Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám mi tu chybí recenze, kterou jsem psal pro DiViDi kdysi, takže jen stručně. Černá komedie je to řádná a dnes by neprošla, protože je to o tom, jak lepšolidé zbavují svět übermenschen - tedy podle jejich názoru podlidí, protože oni jsou přece ta společenská a intelektuální (neboli yntelechtuální, jak píše verbal) smetánka. S tématem nemám problém, jen je to natočené ne zrovna záživně, poněkud pomalejším tempem, ne vždy s přímým úderem na komoru, kecy kolem občas jsou rovněž o ničem. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto brilantní nápad, jen je veliká škoda, že režie v polovině filmu vzala veškerý obrovský potenciál a spláchla ho do hajzlu. Nádherná ukázka toho, jak každý z nás v životě potkává lidi, které by s chutí vymazal ze světa, ať už pro jejich názory, barvu kůže, původ, přístup k životu ... Kdyby to bylo tak snadné, možná bych tu dnes nepsala komentář, možná bych už dávno byla vymazaná ze světa. ()

Reklama

jessic 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná komedie s vynikajícím nápadem, ale bohužel celkové zpracování pokulhává. Z počátku vynikající komedie začne trochu nudit, protože zábavný nápad se nikam nevyvíjí a jen se dokola opakuje. Debaty liberálních intelektuálů a pravicových radikálů byly vtipné, přidala bych nějakou hvězdičku, kdyby jich bylo víc. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Černočerná morbiďárna kde se sice šetří krví, ale vůbec ne mrtvolami. Přítomen je i lehký filosofický podtext a tak je Poslední večeře rozhodně komedii, která zasáhne širší spektrum diváků. Kdo ale čeká neutuchající řachandu, kde každý vtip oznamuje smích publika v pozadí, doporučuji mu raději přepnout na jiný kanál, pročež zde bude jenom zklamaný. Zabili byste v roce 1909 malíře jménem Adolf Hitler? 4**** ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Jsme liberálové, děláme správnou věc. - Tak jak to, že ten svět stojí za h... . - Protože ho neřídíme. - Takže nakonec vykonáme trochu dobra. Pomysli na všechny ty pravicový idioty, bez kterých by na světě bylo líp." ___ Zábavně poučný příběh o vysokoškolácích liberálech, kteří pěstovali sladká rajčata a pořád řešili otázku "zda jsem ubohý hmyz, nebo zda mám právo", a o tom, kdo se směje naposled. Škoda jen, že těch debat zaslepenců se zaslepenci bylo málo - ty přece tvoří největší sousto filmu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)

Reklama

Reklama