Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Derek 

všechny recenze uživatele

nie som nejaky echt obrovsky fanusik muzikalov a celkovo filmov o tancovani, ale sem tam sa mi nieco paci (klasiky typu dirty dancing, grease...). footloose je celkom pohodicka film s prijemnymi pesnickami z ktorych vsak len par nezostarlo (napriklad v porovnani s grease v ktorej co piesen to kultovy hit), so slusnym baconom a hlavne lithgowom ktory dokazuje ze psychopati mu idu najlepsie (aj ked tu hra pastora:-) ) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Blbí teenageři a reaganovský rebel bez příčiny zde reprezentují generační konflikt. 1) Hlavním kladem typicky osmdesátkového snímku (hudba, móda, tanec, chování) je horda pěkných kluků v dobově těsných džínách._____ 2) Je tu 26letý Kevin Bacon s nepříjemným (vždy) úsměvem, ale velice sexy postavou, dále pak 28letý Jim Youngs (Chuck), 19letý Christopher Penn (Willard), 28letý John Laughlin (Woody) či 25letý Brian Wimmer (Bit Part). Za ně všechny dávám hvězdičku navíc. ()

Reklama

kamigava 

všechny recenze uživatele

Malé, komorní drama o jednom přistěhovalém rebelovi, který se snaží znovu "zlegalizovat" tanec na usedlém venkově. Kevin Bacon tančit umí a spolu s energickou hudbou 80. let ve mně vyvolal taneční euforii, že jsem se chtěl zvednout ze židle. Footloose není ale jenom o tanci, jde v něm spíš o to umět si stát za svým a přemluvit ostatní, aby udělali správnou věc. Na druhou stranu mě také zaujala postava reverenda Shawa, který se snaží svoje město chránit před alkoholem, drogami a samozřejmě tancem, který je s tím vším spojený. Nakonec začně ale pochybovat nad svým dogmatickým učením, začně mladým lidem včetně jeho dcery věřit a ustoupí. Vše dobře dopadne a všichni mohou opět tančit. Samotného tance tu moc není, ale živá hudba to táhne dopředu. Není to nějak výrazný film v rámci žánru, ale "podprůměrný" taky napsat nemůžu. Znám lepší taneční fláky té doby. 60 %. PS: Sáru Jessicu Parker moc nemusím hlavně kvůli seriálu Sex ve městě, ale tady je mi sympatická. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #87” - Footloose je v USA naprostá klasika, kde je konflikt náboženského konzervatismu proti liberálnímu mládí, které chce tančit. Film zkultovněl kvůli několika aspektům, prvním z nich je asi nejnabitější soundtrack z 80’s filmů, druhým aspektem je náboženská agitka, která filmem prostupuje, na to se v USA vždy slyšelo. Ale hlavně jde o průlomový snímek Kevina Bacona, ze kterého udělal režisér Herbert Ross přes noc hvězdu. I ten konflikt venkovského konzervatismu proti velkoměstskému způsobu života je jeden ze zajímavých motivů. Ale pod těmito motivy samozřejmě je limonáda pro teenagery. Shlédnuto na HBO Max. 3* ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia, proč je na světě tolik prostopášnosti, tolik neúcty k Pánu a jeho Zákonu? Viděli jste to také? Řeknu Vám, taková zhůvěřilost, to je ale taková zhůvěřilost ten tanec! Ptáte se, bratří a sestry, jak budeme postupovat dál, jaký zaujmeme postoj? Vězte a buďte poslušní, dávám Vám za úkol vyhnout se Hříšnému tanci, vyvarovat se Horečky sobotní noci, zakazuji Vám vstoupit Na parket. Rock'n'roll ve Vás akorát probouzí chlípné myšlenky, činí z Vás Maniacy, kteří jen řvou, rvou se, opíjí se, drogují a smilní. Ano, nezoufejme již, spása je nám všem blíž, než se může na první pohled zdát. Budete-li dbát mých rad, budeme úspěšní! S láskou na mne pak budou vzpomínat všichni ti, jenž budou s anděly na nebesích pět Hosanna, navěky s úctou, bratr K, váš neselhávající morální kompas. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)
  • Film je volně inspirován životem farmářské komunity v Elmore City v Oklahomě. Ještě v roce 1978 byl v tomto městečku zakázaný tanec. Zákaz trval už skoro 90 let a skupině středoškolských studentů se podařilo situaci změnit. (FilmFan24)
  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)

Reklama

Reklama