Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Doopravdy krásná animace: 5*. Atmosférovost: 4*. Doopravdy mizerný scénář: 2*. Logika některých okamžiků: 1* (místy jsme fakt nerozuměli co a jak). Vysvětlení systému fungování města: 3*. Hudba: 4*. První půlhodina: 4*. Stručně: Vítězství formy nad obsahem. Nicméně nelituji, že jsem viděl. Úroveň animace (a její drobná odlišnost od japonského anime) za to stála. ■ Milovníci anime, nestarající se o logiku věcí a beroucí film jako sled stylových scének, ve kterém není důležité hlubší prokresleni a pochopení postav, si mohou jednu hvězdičku přihodit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektně našlápnuté postapokalyptické anime...tak perfektně, že mu odpustíte sestavení příběhu, vizuálních prvků i atmosféry z jiných filmů - má totiž velmi svébytnou a velmi precizně provedenou celkovou animaci kombinující "ručně" kreslené postavy s rendery pro mě předtím neviděným způsobem, pod kterou hraje s citem vybíraná či komponovaná hudba. A první polovinu filmu se dobře bavíte...jenže pak už začne být jasné, kdo nakonec s kým jak, a tak vůbec, a dorazí vás konec, který pro mě byl pořádné WTF hrající si na jakousi poezii, která ovšem sestává z v mocném silovém poli levitujících postaviček s maskami westernových padouchů, které do sebe rádobyslzopudně střílejí pistolkami a naplňují svůj osud...jo a pak je tam vlastně ještě letadélko Káně a uhánějící mraky. Obrovská škoda, z myšlenky zachování civilizace vytvořením města čerpajícího energii ze znečištění Země šlo vytěžit mnohem víc, než nabízí veskrze průměrný a mnohokrát viděný příběh. Poněkud zklamaných 60%, ale co chcete od origoš DVD za 25,- Kč;) ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Miestami prekrásna animácia a zvuk, no miestami príliš obyčajné. Dej je chaosný, no celkom dobrý. Podobných sci-fi by malo vznikať viac, dokonca aj podobné vizuálne spracovanie je veľmi príťažlivé. Postavy nie sú vínimočné, ale hrdinské motívi sú fajn. Na podobné kúsky sa teším čo raz viac, ale v porovnaní s Vexillom 2077 je to oveľa slabšie. 68% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Korea a animé, z tohoto spojení vznikl velmi kvalitní animé film, který je vizuálně skvěle udělán, má i docela slušný příběh, atmosféra je vyloženě k nakousnutí, ale hlavně výborný soundtrack, který vrcholí arií, která podbarvuje slow motion scénu, která je vrcholem tohoto animé. Hodně se mi i líbila scéna se západem slunce na vraku lodi a puštěný song na vinylu. Tohle vše dělá z tohoto kousku kvalitní záležitost. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zkáza Ecobanu je technicky brilantní anime, maximálně těžící z 3D technologií, přesto ale stále spoléhající na klasickou ruční animaci (nikoliv jako Appleseed, nebo Vexille 2077). Disponuje zajímavou romantickou linií, hutnou atmosférou a překrásnou hudbou, která i vizuálně nejpestřejší a nejdynamičtější momenty ztlumí na úroveň mlhavého snu. Krása... Výsledný dojem bohužel kazí pomalejší tempo a v první polovině prakticky nulový tah na branku. To co se ale rozpoutá v poslední půlhodině a skončí záběrem na modré nebe... To je prostě nepopsatelná nádhera... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama