprostá, a hlavně předvídatelná hloupost, v první čtvrt hodině je jasné, jak to celé bude pokračovat a jak to skončí, takže se je skutečně nuda na to koukat, jak to tak skutečně - a zbytečně - je. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Touha po modrém nebi v nádherně animované postapokalyptické pustině. Děj sice občas zadrhává, pochmurná deštivá krajina plná nových i starých technologií, dravé pohyby všech možných dopravních prostředků, hudba a ne tak úplně jednoznačný boj dobra se zlem však posouvají hodnocení vysoko nad průměr. 70%. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Vizuál byl úchvatný, i když jak tu už pár lidí přede mnou psalo, občas spojení digitální animace a klasické kresby trošku skřípe. Na rozdíl od ne moc povedeného Steamboye animace nevypadá ani trochu digitálně a až na těch pár zaškobrtnutí je opravdu působivá. Z námětu se sice dalo na ploše hodiny a půl vyždímat víc, ale i přesto mě snímek naprosto strhul. Svůj podíl na tom určitě má i skvěle vybraná hudba. Jednodušší scénář mi ani tak nevadil, ale uvítal bych trochu plastičtější charaktery hlavních postav. Takhle, sic nerad, musím jednu hvězdičku ubrat. Nevím jestli se někdo díval na několikaminutový dokument o filmu v korejštině, ale nikdo tu nezmínil fakt, že snad všechny exteriéry byly nasnímané miniatury. Určitě na to koukněte, stojí to za to. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno