Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Žánrovo skoro nezaraditeľný originálny film, s fantastickým scenárom, čiernym humorom , ktorý buď niekomu sadne , alebo nie - nedá sa porovnať ku klasickým komédiám s priblblými vtípkami. Ako som už spomenula, nápad je skvelý, to oceňujem, vybočuje z radu, a napriek tomu sa nám snaží niečo povedať a prakticky nás núti viac ako akýkoľvek iný film zamyslieť sa nad tým, čo je správne, morálne a čím ďalej, tým viac nás tlačí k zaujatiu stanoviska - neponúka nám možnosť zostať Švajčiarskom .). (VEĽKÉ PLUS) Jediné, čo mi kazí nadšenie, je relatívna naznámosť filmu a s tým súvisiaci malý počet hodnotení. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Komédia s veľkým potenciálom, ktorý sa však nenaplnil. Myšlienka eliminácie osôb s nesprávnymi názormi je veľmi zaujímavá a v počiatočných fázach sa človek veľmi dobre baví, časom však to začína byť dosť stereotypné a predvídateľné. Ale ak tento film hodnotím z hľadiska komediálnej filmografie “božskej“ Cam, tak to patrí k tomu lepšiemu v čom ju môžeme vidieť ( podobne ladená, ale mnou vyššie hodnotená je čierna komédia 6 pohrebov a 1 svadba). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorná komédia, ktorá mi svojou nefunkčnosťou po každej stránke pripomenula film Šesť pohrebov a jedna svadba. Má to otrasné postavy, ktoré sa správajú nezmyselne. Zápletka je WTF. Celkové vyznenie ani vtipné a ani dramatické. Jednu hviezdu dávam za herecké obsadenie, ale aj tak nikto z nich tam nemal čo hrať. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Nesuďte rychle - nedělá to dobrotu. Zato protagonisté tohoto filmu dobroty dělají - tedy alespoň zpočátku, protože pak už jenom připravují fast food. Všehovšudy jde o vcelku veselou černou záležitost s nosnou myšlenkou, slušnými hereckými výkony (v nepříliš zajímavých postavách) a se zajímavým koncem, ve kterém se objevilo hodně, ale opravdu, opravdu hodně rajčat. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto brilantní nápad, jen je veliká škoda, že režie v polovině filmu vzala veškerý obrovský potenciál a spláchla ho do hajzlu. Nádherná ukázka toho, jak každý z nás v životě potkává lidi, které by s chutí vymazal ze světa, ať už pro jejich názory, barvu kůže, původ, přístup k životu ... Kdyby to bylo tak snadné, možná bych tu dnes nepsala komentář, možná bych už dávno byla vymazaná ze světa. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)
  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)

Reklama

Reklama